Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Az énkép ereje abban van, hogy az emberek hajlamosak felnőni az önmagukról alkotott képük szintjére."

Dr. J.E. Loehr

Fiatal anyukák

Szeretnéd, ha kismamaságod hónapjait aktívan, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottan élhetnéd meg. Mégis mit tornázz – tornázhatsz-e egyáltalán – pocakkal? Milyen változások mennek végbe a testedben várandósságod 9 hónapja alatt, amit a mozgás során sem szabad figyelmen kívül hagynod? Pilatesezhetsz-e pocakkal? S mi lesz Veled szülés után? Hogyan nyerheted vissza leghamarabb szülés előtti formád? Ha foglalkoztatnak ezek a kérdések, a Kismama-Kalauz pont Neked szól! Mivel bennem is friss még a várandósság/szülés/szülés utáni regenerálódás élménye, igyekeztem összes tudásom és tapasztalatom belesűríteni, hogy átadhassam Neked …

 

Ha pedig kisgyermekes Anyuka vagy – ami, ugye, minden kismama sorsa:) – már más dolgok foglalkoztatnak! Nálad gyakran az idő a szűk keresztmetszet: ha egy nap 36 órából állna, azt is simán ki tudnád tölteni, annyi a tennivaló … Szeretnél minél előbb megszabadulni a rajtad ragadt “babahájtól”, no meg a szétnyílt hasizmaidtól és jó lenne néha Magadra is több időt fordítani egy kicsit … a hátad is gyakran fáj a sok gyerekcipeléstől! Megajándékozhatlak a Fitt-Anya Csomaggal, amelyből sok-sok ötletet meríthetsz, mit hogyan csinálj, hogy jusson is, maradjon is :)? Ebben a csomagban a kismamaság első percétől a szülés utáni formába lendülésig vezetlek végig, ha Te is úgy akarod! S ha további és folyamatos motivációra vágysz, olvasd a blogot (benne Ági Kismama-Naplóját és Szülés utáni Fogyásnaplóját) és kövess minket a Facebook-on is – megéri :)!

 

Minden egy helyen összegyűjtve, a Neked szóló csomagban!

Ajándék tőlem – Neked :)!

Pocaktorna 

Pocaktorna

Így tornázz várandósan

 

Kismama kalauz

Kismama-kalauz

A szülés utáni gyors regenerálódásért

Pocak Pilates

2 Pilates gyakorlat pocakkal

Csak Neked 🙂

Fitt-Forma ötlettár

Fitt-Forma ötlettár

9 tipp „bomba” formádért

Az álom has titkai

Az „álomhas” titkai

Pilates gyakorlat

2 Pilates gyakorlat

Időhiányos Anyukáknak

 

Kérem a csomagot!

Te hová tartozol? Kattints és olvasd el, amit Neked írtam!

 

Kismama vagyok

„Mit mozogjak, ha babát várok?”- töpreng sokszor a kismama. Nem kell fitnesz királynőnek lenned ahhoz, hogy fitt és formás kismama légy!
A médiából a kismamákra ömlő, gyakran teljesen hibás (és káros) kismama képet közvetítő “sztár-sztorik” sok várandós nő önbizalmát elveszik – ami nem is csoda! S ahelyett, hogy élvezni tudnák ezt a csodálatos 9 hónapot, az életük folytonos aggodalomban telik, hogy többet híztak, mint X.Y. Részemről nem vagyok a végletek híve – az arany közép itt is jó lesz nekünk:)!

 

A babavárás NEM BETEGSÉG – hanem MÁS-ÁLLAPOT. Egy teljesen természetes, csodákban gazdag, áldott 9 hónap! Tudom, hiszen a 3. gyermekünk nem is oly’ rég született …

 

Ez alatt az idő alatt – ha várandósságod a “normál mederben” zajlik, vagyis egészséges, probléma-mentes – a józanész határain belül és tested természetes visszajelzéseire odafigyelve nyugodtan mozoghatsz.

 

E 9 hónap alatt a mozgással semmiképp se legyen az a célod, hogy:

Célod a sporttal “mindössze” annyi legyen, hogy jobban érezd Magad a bőrödben! Mert ha Te jól vagy, a kisbaba is pont úgy érzi magát:)!
A mozgás segítségével magasan tarthatod energiaszinted, amely különösen akkor fontos, ha nem az első babád várod és a Család többi tagjának szüksége van Rád! Elkerülheted a kismamákat oly’ gyakran kínzó derékfájást és lábdagadást, a megfelelő torna végzésével pedig megkönnyítheted a vajúdást és a szülést és felgyorsíthatod tested szülés utáni regenerálódását!

 

Mi is az a “megfelelő torna”?- avagy milyen sportágakat űzhetsz várandósan is biztonsággal?

 

Mi az, amit felejts el?

 

Még egy dologra hadd hívjam fel a figyelmed! Ez az egész, amiről fentiekben írtam, akkor vonatkozik Rád, ha várandósságod teljesen panaszmentes!!! Bármely probléma esetén – pl. méhnyak elégtelenség, veszélyeztetett terhesség, szívbetegség, fájdalom, vérzés, ikerterhesség stb. – csakis orvosoddal egyeztetve és szakember felügyelete alatt végezhetsz bármit! Eszedbe ne jusson “partizánkodni”!!! És akkor végül, de nem utolsósorban…

 

PocakPilates – mostantól otthon is!

 

Kismamák számára nem sok, otthon biztonsággal végezhető torna van, sajnos! Ez a tény inspirált arra, hogy – miközben 3. gyermeket vártam – megosszam Veled és elérhetővé tegyem Számodra azokat a leghatékonyabb és kismamák által is biztonsággal végezhető Pilates gyakorlatokat, amelyekkel igyekeztem én is “karbantartani” magam a 9 hónap alatt.

Így született meg a “PocakPilates Simonfi Ágival – Fitt várandósság kismama Pilates gyakorlatokkal” DVD, amely Neked is segít abban, hogy a kismamaságod alatt jól érezd Magad a bőrödben:)! A DVD-t a webshopban találod, ahol bele is nézhetsz …
A Neked szóló, ajándék “Kismama Kalauzt” – benne a 10 legjobb tippel, hogyan lendülj formába szülés után – az oldal tetején, a Fitt-Anya Csomag részeként szerezheted meg …

 

Kisgyermekes Anyuka vagyok

Magadra ismersz?

 

Az életed tele van feladatokkal. Persze, rengeteg szépséggel és feledhetetlen pillanattal is, de erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni a nagy rohanás közepette … Néha az az érzésed, hogy ha a nap 48 órából állna, az sem lenne elég? Én is épp ebben a cipőben járok, ezért pontosan átérzem a helyzeted :)!

 

A gyerekek „logisztikája”, ovi, iskola, főzés, háztartás, bevásárlás… Férj! Ja, hogy saját magad? Arra már se időd, se energiád! Pedig minden Család motorja az Édesanya! Ha Ő kiegyensúlyozott, türelmes, mosolygós, az egész Család hangulata olyan lesz. Sajna, az ellenkezője is igaz!

 

Úgyhogy muszáj Magadra is időt fordítanod! Keress segítséget: ha Apuka nem tud besegíteni, nagymama nincs a közelben, bébiszitterre nem szívesen bízod a gyereket, fogj össze néhány anyukával és felváltva vigyázzatok egymás gyerekeire, amíg a másik elcsen magának egy órát a napból! 1-2 óra nem a világ, a gyerek sem áll meg a lelki fejlődésben, ha egy kisimultabb Édesanyát kap vissza egy óra múltán… Menj és töltődj: tornázz, menj el egy masszázsra, vagy csak sétálj egy kicsit (az semmibe nem kerül, de a hatása fantasztikus tud lenni…)!

 

Szerinted az ideális nő…

 

Minden feladatát tökéletesen ellátja. Jól szervezett és türelmes. Külsejét illetően ápolt és csinos, aki alkatának és stílusának megfelelően öltözik. No és persze energikus, elégedett és boldog – és elfogadja azt, hogy amíg kicsi(k) a gyerek(ek), az ő legfontosabb feladata az ANYASÁG.

 

Ezzel szemben itt vagy Te, aki még mindig magadon hurcolod azt a néhány kilót, ami a szülés után rajtad ragadt – vagy ha épp most nézel anyai örömök elébe, akkor már előre azon aggódsz, hogy mennyi marad rajtad – és folytonos szélmalomharcot vívsz az idővel!!! Gyakran érzed magad agyonhajszoltnak, fáradtnak, mert túl sok a teendőd és nem egyszer küzdesz lelkiismeret-furdalással, mert már megint nem játszottál annyit a gyerekkel, amennyit szerettél volna, vagy mert megint türelmetlen voltál.

 

Segítség!!! Mi lesz így Veled??? Ugyan kinek van ideje tornára elrohangálni, mikor a gyerek felügyelet folyamatos gondot okoz? Hidd el, nem vagy egyedül! Egy egész csomóan küzdünk ezzel a problémával – és van megoldás!

 

Te és a Pilates…

A Pilates az a torna, amelyet minden kismamának és kisgyermekes Anyukának végeznie kéne!

Ha kismama vagy, azért, hogy jobban érezd Magad a bőrödben! Mert ha Te jól vagy, a kisbaba is pont úgy érzi magát :)! A Pilates segítségével magasan tarthatod energiaszinted, amely különösen akkor fontos, ha nem az első babád várod és a Család többi tagjának szüksége van Rád! Elkerülheted a kismamákat oly’ gyakran kínzó derékfájást és lábdagadást, a megfelelő torna végzésével pedig megkönnyítheted a vajúdást és a szülést és felgyorsíthatod tested – különös tekintettel hasadra és medencealapi záróizmaidra – szülés utáni regenerálódását!

Kisgyermekes anyukaként pedig a Pilates segítségével rekordidő alatt visszanyerheted régi formád, elkerülheted a sok dolog és a túlhajszoltság miatt gyakori hátfájást…

 

Rita - aki azóta egy tündéri kisfiú boldog anyukája - 8 hónapos kismamaként a Sellőnyújtást végzi velem ...

Rita – aki azóta egy tündéri kisfiú boldog anyukája – 8 hónapos kismamaként a Sellőnyújtást végzi velem …

 

Látod, nekik sikerült! Neked miért ne menne? Itt van Neked a „Fitt-Anya Csomag” amelyben rengeteg hasznos tippet összegyűjtöttem Neked, mit és hogyan tornázz, hogyan lehet újra „álomhasad” és hogy kerüld el a hátfájást. S ha ez megvan, már „csak” mozogni kéne:)…

 

Tudom, hogy folytonos időzavarral küzdesz (nekem is van 3 lurkóm) … Erre is van megoldás :), hisz az Ágipilates Neked szóló DVD-ivel ki sem kell tenned otthonról a lábad, mégis tudsz tornázni:

Ha pedig úgy érzed, a szimpla DVD-nél többre van szükséged, hogy látványos eredményt érj el, a „Bombanő születik!” komplex átalakító program, vagy egy Ágipilates tábor megadhatja Neked a kezdő löketet a teljes átalakuláshoz:)!

 

Ha fenti idézetek még mindig nem győztek meg, hogy Neked is sikerülhet, járj utána: a Rólunk – Így írtok Ti … menüpontban elolvashatod, melyik „sorstársaddal” mi történt a Pilates, a táborok, vagy a Bombanő születik! program hatására:)…

 

Kérdésed van? Az „Edző válaszol” rovatban sok-sok kérdést és a rájuk adott válaszokat is megtalálhatod! Ha olyat kérdeznél, amire nem találsz választ, csak írj nekem az agi@agipilates.hu mail címre! Örülök, ha segíthetek! Remélem, egy napon személyesen is megismerjük majd egymást!

Szeretettel: Ági

  • Engedd meg, hogy egy pár sorban köszönetemet fejezzem ki mind azért amit 5 hónap alatt adtál nekem és lányomnak Erikának ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Takácsné Telek Erika, Takács Erika Jázmin
 • 30 éves anyuka vagyok, egy 2,5 éves kislányom van! A terhesség alatt 30 kg-ot szedtem fel, 14 kg maradt rajtam! ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Németh-Lakatos Kriszti (Gyula)
 • Először is, hadd köszönjem meg azt a csodálatos kitartást, amit a Pilates meghonosításáért teszel, illetve, azt a lelkesedést, ami cikkeidről, ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Ballai Kati
 • Így "ismeretlenül", szeretném, ha osztozhatnál az örömömben, amit Neked köszönhetek.2 gyermekes anyuka vagyok, egy 2,5 éves kisfiam és egy 6 ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Lung Rita
 • Két kicsi gyermekem van, a kisebbik 4,5 hónapos, a nagyobbik 21. Mielőtt várandós lettem volna, rendszeresen sportoltam, futottam, aerobicoztam, tae-boztam, úsztam. ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Pénzes Adrienn, Budapest
 • 11 hónapja szültem, 38 évesen. Hátfájás és "általános diszkomfort" miatt kezdem a Pilatest tanulni. Nem mondom, hogy könnyű volt elsajátítani, ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Barna Judit
 • „Szeretném megköszönni a kismama dvd-t, amit egy hete kaptam meg és szerintem szuper! A 33. héten járok, tehát még épp ...

  A teljes vélemény elolvasása

  (Surányi) Ági
 • Nagyon tetszik az új PocakPilates dvd-d, amit a várandós lányomnak szánok. Még nem néztem teljesen meg, de amennyit eddig láttam ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Hajdú Bea
 • Nagyon örülök, hogy még a várandósságod utolsó hónapjaiban is ilyen aktív vagy. Nagyon sok kismamának segítesz ezzel, a környezetemben is ...

  A teljes vélemény elolvasása

  Engi Ági