Főzőcske … de egészségesen – megszületett második szakácskönyvünk is :)!

Amikor rálelsz a “hiányzó láncszemre” …

 

Emlékszel még a “Kincsem”című filmből arra az ikonikus jelenetre, amikor Klara von Oettingen elviszi és átadja Blaskovich Ernő grófnak a Kincsem lába számára gyógyulást hozó főzet receptjét tartalmazó füzetecskét? (amit egyébként az ő apja “nyúlt le” az idősebb Blaskovich gróftól, annak halála után)

Amikor Ernő megkérdezi, hogy miért tette ezt, Klara válasza ez volt: “Mert tudom, milyen a célegyenesben veszíteni …”

Ez a jelenet ugrott be, amikor Ildivel elkezdtünk a táplálkozás – főzés – étkezés területén együttműködni. Mivel a táplálkozástan egy külön tudomány, amit hosszú éveken keresztül tanulnak-tanítanak, ám ami megkerülhetetlenül jelen van a Te életedben is, hisz enni minden nap kell, úgy gondoltam, szívesen adok teret egy olyan szakembernek, aki nem csak érti, amiről beszél, de szívből is teszi azt :)!

Ha érezted már valaha úgy magad, hogy “még mindig hiányzik valami, de nem tudom, hogy mi! pedig már tényleg mindent megteszek … sportolok, próbálok egészségesen is étkezni, de nem az az eredmény, amit várnék. 40 után valahogy másképp működnek a dolgok …” – akkor itt most lesz 1-2 AHA-élményben részed ;)!

Mert a “Téli receptek Ilditől” nagysikerű, első szakácskönyvet most követi a második!

Tavaszi receptek Ilditől – kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel 🙂 …

Igazándiból ez az új, tavaszi receptfüzet egy ideje már kész – és arra várt, hogy mikor kerülhet Hozzád. De tudod, mindennek rendelt ideje van a Nap alatt 🙂 … az elmúlt 2 hónapban az Ágipilatesnél rendkívül sűrű napokat életünk, ám most eljutottam odáig, hogy “masnival átkötve”, sok szeretettel nyújtsam át azt az új receptfüzetet, amit Ildi megalkotott Neked!

Benne klasszabbnál-klasszabb receptekkel, amelyek tematikus rendbe szedve várják, hogy kipróbáld őket ;)! Nézd meg a Szerző szívből jövő ajánlóját (s hogy mi is ez az “angyal-torta”? Tudod, az 5×5 napos “Angyal-projekt” apropóján lepett meg vele Ildi engem – egész elérzékenyültem tőle …) 

 

 

 

 

Kukkants bele a receptekbe – a tartalomjegyzékből pedig kiderül, mi minden is van a tarsolyunkban ;)!

Beleolvasok a receptkönyvbe

 

Ez pedig egy érdekes beszélgetés a Szerzővel …

 

Egy Általatok inspirált receptkönyvek születésének története 🙂 …

Az úgy kezdődött, hogy Ildi – aki tavaly részt vett a 21+3 napos Ágipilates-és Életflowban, majd benevezett a TUDATOS Bombanő születik! Programra is, amely Replay változatának aztán egyik legkedveltebb Segéd-mentorává vált, most pedig a “Jövőre fiatalabb-járd az utat!” Programban halad előre velünk – elkezdett jobbnál-jobb recepteket felpakolni az Ágipilates Közösség zárt csoportba, a FB-ra 🙂 …

Örömmel figyeltem, hogy milyen sokan kommenteltétek a bejegyzéseit, kérdeztetek; mi több, készítettétek el azokat az ínycsiklandó étkeket, amelyekkel időről-időre előrukkolt :)! S nem csak Ti, hanem én magam is … ami azért nagy szó, mert nem vagyok az a kimondott konyhatündér – és akkor finoman fogalmaztam! Ám Ildi receptjei egyszerűek, inspirálók – és olyan finomak, hogy a Család rendszeresen kéri őket (már amilyeket megfőztem Nekik ;))
Mind emellett, bár tanultam dietetikát, de egy csomó új információt tudtam meg tőle az egyes konyhatechnikai eljárásokkal, alapanyagokkal kapcsolatban.

Ez pedig szöget ütött a fejembe! Miért ne lehetne a legszuperebb recepteket összegyűjteni, hogy mindig kéznél legyenek???
S miért ne lehetne Ildi tudását is megosztani Veled, ha 1x az javadra válik?!
A gondolatot tett követte – mert ez csak így van 😉 – s már hívtam is Ildit, felvezetve az ötletem. Amely, legnagyobb örömömre, Őt is legalább annyira lelkesítette, mint engem … s  nagy elánnal “bele is állt” a feladatba, amiért nagyon hálás vagyok Neki!

Így készült el – közös kooprodukcióban – Huszár Ildikó és az Ágipilates első, ám terveink szerint közel sem utolsó, receptkönyve: Főzöcske, de egészségesen I. – Télies receptek Ilditől címmel, amelyet most a 2. rész követ “Tavaszi receptek Ilditől” címmel. Ennek borítóját ismét Ildi nagyobbik, roppant tehetséges Lánya rajzolta 🙂 … 

Az első receptkönyvecske készítésekor rengeteget tanultunk – köszönet a türelmedért 🙂 – s ezen tapasztalatokból okulva, őket felhasználva készítettük el ezt a másodikat, ami – ha lehet – még klasszabbra sikeredett 😉 … Elég sokat molyoltunk vele – Ildi, Hilda, Zsuzsa és én is – hogy olyan legyen, ami nem csak finom kajákat tartalmaz, de hasznos tudást is mellé. Amit szívesen veszel a kezedbe, mert szép. S amit akár személyre is szabhatsz!
A Füzetke tavszi, ám közel sem csak tavasszal elkészíthető, recepteket tartalmaz … részben fentiek is magyarázzák, miért gondoltuk, hogy előrukkolhatunk még vele!

Ha tetszik és szívesen főzöl belőle, Ildi már “csőre töltve” várja, hogy készíthesse a nyári, majd az őszi receptkönyvet is … Rajtad is múlik 😉 …

FONTOS! Ez egy 30 db receptet tartalmazó, igényes kis könyvecske lett – amit pdf formátumban fogsz tudni letölteni. Mert egy könyvet kiadni jelentős anyagi forrásokat igényel. Ha tetszik és szeretnéd a folytatást is, bőven benne van a pakliban, hogy lesz majd belőle nyomdai kiadvány is 1x 😉 …

Remélem, sikerül egy kis örömet csempésznünk a konyhádba! Jó főzöcskézést :)!

Puszi: Ági és Ildi

Ui.: A tavaszi receptfüzet megjelenése alkalmából újra beszerezheted a télit, méghozzá kedvezményes áron, ha esetleg lemaradtál volna róla 😉 …

 

 

Kukkants bele a receptekbe – a tartalomjegyzékből pedig kiderül, mi minden is van a tarsolyunkban ;)!

 

 

Beleolvasok a receptkönyvbe