Főzőcske … de egészségesen – megszületett az első szakácskönyvünk :)!

Amikor rálelsz a “hiányzó láncszemre” …

 

Emlékszel még a “Kincsem”című filmből arra az ikonikus jelenetre, amikor Klara von Oettingen elviszi és átadja Blaskovich Ernő grófnak a Kincsem lába számára gyógyulást hozó főzet receptjét tartalmazó füzetecskét? (amit egyébként az ő apja “nyúlt le” az idősebb Blaskovich gróftól, annak halála után)

Amikor Ernő megkérdezi, hogy miért tette ezt, Klara válasza ez volt: “Mert tudom, milyen a célegyenesben veszíteni …”

Ez a jelenet ugrott be, amikor Ildivel az alábbi beszélgetést felvettük – aminek megnézését jó szívvel ajánlom, mert nagyon érdekesre sikeredett ;).

Ha érezted már valaha úgy magad, hogy “még mindig hiányzik valami, de nem tudom, hogy mi! pedig már tényleg mindent megteszek … sportolok, próbálok egészségesen is étkezni, de nem az az eredmény, amit várnék. 40 után valahogy másképp működnek a dolgok …” – akkor itt most lesz 1-2 AHA-élményben részed ;)!

 

Egy Általatok inspirált receptkönyv születésének története 🙂 …

Az úgy kezdődött, hogy Ildi – aki tavaly részt vett a 21+3 napos Ágipilates-és Életflowban, majd benevezett a TUDATOS Bombanő születik! Programra is, amely Replay változatának aztán egyik legkedveltebb Segéd-mentorává vált – elkezdett jobbnál-jobb recepteket felpakolni az Ágipilates Közösség zárt csoportba, a FB-ra 🙂 …

Örömmel figyeltem, hogy milyen sokan kommenteltétek a bejegyzéseit, kérdeztetek; mi több, készítettétek el azokat az ínycsiklandó étkeket, amelyekkel időről-időre előrukkolt :)! S nem csak Ti, hanem én magam is … ami azért nagy szó, mert nem vagyok az a kimondott konyhatündér – és akkor finoman fogalmaztam! Ám Ildi receptjei egyszerűek, inspirálók – és olyan finomak, hogy a Család rendszeresen kéri őket (már amilyeket megfőztem Nekik ;))
Mind emellett, bár tanultam dietetikát, de egy csomó új információt tudtam meg tőle az egyes konyhatechnikai eljárásokkal, alapanyagokkal kapcsolatban.

Ez pedig szöget ütött a fejembe! Miért ne lehetne a legszuperebb recepteket összegyűjteni, hogy mindig kéznél legyenek???
S miért ne lehetne Ildi tudását is megosztani Veled, ha 1x az javadra válik?!
A gondolatot tett követte – mert ez csak így van 😉 – s már hívtam is Ildit, felvezetve az ötletem. Amely, legnagyobb örömömre, Őt is legalább annyira lelkesítette, mint engem … s  nagy elánnal “bele is állt” a feladatba, amiért nagyon hálás vagyok!

Így készülhetett el – közös kooprodukcióban – Huszár Ildikó és az Ágipilates első, ám terveink szerint közel sem utolsó, receptkönyve: Főzöcske, de egészségesen I. – Télies receptek Ilditől címmel, Neked! 

Mivel életünkben ilyet még nem csináltunk, ezért elég sokat molyoltunk vele – Ildi, Hilda és én is – hogy olyan legyen, ami nem csak finom kajákat tartalmaz, de hasznos tudást is mellé. Amit szívesen veszel a kezedbe, mert szép. S amit akár személyre is szabhatsz!
A Füzetke “télies”, ám közel sem csak télen elkészíthető, recepteket tartalmaz … fentiek magyarázzák, miért most rukkolunk elő vele – az egészbe január végén kezdtünk bele :)!

Ha tetszik és szívesen főzöl belőle, Ildi már “csőre töltve” várja, hogy készíthesse a tavaszi – aztán majd remélhetőleg a nyári és őszi receptkönyvet is … Rajtad is múlik 😉 …

FONTOS! Ez egy 30 db receptet tartalmazó, igényes kis könyvecske lett – amit pdf formátumban fogsz tudni letölteni. Mert egy könyvet kiadni jelentős anyagi forrásokat igényel. S ezt most mi itten kísérleti jelleggel, ám szeretettel-jó szívvel kínálunk Neked :)!
Ha tetszik, bőven benne van a pakliban, hogy lesz majd belőle nyomdai kiadvány is 1x 😉 …

Remélem, sikerül egy kis örömet csempésznünk a konyhádba! Jó főzöcskézést :)!

Puszi: Ági és Ildi

 

 

 

 

Kukkants bele a receptekbe – a tartalomjegyzékből pedig kiderül, mi minden is van a tarsolyunkban ;)! 

 

 

 

Beleolvasok a receptekbe!