Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A "krízis" szó kínai írásjele 2 részből áll. Az egyik azt jelenti: veszély, a másik azt: lehetőség. Krízisben mindig légy tudatában a veszélynek, de ismerd fel a lehetőségeket is."

John F. Kennedy

Peak Pilates® Comprehensive edzőképző program – a profik választása…

“A Pilates-ben semmi nem történik véletlenszerűen!” – vallotta Joseph Pilates a Módszer szülőatyja.

A Pilates – alkotójának szándéka szerint – egy jól felépített és működő Rendszer, s mint ilyen, több, mint az egyes gyakorlatok összessége. Van benne valami, ami a külön, szétszedve tanított gyakorlatokban nincs meg. Ezt a Működő Rendszert tanulhatod meg a MEGÚJULT PPC (Peak Pilates Comprehensive) képzési program során, a matracon, Pilates gépeken és egyéb klasszikus kiseszközökön!

Mit jelent, hogy megújult? Milyen volt a régi?

Már a régi program – a PPS (Peak PilateSystem) – is egyedülálló megközelítést képviselt a Pilates edzőképző piacon, hisz a matraccal egyidejűleg tanította a gépes Reformer és Cadillac gyakorlatokat, valamint a gyűrű-és fal gyakorlatokat. Viszont a PPS keretein belül nem került sor a székes (high chair, low chair, Wunda chair) és hordós (semi-circle barrel, spine corrector, high ladder barrel) gyakorlatok elsajátítására. Ezt külön workshopokon tanulhatta meg minden edzőjelölt – s így érhette el a Peak Pilates Comprehensive Certificationt.

Ami ÚJDONSÁG: ezek a – külön tanfolyam annyagát képező székes és hordós – gyakorlatok bekerültek a nagy tanfolyamok anyagába, időt és pénzt spórolva így meg Neked! Ráadásul már az első szint (PPC I.) elvégzése egy teljes eszközös Pilates repertoárt ad a kezedbe!

 

                Kígyó a Reformeren       man PPS reformer

Akkor lássuk az ÚJ PPC programot!

Az új, 3-szintű program Magyarországon 2014. szeptemberétől indult útjára! Mindhárom szintjét elvégezve teljes, átfogó Peak Pilates képesítésre és 500 órányi szakmai gyakorlatra teszel szert, ami kimagasló tapasztalatot biztosít Neked a Pilates oktatók közt!

A megújult tanfolyamok nagy erőssége, hogy modulokból állnak és az egyes modulok önállóan is elvégezhetők, ami pénz-és időtakarékos megoldást nyújt Neked, ha belevágsz edzői karrieredbe! Már az I. szint (Level I.) elvégzése után nemzetközi bizonyítványt kapsz, amellyel el is kezdhetsz tanítani!

A PPC program Neked való, ha:

  • alaposan bele szeretnél mélyedni a Pilates mozgásrendszerbe és annak oktatásába
  • számodra a Pilates nem csak “futó románc”, hanem életreszóló “szerelem”, amit mélységeiben másnak is tovább szeretnél adni
  • saját Pilates stúdiót szeretnél nyitni
  • már működő stúdióban, fő állásban szeretnél Pilates oktatóként elhelyezkedni

A PPC tanfolyam sorozat egy többszintű képzési program, amely a Matrac, Reformer, Cadillac, székes, hordós, valamint a kiegészítő fal-és gyűrű gyakorlatok összetett, következetes végrehajtásával és oktatásával ismertet meg Téged. A képzés során megtanulod a Klasszikus Rendszer hatékony tanításához nélkülözhetetlen gyakorlat sorrendet és azt az óra felépítést, amelyben a Rendszer minden elemének pontos helye és szerepe van!  Ezenkívül elsajátítod azt az 5-lépcsős tanítási módszert, amely a Peak edzőket már messziről jellemzi és kiemeli a Pilates edzők tömegéből!

Alapos és ugyanilyen alaposan számon kért anatómiai/élettani elméleti oktatásban is részesülsz, amely a “mit miért tanítok és miért úgy, ahogy?” kérdésekre adja majd meg az egyértelmű, világos választ!

Peak Pilates edzőjelöltként Te is részese leszel a Mentor/Tréner programnak:
a Peak edzők soha nincsenek magukra hagyva! Mentoroddal mindig kapcsolatban vagy, merüljön fel bármely kérdésed – így egyre magabiztosabb Pilates edzővé válsz!

A program mindhárom szintjét úgy építettük fel, hogy követhető legyen Számodra, ha nemrég ismerkedtél meg a Pilatesszel, de elegendő kihívást nyújtson akkor is, ha már tapasztalt edző vagy!

PPC-I. a képzés sorozat alapozó programja. Olyan elfoglalt szakemberek/edző jelöltek részére fejlesztettünk ki, akik szeretnék elsajátítani az eredeti Módszert – annak autentikus formájában – biztosítva számukra az állandó fejlődést. Az oktatásnak ezen a szintjén kezdőtől középhaladó szintig elsajátítod a Matrac, Reformer, Cadillac, székes, hordós gyakorlatrendszert és ezek hatékony oktatásának módszereit személyi edzés, illetve kis csoportos edzés keretei között. Természetesen ez magában foglalja a Magyarországon jelenleg legnépszerűbb matrac gyakorlatok oktatását is!

PPC-II. épít a PPCI-en elsajátított tudásodra és megszerzett képességeidre. Középhaladótól haladó szintig elsajátítod a Rendszer összes gyakorlatát és megtanulod beépíteni az új gyakorlatokat az alaprendszerbe. A szóbeli utasítások mellé megtanulod finomítani érintéstechnikád és klienseid speciális szükségleteinek megfelelően alkalmazni az egyes gyakorlat variációkat, módosításokat.

PPC-III. a záró modul, amely feltételezi, hogy az előző kettőt sikeresen elvégezted. Itt megtanulhatod a legmagasabb szintű gyakorlatokat, csakúgy, mint a “problémás” célcsoportok Pilates edzését. A befejező tanfolyam lehetőséget nyújt arra is, hogy tovább finomítsd tanítási technikád. Azt is megmutatja, hogyan fejlesztheted vendégeid biztonságosan egyre magasabb szintre, kihívást nyújtva mindenkinek saját szintjéhez mérten.

Ne feledd, már a PPC-I. sikeres teljesítése után új szakma lesz a kezedben és 200 gyakorlati órával a hátad mögött vághatsz bele a tanításba! Megkapod a Peak nemzetközileg elismert oklevelét, mellyel immáron Peak Pilates® edzőként taníthatod meg ügyfeleidnek a teljes klasszikus Pilates gyakorlatrendszert!

 

A PPC rendszer áttekintõ táblázata

  PPC -I. PPC – II. PPC – III.
Kurzuson való
részvétel
előfeltétele
1. Min. 20 klasszikus
Pilates órán, vagy a Kezdő 
Matrac tanfolyamon való
részvétel
2. Fitnesz, vagy
más eü-i, testnevelési
képesítés előnyt jelent,
de ennek hiánya nem
kizáró ok (az anatómiát
mindenkinek tudni kell,
ez a tudás a tanfolyamon
tökéletesen elsajátítható!)
A PPC-I. tanfolyam
sikeres teljesítése
+ 100 óra Pilates
gyakorlat megszerzése
(60 óra saját
gyakorlás,
40 óra tanítás)

A PPC-II. tanfolyam sikeres
teljesítése

Oktatás/kontakt órák 80 óra (4×2,5 nap, hétvégi
modulok formájában,
amelyek közt min. 1 hónap
telik el, hogy a szükséges
gyakorlati óraszám
megszerezhető legyen)
40 óra
(2×2,5 nap, hétvégi
modul formájában)
40 óra
(2×2,5 nap, hétvégi
modul formájában+
vizsga modul)
Vizsga Az utolsó modul keretei
között, másfél napos elméleti
és gyakorlati számonkérés
formájában
Az utolsó modul
keretei közt
A záró, 3. modulon
Bizonyítvány PPC-I. Oklevél PPC-II. Oklevél PPC – III. Oklevél
Tanfolyam díja 600 USD/ modul+Áfa
(vagyis a 4 modul USD 
2 400+Áfa) 
305 Euro + Áfa a tananyag
650 USD/modul
+Áfa
3. (vizsga) modul 300 USD + Áfa
200 Euro + Áfa a tananyag
650 USD/ modul
+Áfa

3. modul 300 USD + Áfa
200 Euro + Áfa a tananyag

Tananyag Jegyzet + oktató
DVD
Jegyzet + oktató DVD Jegyzet + oktató DVD
Bizonyítvány
kibocsátásának
előfeltétele
1. Oktatáson való
100% részvétel
2. A vizsga minden
részén a sikeres
vizsgához szükséges
minimális pontszám
teljesítése
3. 120 gyakorlati óra
teljesítése a vizsga 
megkezdése előtt
(25 óra megfigyelés,
60 óra saját technika,
35 óra tanítás)
1. Oktatáson való 100% részvétel
2. 60 igazolt gyakorlati
óra a vizsga megkezdése előtt
(20 óra megfigyelés,
20 óra egyéni gyakorlás,
20 óra tanítás)
1. Oktatáson való
100% részvétel
2. 60 igazolt
gyakorlati óra
(20 óra megfigyelés,
20 óra egyéni
gyakorlás,
20 óra tanítás) 
Össz. kötelező
óraszám
200 óra 100 óra 100 óra


Kötelezõ olvasmány minden tanfolyamhoz: “Pilates Biblia”, a Joseph Pilates 2 eredeti mûvét tartalmazó könyv magyar nyelvû kiadása!

Mint minden hazai Peak Pilates® képzésnek, a PPC tanfolyamoknak is az Ági Pilates Stúdió ad otthont, amely a magyarországi Peak Pilates® tanfolyamok oktatási központja.

Jelentkezni az elõzõ lap alján ITT található jelentkezési lap kitöltésével tudsz (írd be, hogy PPC – I.)!
A tanfolyam díja 2 400 USD+ Áfa + 305 USD a jegyzet és az oktató DVD, amelynek forint összege a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama alapján kerül meghatározásra.
Ha az árfolyamváltozás +/- 5%-nál nagyobb, az árak is kiigazításra kerülnek!

A tanfolyam részvételi díja modulonként is fizethető, 4 egyenlő részletben.

PPC – I. hétvégék 2022-ben:

– 1. modul: szept. 15-17.
– 2. modul: okt. 13-15.
– 3. modul: nov. 17-19.
– 4. modul: 2023. jan. 19-21.

 
PPC II., amellyel egy magasabb szintre emelheted saját technikád, tanítástechnikád és – természetesen – bővül gyakorlat repertoárod!
A PPC II. a hangsúlyt anatómiában a másodlagos Erőközpontra, vagyis a vállövre és a nyaki gerincszakaszra helyezi! A tanfolyam elvégzésével még jobban átlátod és megérted majd a Pilates gyakorlatok összefüggéseit és a tanításod még érettebbé válik …

PPC – II. hétvégék 2022-ben:

 – 1. modul: márc. 17-19.
– 2. modul: április 21-23.
– 3. modul (vizsga): május 20.

PPC – III tanfolyamok

2022-ben igény esetén kerül megrendezésre!

Mivel Joseph Pilates 60 évet felölelő munkásságának elsajátításához és átlátásához minden edzőnek folyamatos fejlődésre van szüksége, a Peak Pilates nagy hangsúlyt fektet edzői folyamatos továbbképzésére. A Peak Pilates oklevél nem örökbérlet – dolgoznunk kell rajta, hogy kiérdemeljük és megtarthassuk újra és újra! Ez a minőség garanciája az ügyfelek és a Peak Pilates edzők közössége felé!

Minden oklevél és képesítés (legyen az akár matracos, akár PPC), amelyet a Peak Pilates kibocsát, meghatározott – egészen pontosan 2 éves – időtartamig érvényes. Mindenkié.

Hivatalosan elismert Peak Pilates edző státuszát egy PPC I-es oklevéllel rendelkező oktató csak akkor tarthatja meg, ha a diplomája lejárati időpontja előtt összegyűjti a meghosszabbításhoz szükséges 14 folyamatos képzési kreditet, vagy elvégez egy magasabb szintű tanfolyamot (pl. PPCI. -ről PPC II-re, avagy PPC II-ről PPC III-ra lép)

 

Többi részlet: ld. táblázat.

Bármely tanfolyam díját befizetheted:

– Átutalással:
Bankszámla szám: Erste Bank 11600006-00000000-21103823 
(Ági Wellness Kft.)

Befizetésednél, kérlek, tüntesd fel a tanfolyam nevét (PPC I., PPC III. tanfolyami díj)

A maiximális résztvevői létszám 6 fő – a létszám a befizetések sorrendjében telik meg!

Remélem, hamarosan Téged is a klasszikus Peak Pilates edzők közösségének tagjaként köszönthetlek!

Baráti üdvözlettel: Ági