Pilates eszközök

Gerinckorrektor tájékoztató

Joseph Pilates nagy inventor hírében állt. S ihletet bárhonnan merített (pl. kínai cirkuszi artistáktól, vagy a pubban található söröshordó dongájából). Ha érkezett hozzá egy olyan Vendég, akinek a problémájára még nem állt rendelkezésére megfelelő gyakorlat, vagy eszköz, nosza, hát kitalált egyet (vagy többet) ?! Nem, nem megpróbálta beleszuszakolni a „dobozba” a Vendégeit, mondván: ez van, ezzel kell megoldanunk a dolgot. Inkább nekiállt gondolkodni – és kiötlött valami olyat, aminek nem csak az adott Tanítvány, de az utána következő generációk széles tömegei is hasznát veszik.

Egy ilyen eszköz – az egyik legklasszabb, szerintem – a gerinckorrektor ?! De az is lehet, hogy kissé elfogult vagyok, a gerincbetegségem kapcsán … egy tény: ha ezen csak megnyújtózik, vagy tornázik az ember, olyan, mintha fellélegezne a gerince, a háta … hogy a mellkasáról már ne is beszéljünk!
Pilates arról álmodott, hogy egy napon ez az eszköz minden háztartásban fellelhető lesz majd. Mert már 1945-ben is „borzasztónak” találta az emberek testtartását. Képzeld, mit szólna, ha most látná …

Igen, használhatják akár Nagymamák és kisgyerekek is. Akárhány éves korban ajánlott – amikor az embernek fáj a háta, gerince. Vagy akár megelőzésként is.

 

Gerinckorrektor

Klasszikus gerinckorrektor: a gerinc nyújtására, igazítására, erősítésére, természetes görbületeinek helyreállítására; a csípő-és a vállöv megnyitására, a mellkas mobilizációjára és az Erőközpont erősítésére. Az összes eredeti matracgyakorlat elvégezhető rajta.

Ára: 202 000 Ft (Áfá-val)

Beszerezhető: megrendelésre, a vételár kiegyenlítését követően.

Szállítási határidő: kb. 2 hét. A megrendelést minden esetben visszaigazoljuk, a konkrét szállítási határidővel együtt.

 

Gerinckorrektor Elite

A klasszikustól annyiban különbözik, hogy a 2 oldalt a fába vájt kapaszkodók lehetővé teszik a csukló kényelmes helyzetét és az anatómiailag helyes, igazított kéztartást.

Ára: 211 500 Ft (Áfá-val)

Beszerezhető: megrendelésre, a vételár kiegyenlítését követően.

Szállítási határidő: kb. 2 hét. A megrendelést minden esetben visszaigazoljuk, a konkrét szállítási határidővel együtt.

 

In-Step Barrel System – 6-in-1

 

A Peak Pilates innovációja, amelynek különlegessége a 3 db, különböző méretű, kivehető ív. A klasszikus gerinckorrektor íve 6 inch („ő” a középső ívméret a képen). A Premier hordóé 8 inch – ez a legnagyobb hordó. A Peak hozzáadott egy 4 inches, igen-igen „lankás” félhordót is, arra az esetre, ha valakinek nagyon nem rugalmas a gerince. Az ív meredeksége arányban áll a gerinc rugalmasságával: minél kifejezettebb az ív, annál hajlékonyabb kell, hogy legyen a gerinc. Ezért jó az „alig-meredek” ívméret, mert a legrugalmatlanabb gerincű ember is fel tudja venni, ha ráfekszik … s aztán szép fokozatosan, ahogy nő a gerinc rugalmassága, fokozható az ív.

Ez a gerinckorrektor egy „6-az-1-ben” cucc – hisz kapsz vele 3 db gerinckorrektort és 3 db félhordót. Így akár hárman is tornázhattok rajta egyszerre ;)!

Ára: 582 ezer Ft (Áfá-val)

Beszerezhető: megrendelésre, a vételár kiegyenlítését követően.

Szállítási határidő: itt egy kicsit hosszabb lehet, attól függ, van-e bent Rotterdamban, készleten. Ha nincs, meg kell várni, amíg ideér. De ezt is visszaigazoljuk, a konkrét szállítási határidővel együtt.

 

„Ok-ok, de milyen gyakorlatokat végezhetek rajta?” – vetődhet fel Benned a kérdés, teljesen jogosan :).  Ízelítőül, íme, néhány:

 

 

Ezen kívül hamarosan felveszek néhány, a gerinckorrektoron végezhető gyakorlatsort – amit minden kedves Megrendelő ajándékba kap :)!

És igen, tudom: ezek nem olcsó eszközök, viszont életre szóló befektetések. S mennyivel jobb – és hosszú távon sokkal olcsóbb is – ha nem ortopéd szakorvosra, meg gyógytornászra kell költened, miközben már fáj is, nem?!

Én 2010. óta használom őket – egy karcolás nincs rajtuk, olyan, mintha vadiújak lennének :)!

Bármely cuccra az alábbi megrendelőlapon tudod elküldeni nekünk a megrendelésed.

Kérlek, ha Te is szeretnél egyet, méghozzá mielőbb, szeptember 15-ig szíveskedj elküldeni megrendelésed, hogy a következő szállítmányban a Tiéd is benne lehessen! Természetesen később is bármikor rendelhetsz, ha Neked úgy a jó …
Ha pedig további kérdésed merülne fel, írj bátran az agi@agipilates.hu mail címre!