Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A "krízis" szó kínai írásjele 2 részből áll. Az egyik azt jelenti: veszély, a másik azt: lehetőség. Krízisben mindig légy tudatában a veszélynek, de ismerd fel a lehetőségeket is."

John F. Kennedy

KardioPilates – egy új dimenzió

Eleged van már abból a 20-25 matrac gyakorlatból, amelyet mindenhol tanítanak, bárhová is mész? Igazán fejlődni szeretnél? Akkor a Kardio Pilates Neked szól!
Szigorúan haladóknak készült anyag – dinamikus sorozatokkal! Érezd meg a Pilates dinamikus sorozatainak kecses áramlását! 65 gyakorlat (persze, több blokkban:-)) – köztük a klasszikus gépes Reformer gyakorlatok matrac változata is, amely sehol másutt, egyetlen DVD-n sem található! (még a Mari Winsor-én sem:-))

Elfogyott

Ha eleged van már abból, hogy mindenhol ugyanazokat a Pilates gyakorlatokat kapod és szeretnél “több legyet ütni egy csapásra” – vagyis nem csak feszesedni, formálódni vágysz, de jó lenne néhány kilónak is búcsút mondani – akkor a KardioPilates DVD igazi “csemege” lesz Számodra!

 

Neked már nem kell bemutatni a Pilatest, hisz pontosan tudod, miről is szól (nyújt, erősít, elmúlik tőle a hátfájás, remekül átformál és még fogyni is tud tőle, akinek kell:))! Sőt, azt rendszeresen Magadon is megtapasztalod. Néha viszont azon morfondírozol, miért van az, hogy mindenhol ugyanaz a 20-25 matrac gyakorlat alkotja az óra gerincét??? Jó lenne már egy kis változatosság… OK – Joseph Pilates matrac gyakorlatrendszere valóban 34 gyakorlatból áll (ha nem számolom bele az úgynevezett előkészítő gyakorlatokat, amelyek fő feladata a helyes mozgásmintákra való rávezetés és azok beprogramozása) – aztán slussz! A rendszer gyakorlatainak többsége a Pilates gépekre “íródott”. Jó, jó, de akkor most honnan tanulj új gyakorlatokat???

 

Semmi pánik – nem kell lemondanod az újdonságról, hisz a klasszikus rendszer sajátjaként a Reformer gépes gyakorlatokat a talajra adaptálva igen szélesre bővítheted Pilates gyakorlataid repertoárját :)! Szeretnéd ;)?
De hol találhatod?

 

Az Ágipilates legteljesebb klasszikus Pilates programot tartalmazó “KardioPilates” DVD-jén, melynek sajátossága, hogy a rajta szereplő klasszikus Pilates-i gyakorlatáramlás (flow) segítségével pont olyan hatást érhetsz el, mintha “tipikus” kardio edzést végeznél, pl. futnál! A program eme – alapvetően – nyújtó-erősítő mozgásrendszerből azt egy kis dinamikával feltuningolva aerob fittséged is fejlesztő, zsírégető kardio edzést varázsol! Emlékszel még a Dinamikus Sorozatokra?

 

Tudod, mikor a gyakorlatok kicsit pörgősebb tempóban, pihenő nélkül követik egymást? Ez lesz az! A dinamika szótól ne ijedj meg! Nem csapunk rögtön a lovak közé – tudod, a fokozatosság híve vagyok…- hanem lesz egy Előkészítő blokkunk, ahol szépen lassan (az 1. DVD megszokott tempójában) felkészülünk a dinamikus kivitelre!

 

A “KardioPilates” mindent tud, amit egy kardio edzésnek “tudnia” kell; és mindent ötvöz, amely tökéletes fittségedhez kell: hajlékony leszel tőle és erős (miközben nem “csinál” Neked hatalmas izmokat); nem fogsz levegő után kapkodni, ha gyalog kell felcaplatnod a 4. emeletre; persze, csak ha rendszeresen gyakorolsz:)!

 

Mi van akkor, ha Te nem fogyni szeretnél, “csak” formálódni? A Pilates kardio változatban természetesen megőrzi a Pilatesre általában jellemző, pozitív tulajdonságokat: vagyis változatlanul igen hatékony alakformáló és a hátadat is karbantartja. Csak éppen emellé “bejön” szíved-és vérkeringésed edzése és állóképességed fejlődése, amely nem egy hátrány! Ha pedig tartani akarod súlyod, van egy jó hírem: csináld és mellette nyugodtan egyél! Úgy biztosan nem fogsz vészesen lesoványodni. De dönthetsz úgy is, hogy maradsz a lassabb tempójú blokkoknál – így is 65 új gyakorlattal gazdagodik a repertoárod!

 

Mikor javaslom Neked ezt a DVD-t?

 • Ha ismered a Pilates alapelveit, a mozgásanyag sem idegen Számodra (pl. végigcsináltad az 1. DVD-t :-)), és alig várod már, hogy tovább fejlődhess;
 • ha jó barátságban vagy a Pilatesszel: ki nem hagynád, hogy rendszeresen járj órákra, ám ezt szeretnéd egy kis otthoni gyakorlással is kiegészíteni és azt sem bánnád, ha új gyakorlatokat tanulhatnál;
 • ha sportos vagy: szereted a kihívásokat és eddig csak azért nem próbáltad ki a Pilatest, mert Számodra olyan kis “tötyögős” tornának tűnt – ez az anyag bebizonyítja majd, hogy nem az!

Ellenben, ha sikerélményre vágysz, és a Pilatesszel még csak most ismerkedsz, inkább a Kezdő DVD-t ajánlom Neked!

 

S hogy mit találhatsz rajta?

 

Ez a 90 perces, színtiszta klasszikus Pilates anyag 4 blokkot tartalmaz + természetesen a Bemelegítést és a Nyújtást. A summa 65 (!) gyakorlat biztosítja, hogy ezzel a DVD-vel “elleszel” egy ideig:)!

 

Az 1. blokk a Dinamikus Sorozat Előkészítő Blokkja, amelyben nagyon részletes instrukciókat adva, kicsit lassabb tempóban, megtanítom Neked (a DVD-n a lányokon: Katin és Ágin bemutatva és a hibákat korrigálva) a Dinamikus Sorozat gyakorlatait. Ezt követi maga a Dinamikus Sorozat, amelyet – csak hogy én is csináljak már valamit 🙂 – velem végezhetsz, kicsit pörgősebb tempóban!

 

Majd következik egy exkluzív gyakorlatsor: talajon végezhető Reformer (vagyis gépes Pilates) gyakorlatokból összerakva – ezt a programot sehol másutt, egyetlen DVD-n sem találhatod meg ebben a formában (bizony, még a Mari Winsor-én sem … :))!

 

Végül bonuszként kapod azt a blokkot, amelyet – a visszajelzések alapján – sokan szerettetek volna viszontlátni a Kezdő DVD-t követő anyagban: Pilates Kargyakorlatok – közkívánatra!!! Ehhez 2 db 1 kg-os súlyzó dukál, de ha nincs otthon, csak ezért nehogy vegyél! Kapj fel két 1 literes ásványvizet és már mehet is ;)!

 • Madarász Jánosné (Kati)

  60 éves vagyok, és egy évvel ezelőtt még elképzelni sem tudtam, hogy képes lennék ilyen gyakorlatok végzésére.

  2011 Július óta minden nap elvégzem a gyakorlatokat, jelenleg a haladóknak szánt DVD legkönnyebb gyakorlatsorával küzdök. az ismert gyakorlatokat azonnal meg tudtam csinálni, az újaknál leállítom a DVD-t és megpróbálom a magam tempójában megtanulni, azt hiszem sikerülni fog.  60 éves vagyok, és egy évvel ezelőtt még elképzelni sem tudtam, hogy képes lennék ilyen gyakorlatok végzésére. Minden reggel elvégzem, és igyekszem a tanácsaidnak megfelelően kivitelezni a gyakorlatokat. Ahogy ígérted, a derékbőségem szépen apad, erősödnek a törzsizmaim, és elmúlt a derékfájásom is.  Aki messziről lát, a mozgásom alapján akár 20-30 évvel is fiatalabbnak hisz. Ezt a csodálatos közérzetet semmi más nem tudja így biztosítani, mint a Pilates. Csak szeretném megköszönni, és sikeres boldog új évet kívánni!

  Continue reading →
 • Móricz Emese, Budapest

  Még ugyan nem csináltam meg 10-szer, de már érzem a jó hatást és nagyon várom, hogy a férjem “újból elkezdjen udvarolni”, 21 év után 🙂

  Mostanában úgy jött ki a lépés, hogy nagyon sokat dolgoztam, és a gerincem teljesen “bedurrant” a sok stressztől. Annyira fájt, hogy csak Rád való tekintettel álltam neki a gyakorlatoknak, de már az első alkalom után sokkal jobb lett! És mára teljesen el is múlt.
  Gratulálok az anyaghoz és a minőséghez is. Nagyon jó ötlet, hogy először a lányok csinálják a gyakorlatokat, és Te a háttérben tanítod őket, így egyrészt nem feszélyez az, hogy ennyire tökéletesen majd csak 10 év múlva … és nekünk, otthoni gyakorlóknak is jól jönnek a kiigazítások. A Reformer talajgyakorlatok és a “bónusz” program külön telitalálatok. Még ugyan nem csináltam meg 10-szer, de már érzem a jó hatást és nagyon várom, hogy a férjem “újból el kezdjen udvarolni”, 21 év után :-)). Úgyhogy viszem magammal a DVD-t a külföldi útjaimra is, mert a laptop-ban remekül le lehet játszani.
  Minden jót kívánok és további sok Pilates-gyakorlót!

  Continue reading →
 • Molnár Orsi, Székesfehérvár

  Folyamatosan érzem, hogy fejlődök és egyre hatásosabban tudom elvégezni a gyakorlatokat!

  Nagyon szépen köszönöm a Kardio DVD-t! Végigcsináltam egyben az előkészítőt és a dinamikus sorozatot. Jó volt: jobban elfáradtam tény és való, mint mikor az előző dvd-dre nyomultam. Folyamatosan érzem, hogy fejlődök és egyre hatásosabban tudom elvégezni a gyakorlatokat. A Reformerre már elfogyott a szusz belőlem, mára halasztottam, hogy alaposan végigcsinálom, de azért végignéztem kétszer a fotelből 🙂 Szóval nekem nagyon bejön az első DVD is és ez meg főként!

  Continue reading →
 • Ékes Edit, Nyíregyháza

  Szinte azonnal érzem, hogy jobban ki tudom magam húzni és tényleg növök 2 centit!

  Megkaptam a DVD-t és persze rögtön ki is próbáltam. Nagyon-nagyon tetszett. A gyakorlatokat most is teljesen érthetően elmagyarázod, nagyon jó, hogy a lányok hibáit kijavítod, mert gyakran én is ugyanazokat a tartáshibákat elkövettem. A hátamnak ez a gyakorlatsor talán még jobb volt, mint az előző DVD-d, szinte azonnal érzem, hogy jobban ki tudom magam húzni, és tényleg növök két centit. Minden ülőmunkát végzőnek kötelezően ajánlottá tenném. Nekem nem csak a hátammal vannak problémáim, hanem a fenekem és combom méretével is elégedetlen voltam. Ez a torna ezen is segített, amolyan kellemes mellékhatásként a hátfájás eltűnése mellett. Nem lettek vékony combjaim, de határozottan jobban tetszem magamnak és a barátom sem kifogásolja a feszesebb vonalaimat.:-)
  Nekem a Pilates esténként nem is torna, hanem kikapcsolódás. Feltölt egy szellemileg fárasztó nap után. A torna idejére kicsit kikapcsolom magam körül a világot, és csak magamra szánom azt az időt.

  Continue reading →
 • Samu Eró, Pécs

  Felülmúlta minden képzeletemet!
  Amikor először hallottam a Pilates-ről, azt sem tudtam, hogy “eszik-e vagy isszák”!?
  Teljesen véletlenül szereztem tudomást az “ÁGIPILATES” dvd-ről, amit rögtön be is szereztem. Első ránézésre, a heti 5-6 aerobic-os múltammal, nem tűnt túl nehéznek, de mivel komoly hátfájással küszködtem, mindenképpen szerettem volna kipróbálni ezt a mozgásformát. Volt is nagy meglepetés, mikor először elvégeztem a kezdő gyakorlatsort…

  Telt-múlt az idő (kb. 3-4 hónap) és most már gyakorlatilag kívülről fújom a dvd anyagát!
  Szerencsére, nem kellett sokáig várnom a következőre! Az igazat megvallva nem erre számítottam! Felülmúlta minden képzeletemet. Picit örülök is, hogy amikor megismertem ezt a mozgásformát, még “csak” egy kezdő szintű dvd jelent meg, mert magamat ismerve (in medias res) rögtön a nehezebbel kezdtem volna! Lehet, sőt biztosan le is törtek volna a “szarvaim”!

  Végre itt az újabb kihívás, bőven van mit elsajátítani, a fejlődés útjára lépni, újabb és újabb izmokat felfedezni magunkon! Köszönöm!

  Continue reading →

Nézz bele a videóba