Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A "krízis" szó kínai írásjele 2 részből áll. Az egyik azt jelenti: veszély, a másik azt: lehetőség. Krízisben mindig légy tudatában a veszélynek, de ismerd fel a lehetőségeket is."

John F. Kennedy

Pilates Biblia – a könyv, amelyben maga a Mester szól hozzád!

Sokan mondanak és sokfélét a Pilates mozgásrendszerről, de vajon mi az igazság? Mit mond róla Ő maga? Tudd meg a leghitelesebb forrástól, magától Joseph Pilatestől!
A Mester 2 eredeti művét tartalmazó és 2009-től magyarul is olvasható Pilates Biblia minden kérdésedre választ ad … A matrac gyakorlatokat eredeti fotókkal, Joe bácsi “előadásában” láthatod a könyvben:)!

Elfogyott

Előfordult már Veled valaha, hogy “zavarba jöttél” a Pilates-szel kapcsolatban?

Hisz X ezt mondja a róla. Y úgy gondolja, hogy a Pilates ez. Z továbbfejlesztette a Módszert…
Q azt állítja, hogy pilates-ezni otthon nem lehet, csakis stúdióban … (kérdés: valaha is vették a fáradságot, hogy utánanézzenek, mi is volt az Alkotó célja és szándéka módszere kifejlesztésével?) Egyes Pilates foglalkozások pedig még csak köszönő viszonyban sincsenek egymással, nemhogy az eredeti módszerrel!

Akkor most mi is az IGAZSÁG?

Mit mondott a Módszer Atyja, maga Joseph Pilates (hisz mégis csak Ő a “forrás” és volt némi köze ehhez az egészhez, nem)??? Most végre megtudod!

Ha komolyan veszed a Pilatest és saját Magad is, ha komolyan érdekel, hogyan tehetnéd életed egészségesebbé, hosszabbá és boldogabbá, muszáj, hogy megállj egy pillanatra – legalább most! Nem sétálhatsz csak úgy el a Tudás Fája mellett!

S hogy honnan tudhatod meg az igazat, a színtisztát? Pilates Úr nem fojtotta magába véleményét, életvezetési tanácsait, szemléletét – sem a gyakorlatait. Mindent “kiírt” magából hosszú élete során, aminek ki kellett jönnie :-)!

Így született meg 1934-ben “Egészséged” című könyve, 1945-ben pedig a “Vissza az életbe a Contrology-val”.

 

Az Ági Pilates pedig elhozta Neked mindkettőt, magyar nyelven, 1 kötetben :-)! “Ő” lett a Pilates Biblia – a pilates-ezők “szent könyve”, a kötelezően ajánlott alapmű!

 

Egy percre se hidd, hogy e 60-70 éves könyvek mondanivalója elavult lenne, vagy hogy a mai ember számára nem hordoz hasznos információt! A régi is lehet modern – de még mennyire!!! Döbbenet látni, hogy Joseph Pilates meglátásai aktuálisabbak nem is lehetnének! Ebből következik, hogy az ember és problémái mit sem változtak az elmúlt évszázad során. A kérdés mindig ugyanaz …

 

A választ pedig megadja Pilates. Saját korában annyira modern eszméket vallott és olyan modern gyakorlatrendszert alkotott, amelynek mély összefüggéseit a tudomány és mi, egészségre, jó alakra, boldogságra sóvárgó emberek is csak most kezdjük felfedezni és értékelni!
A fitnesz ipar most “érett be”, hogy egyáltalán megértse, mit is akart Joseph Pilates!

 

Hosszú évek óta beszélek, írok, tanítok erről a Módszerről (és persze gyakorolom is :)), amely emberek millióinak életét változtatta már meg az elmúlt majd’ egy évszázad során – és magáról Joseph Pilatesről is, akinek munkássága a Te életedre – alakodra, hátadra, lelkedre … 🙂 – is hatással van /volt /lesz. Most átadom a szót a Pilates legautentikusabb forrásának – JOSEPH PILATESNEK!

 

Ha Te is szeretnéd megismerni Joseph Pilates:

 • eredeti gondolatait,
 • életed – gyermeked és szeretteid életének – javítására vonatkozó életvezetési tanácsait,
 • szemléletes leírásait a természet egyszerű, ám tested működését maximálisan befolyásoló törvényeiről (amelyeket a legtöbb ember nem ismer)
 • remek, eredeti fotóit
 • a teljes matrac gyakorlatsort, Pilates fotóival és utasításaival

akkor a Pilates Bibliát élvezni fogod :)!

 • Szalay Zsolt, a MOL romániai üzletág igazgatója

  Hosszas keresés után találtam rá a Pilatesre, ami alapjaiban változtatta meg a sportolási szokásaimat. A sok ülőmunka, a helytelen testtartás, hatékony ellenszerét fedeztem fel benne, mindezt úgy, hogy nem kell edzőterembe járni, otthon is végezhető, és segít kondíciónkat megtartani.
  Már az első alkalom után érezhető volt, hogy bizonyos izomcsoportok újra elkezdtek dolgozni, bizony a gyakorlatok hatására felébredtek álmukból. A gyakorlatok nyelvezete könnyen érthető, a mozdulatsorok egyszerűen elsajátíthatók. Külön örömömre szolgál, hogy a most megjelent Pilates Bibliából e nagyszerű módszer hátterét is megismerhetem. Ajánlom minden sportolásra vágyónak a Pilatest, akár otthon is könnyen, egyszerűen.

  Continue reading →
 • Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója

  Pilates. Bécsben, ahol élek, nem akad ember, aki ne tudná, mit jelent a szó. Kínzó gerincproblémáink egyetlen megoldását!  Az amerikai guru most Hegyeshalomnál is betör szent tanaival, hála Simonfi Áginak.
  Meggyőződésem, hogy ez a kicsi, eltökélt magyar nő egy fikarcnyival se kisebb térítő nagy elődjénél. Már első találkozásunkkor világos volt számomra, hogy ama “szent őrültek” egyike, akik mérhetetlen hitükkel százezreket tudnak megmozgatni  egy ügy – jelen esetben a saját egészségük érdekében.
  Pilates könyvének átültetése magyar nyelvre az egyik legjelentősebb lépés ennek érdekében. Gratulálok hozzá, és maradok továbbra is hálás gerincnyújtó-tornáztató- erősítő híve!

  Continue reading →
 • Hajdú Gyöngyi, Gyógytornász, Mentálhigiénés szakember

  Az egészség, a boldogság keresése az ember alapvető törekvése. Mitől leszünk mi, emberek edzettek, elégedettek az életünkben? Erre ad választ ez az igényes könyv.
  Joseph Pilates – akinek a könyvben a gyakorlatok mellett található életvezetési tanácsai szintén igazi értéket közvetítenek az Olvasó számára  – az embert komplexitásában szemlélte. Úgy gondolta, minden egyén felelős sorsáért, egészségéért és alkalmas fizikai, gondolati, érzelmi egyensúlyának megteremtésére. Pilates Mester időtálló értéket hagyományozott követőire!
  Jó szívvel, szakmai meggyőződéssel ajánlom a –  végre magyarul is megjelent – Pilates Biblia eredeti, klasszikus ismeret-és gyakorlatanyagát mindazoknak, akik készek egy szimbolikus, izgalmas kirándulásra az emberi test, lélek és szellemiség körül!

  Continue reading →
 • Dr. Veres Andrea, Háziorvos, szakorvos

  Orvosként a gyógyító munkán túl kiemelt figyelmet szentelek a megelőzésnek. Legnagyobb kincsünk az egészségünk.
  Hiszem és vallom, hogy egészséges életmóddal megelőzhetők a betegségek, a kialakult elváltozások enyhíthetők, gyógyíthatók. Felelősek vagyunk önmagunkért, testünkért, lelkünkért. Mit és hogyan tegyünk?
  A választ megtaláljuk Joseph Pilates könyvében, amely eredeti formában tartalmazza klasszikus módszerét, mely ma is időszerű és naprakész. Logikája lenyűgözött, így már nemcsak gyakorlom, hanem most már oktatom is. Számomra bizonyított.
  Ajánlom a Pilates Bibliát mindazoknak, akik meg akarják ismerni önmagukat, tenni akarnak életminőségük javításáért, és nem elégszenek meg a középszerűvel, hanem a legjobbat akarják.

  Continue reading →
 • Fincza Erika, a Magyar Színház koreográfusa, klasszikus Pilates edző

  Mint táncos, koreográfus és tánctanár nagyon sokféle mozgásrendszerrel ismerkedtem meg életem során. Edzőként újabb ismeretek kerültek ebbe a  “mozgás-kavalkádba”: az egyik az örök szerelem – a Pilates!
  Joseph Pilates klasszikus rendszere – mely bármikor, bármilyen állapotban elkezdhető és a javunkra válhat – átgondolt és letisztult mozgás, amely tényleg működik! Bízom benne, hogy a – végre magyarul is olvaható – Pilates Biblia révén még több ember napi rutinja részévé válnak e gyakorlatok! Döbbenetes, hogy Joseph Pilates 1945-ben írt gondolatai mennyire a mai emberhez is szólnak! Az Ember és az EGÉSZsége olyan téma, amelyben meg kell látnunk az örök igazságokat!

  Continue reading →
 • Pápai Erika, színművésznő

  A legnehezebb elkezdeni. Ahogy múlnak az évek, egyre több a kifogás. Meggyőződéssel hisszük: előbb le kell fogynom, így nem mehetek emberek közé; majd ha nem fáj a derekam; ha a gyerek nagyobb lesz . Hogyan győzzük meg magunkat és másokat, hogy elkezdeni soha nem késő – és akár otthon is lehet? A Pilates Biblia pontosan ezt teszi: benne maga a Mester vezet be abba a mozgásformába, amely  megtanít a helyes testtudatra, erősít és ruganyossá tesz, gyógyít. Megtanítja, hogyan bánjunk a testünkkel, míg egyszer csak arra eszmélünk, hogy újra szenvedélyünkké vált a testmozgás – és visszakapjuk a legfontosabbat: az ÖNBIZALMUNKAT.

  Continue reading →
 • Kriston Andrea, Kriston Intim Torna megalkotója:

  “A test árulkodik. Megmutatja, hogy az illető mennyire tiszteli önmagát, felelősséget érez-e testének gondozásáért. A test előbb-utóbb kiköveteli a törődést. A gyomor éhezés esetén nem sok türelmet gyakorol, de az izomzat, izületek, a csontozat hosszan elviselik az elhanyagoltságot. Többnyire csak egy kevéske szabadidővel rendelkezünk. Kérdés, hogy ebből áldozunk-e a testünk rugalmasítására, erőben való megtartására.
  Mindenféle iskolatípusban tanítottam már testmívelést. Egyetlen célom volt, hogy megszerettessem a testedzést, hogy megtapasztalják annak örömét, mert ez nekem is nagy ajándék az életemben.
  Joseph Pilates célja is ez volt! A most magyarul is megjelenő “Pilates Bibliában” található gyakorlati gyűjtemény segítség lehet a mozgás szerelmeseinek, de azoknak is, akik a testformálás hatékonyságán keresztül jutnak el addig a tapasztalásig, hogy a sport nem önkínzás, hanem élvezeti forrás.”

  Continue reading →
 • Horváth Kinga

  Hálás köszönet hogy magyarul is olvasható ez a remekmű.

  Continue reading →
 • Boda Lászlóné, Liza

  Karácsonyra megkaptam a gyermekeimtől a Pilates Bibliát. Gratulálok!! Nagyszerű kiadvány. Már egész jól haladok a gyakorlatokkal, bár néha jól jönne némi segítség.
  Egy ideje érlelődik bennem a gondolat, hogy meg kéne ezeket a tapasztalatokat osztani másokkal is.
  Meggyőződésem, hogy hasznukra válna. Ennek érdekében elfogom végezni a tanfolyamokat amiket meghirdettél. Szeretném a Pilatest sok emberrel megismertetni.

  Continue reading →
 • Dobos Karina

  Nemrég vettem át a csomagot, gyorsan bele is lapozgattam a könyvbe, és nagyon köszönöm a többi ember nevében, hogy fektettél bele E-át! Nagyon tetszik!!! Valóban életigazságokat boncolgat és szerintem nekem is új löketet ad majd a továbbéléshez… Néha az ember úgy érzi, kicsúszik a lába alól a talaj, amikor sok-sok értékes gondolata, kérdése a külvilág sugallta normák szerint nem is értékes…miután sok-sok gondolatomat látom viszont a könyvben, máris kebelbarátomnak érzem ezt az embert:) Néha felbukkan 1-1 könyv (elhalt írójukkal) az életemben, akik kiírták  gondolataim egy részét és ilyenkor úgy érzem: nem is vagyok olyan egyedül ebben a világban, hiszen vannak még, akik hasonlóképp “fogják fel” a világot, mint én…
  Még 1X köszönöm!

  Continue reading →