Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mások Rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a Te valóságoddá váljon."

Les Brown

Pilates-tanoda Exkluzív csomag mély tudásra vágyóknak

Imádod a Pilatest! Szeretnél róla még-és-még-és még többet tudni? Jöhet minden: gyakorlat és elmélet is, minden mennyiségben! Akkor a Tanoda csomagot élvezni fogod!
Örök vita tárgya: “A Pilates-t otthon nem lehet rendesen végezni!” – mondják, akiknek Pilates stúdiójuk van. El ne hidd!!! Maga Joe bácsi ilyet sosem mondott, épp ellenkezőleg … Megosztom Veled mindazt a titkos Pilates tudást, amellyel 120% biztos lehetsz, hogy mindent jól csinálsz! Sőt, többet fogsz tudni, mint 1-2 edző:) …

Br. ár: 34.900 Ft

Megosztom Veled mindazt a titkos Pilates tudást, amelyet a hazai Pilates edzők egy része nem is ismer, másik részük pedig megtartja magának (esetleg egy 6 ezer Ft-os személyi edzésen hallhatod – a sokadik alkalom után… )

 

“Elsajátítható-e tökéletesen a Pilates DVD-ről (nem okoz-e hibás beidegződést esetleg)?” “A dvd-ről megtanulhatók-e a gyakorlatok tanár nélkül?” Ezt a 2 mondatot hozzám beérkezett e-mail-ekből másoltam ide. Elég gyakran kapok hasonló jellegű leveleket, amelyek teljesen természetesek és “élő” problémát vetnek fel! Tényleg, elsajátíthatók DVD-ről helyesen a gyakorlatok???

 

Egyfelől azt gondolom, hogy a Pilates-t részben a média által gerjesztett, túlzott misztikum lengi körül, vagyis egy kicsit “túllihegik” a dolgot – ezzel sok emberben bizonytalanságot, félelmet ébresztve, hogy “Úristen, biztos nem jól csinálom és akkor többet árt, mint használ”.

 

Egy helyes testtudattal rendelkező ember számára – eddigi vásárlói visszajelzések alapján – a gyakorlatok DVD-ről jól elsajátíthatók és precízen, eredményesen otthon is végezhetők. Ugyanakkor nem akarom elbagatellizálni a dolgot, hisz edzői tapasztalatból azt is tudom, hogy sok ember esetén ez a testtudat részben hiányos – az iskolában mindent megtanítanak nekünk, csak a saját testünk működését nem (vajon miért?)! Ez persze nem a Te hibád, sokkal inkább az oktatási program színvonalát minősíti… De ha nem is tudunk mindent, miért ne pótolhatnánk “foghíjas” tudásunkat? Ez, illetve 6 éves Pilates edzői tapasztalatom és a tanítás során a vendégeimnél észlelt leggyakoribb problémák ösztönöztek arra, hogy egy egyedülálló anyagot fejlesszek ki Számodra, amelyet remekül fogsz tudni használni az otthoni gyakorlásod során!

 

Számolj le egyszer, s mindenkorra a bizonytalansággal, és légy 120% biztos abban, hogy Te is tökéletesen végzed a Pilates gyakorlatokat – akár a DVD lejátszód előtt is! Ezért született meg az a 12 DVD-ből álló oktató sorozat, amely Téged elméleti és gyakorlati anatómiai és módszertani információkkal, rávezető gyakorlatokkal, apró edzői “kulisszatitkokkal” lát el!

 

A “Pilates-tanoda; teljes tudás-tárház otthoni Pilates-hez” című oktató sorozat, egy teljesen egyedülálló, exkluzív anyag, amelyet ha végigtanulmányozol, “oda-vissza” fogsz tudni Pilates-ezni és végre megérted majd tested működését, megtanulsz figyelni és válaszolni annak jelzéseire! Sőt, soha többé nem jössz majd zavarba, ha véletlenül egy olyan Pilates órára tévedsz be, ahol “flexio-extensio és elongatio” szakszavakat vagdalnak szegény földi halandó fejéhez :-)! Teljes bizonyossággal tudod majd használni az Erőközpontod (bármikor fogod tudni aktiválni azt :-)), nem lesz probléma a levegővétellel (hová, mikor, mennyit és egyáltalán?); megismerkedsz majd a gyakorlatok könnyítési-nehezítési lehetőségeivel stb.

 

dvd_borito_tanoda2

 

Lássuk a “Pilates-tanoda” DVD-k tematikáját:

 1. Segítség, nem találom az Erőközpontom! : mi is az az Erőközpont, hol találod, mi a szerepe, mely izmok tartoznak bele, hogyan tudsz ráérezni – tudatos rávezető gyakorlatok
 2. Levegőt!: “miért nem tudok helyesen Pilates-levegőt venni?” A levegővétellel kapcsolatos általános irányelvek; mikortól figyelj a levegőre; hogyan tanulhatod meg, hová vedd a levegőt helyesen; rávezető gyakorlatok
 3. 3 K, középvonal, keret és társai – Pilates alapelvek, kulcsfogalmak, szakszavak a gyakorlatban, amelyek használata – és jelentésének pontos ismerete – a gyakorlás során elengedhetetlen; hogy ne tanácstalanul forgasd a fejed otthon, vagy egy Pilates órán (Mit káromkodik ez az edző? – gondolva Magadban), miközben a többiek szemmel láthatóan nagyon biztosak a dolgukban…
 4. Csak gerincesen! – Gerinced anatómiája, a gerinc leggyakoribb mozgásai; a leggyakrabban előforduló tartáshibák és hogyan változtass rajtuk Pilates-szel? Minden, amit a gerincünkről már gyerekkorban tudnunk kéne – Te ne mulaszd el megtanítani a sajátodnak!
 5. Pilates előkészítő gyakorlatok – szerepük a helytelenül berögzült mozgásminták “átprogramozásában”, mikor és hol használd őket; mi a szerepük a Pilates-ben?
 6. Az ördög a részletekben rejlik! – Tökéletes gyakorlat kivitelezés; építőkockák használata; az idegrendszer és az ismétlések szerepe a mozdulattanulásban
 7. A változatosság gyönyörködtet! – gyakorlatok nehezítése – könnyítése; hogyan kreálhatsz egy gyakorlatból könnyebbet, vagy nehezebbet, hogy sose und meg a gyakorlást, mégis megmaradj a klasszikus Pilates rendszer keretein belül!
 8. Leggyakrabban elkövetett hibák – az egyes testhelyzetekben elkövetett leggyakoribb hibák és hogyan korrigáld őket? Hogyan veheted fel a 100%-ban biztos, tökéletes testtartást?
 9. “Ez nekem nem megy! Nem tudok egyszerre ennyi mindenre odafigyelni!!!” – miért nem megy elsőre tökéletesen egy gyakorlat? Figyelem! A “hiba” NEM a Te készülékedben van – nem is kell! Avagy a mozgástanulás fázisai…
 10. Fáj a hátam; porckorong sérvem, mozgásszervi problémám van stb. – Pilates-ezhetem?
 11. Különbözőek vagyunk – Pilates különböző célcsoportoknak: mi mindenre figyelj, ha valamelyik közé tartozol? Kismamák, súlyproblémával küzdők, gyerekek, idősek, férfiak…
 12. A Pilates hatása, eredményei a hétköznapokban – hogyan “viheted át” a Kontroll művészetét hétköznapi életedbe? Joseph Pilates ma is érvényes életmód tanácsai 1945-ből! Hogyan válasz szép lassan más emberré a Pilates által?

A DVD-k hossza darabonként 30-60 perc közötti.

 

“Pilates Átváltozás Naplóm” – Edzés- és motivációs napló, ahol “kézenfogva” megyünk együtt!

 

S hogy teljes legyen a kép és tényleg ne csak megvedd, hanem csináld is – kézen foglak. Biztosan emlékszel még az örökbecsű “10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után meg mintha újjászülettél volna” joseph pilates-i idézetre. Én végigkísérlek Téged ezen a 30 alkalmon a “Pilates Átváltozás Naplóm” segítségével. Ez a Napló a Tiéd! Írhatod, töltögetheted, nyomon követve tested (és lelked :-)) változását, ami garantált!

 

És természetesen a “Pilates 13” DVD – a Csomag szerves részeként – alapból a Tiéd :)!

 

nagykep_Pilates_tanoda

 

S hogy hogyan leszek ott én? A lelkem ott lesz ebben a könyvben – Veled! Minden tiszteletem a Tiéd, hogy akarod, rajta vagy és csinálod! Ezért minden alkalomra kapsz Tőlem egy kis útravalót: egy-egy idézetet, hasznos tippet, javaslatot, motivációt,hogy tényleg egy lendülettel végig tudj menni az úton … amely tudod, hová visz? Hát persze, hogy a fizikai tökéletességhez :-)… És aztán örömmel várom majd a beszámolókat!