Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A legnagyobb teljesítmény nem az, ha soha nem buksz el, hanem az, ha a bukás után újból talpra állsz."

Vince Lombardi

2021. – tiszta lappal, tiszta szívből 😊 …Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom: sokan nem bánják, hogy 2020-at magunk mögött hagytuk végre! S némi megkönnyebbüléssel, bizakodva tekinthetünk az újév elébe 😊 … Mert az ember már csak ilyen: a lelkébe van kódolva a „túlélés” és az újrakezdés.

Ezért szeretjük az újévet is – hisz ilyenkor tiszta lappal kezdhetünk neki a tervezésnek, céljaink megvalósításának!

Pedig a múlt év nem volt hiábavaló: súlyos üzeneteket hordozott az egész emberiség és az egyes egyének számára is. Szeretném hinni, hogy tanultunk belőle valamit …
Ha Te is azok közé tartozol, akik a külső zűrzavar idején inkább befelé fordították a figyelmüket, számos felismeréssel, transzformatív erejű igazsággal gazdagodhattál. S mostanra tán egy kicsit másképp éled az életed …

Nekem is – többek között – jó néhány felismerésem született; az alábbiakat Veled is szeretném megosztani:

1. A belső világom és lelki egyensúlyom nem egyenesen arányos függvénye az engem körülvevő világ történéseinek. Egy szóval nem mondom, hogy egyáltalán nincs hatással rá, de azt igen, hogy saját felelősségem, hogyan válaszolok a külvilág kihívásaira.
Vagyis, ha „kint” káosz van, aggodalom és szorongás, a „bent”-nek ehhez egyáltalán nem kötelező igazodnia! Nyugodtan mondhatsz NEM-et rá és a megfelelő technikák segítségével, hányatottabb időszakokban is meglelheted és fenntarthatod a lelki békéd (no és az egészséges biokémiád). Ez egy nagy megtapasztalás volt számomra!

2.  Helyére került, mi is az igazán fontos és az annak hitt, de végül annak nem bizonyult dolgok simán „kiválasztódtak” az életemből. Lehet, hogy Neked is voltak ilyen élményeid?

3. NEM-et mondani meg lehet tanulni – sőt, könnyebb, mint gondolnád 😉 … ezzel elég hadilábon álltam hosszú ideig (hiába, a gyerekkorból hozott megfelelési vágy nagy úr).
2020-ban viszont megtanultam és lelkiismeret-furdalás nélkül mondtam nemet. Mindazokra a megkeresésékre, felkérésekre, amelyek nem szolgálják a Közösségünket, nekem meg csak az időmet vették volna el attól a Közösségtől, akiket viszont én szolgálok. S hogy mi segített eldönteni, mikor mondjam azt a bizonyos nem-et?

4. Tudatosság, szívből jövő döntés: valahogy minden leegyszerűsödik, amikor tudod, mit is akarsz valójában. Hogy mi a fő célod (ami végcél és nem „eszköz”cél – erről lesz még szó). Nem, nem arra gondolok, amit az a kultúrközeg, amelyben a mindennapjaid éled, vár el Tőled (Társad, gyereked, Anyukád, Apukád, szomszédasszonyod, főnököd stb.). Hanem arra, ami Téged hajt, húz belülről … s ha még emellé mersz hallgatni a szívedre is, nna, az egy másik szférába emelheti az életed! Ez persze egyáltalán nem könnyű egy teljes racionalitásra kondicionált világban – némi bátorságot is igényel, de megéri 😊 … ezt sokszor megtapasztalhattam pl. a Tudatos Bombanő születik! program Résztvevői körében – és mondhatom, nagy élmény volt!

S hogy hogyan kezdjük tiszta lappal – ám a saját értékeinket, üzenetünket egy pillanatra sem feledve – tiszta szívből a 2021-et itt az Ágipilatesnél úgy, hogy a Te szándékod is támogassuk vele?

 

 

 

Kívánok Neked lelki békét, hitet, sok testmozgást, szívből jövő, tudatos szándékokat a 2021-es Újesztendőre! Én idén is itt leszek – megtisztel, ha velem tartasz ;).

Szeretettel: ÁgiMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás