Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Te magad légy a változás, amelyet a világban látni szeretnél."

Mahatma Gandhi

A boldog gerinc titka - mozgasd minden irányba!Joe Pilates híres, gyakorta idézett mondása szerint: "Csak annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod" Ami, ha belegondolsz, azért elég durva! Eszerint, ha hajlékony és erős a gerinced - amely tested központi tartópillére - fiatal vagy, akár 60 évesen is! Ez a jó hír ... de mi van akkor, ha még nem vagy 30, de nem tudsz lehajolni a cipődig? Nos ... akkor gyakorold az ebben a vlogban található feladatsort és láss csodát :)!

A gerinc "halála", amikor nem mozog. Amikor egész nap ülsz és megy össze, nyomódik "szegényke"!

Amit pedig nagyon szeret: amikor minden lehetséges irányban átmozgatod. Hajlítod és nyújtod. Oldalra hajlítod és csavarod. Esetleg még körzöl is vele - no meg hosszanti irányban megnyújtod. Mivel a csigolyák közt elhelyezkedő porckorongok diffúzióval "táplálkoznak", csak így, a mozgás-mozgatás hatására van esélyük, hogy hozzájussanak az őket éltető tápanyagokhoz.

Ezért légy tudatos és figyelj arra, hogy legalább óránként átmozgasd a gerinced - a videóban elmondott irányelveknek megfelelően. Magad is meg fogsz lepődni, mennyivel másképp érzed Magad ;)!

 

 

Ha tetszett, iratkozz fel a blogértesítőre és/vagy az Ágipilates YouTube csatornára - és oszd meg Barátaiddal, Ismerőseiddel! Hadd legyen az Ő gerincük is boldog ;) ...

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás

Hogy mi foglalkoztat mostanában igazán?
Persze, hogy benne van a Pilates is :) ...
Ám az egész ennél jóval több, MERT
elindítottuk a "Jövőre fiatalabb!" Mozgalmat!

Amelynek KÜLDETÉSE, hogy megváltoztassa azt, ahogy ez az ország öregszik! És ahogy az idősödő Nők önmagukról gondolkodnak! Hogy – a női Közösség támogató erejének segítségével – utat mutasson a 40+-os Nők számára, hogyan élhetnek fitten, energikusan és vidáman egy izgalmas, teljes életet, bármely életkorban.

Mert nehogy már szégyellned kelljen a korod - inkább éld meg a NŐISÉGED, teljes virágában ... Hogy mi köze a Pilatesnek ehhez az egészhez? Ő ez egyik kulcs ;) ...

 

 

Gyere és nézz körül a JF honlapon, ahol megtalálod, hogyan lehetsz jövő ilyenkorra fiatalabb :)!

 

Próbáld ki, milyen online Pilates programokkal, egy fantasztikus Közösség tagjaként tornázni - és megélni Önmagad, teljes valódban, 40-en (sőt, 50-en, vagy 60-on túl is ;))!

Szeretettel várunk: Simonfi Ági (45) és Fincza Era (54), a Mozgalom Alapítói