Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A tapasztalatot nem tudod "előállítani". Meg kell szerezned azt."

Albert Camus

A pilates-i arany háromszög – avagy a 3 medence horgony, amitől egyből könnyebb lesz a Százas :)…Ha valaha is “kínlódtál” a hanyatt fekvő Pilates gyakorlatoknál – mint amilyen a Százas, a Páros Láb nyújtás, vagy a Lábleengedés-és emelés – a lábad súlyának megtartásával, az “arany háromszöged” felfedezését érdekesnek fogod találni 😉 … hirtelen, mintha az összes hasizom gyakorlat más dimenzióba kerülne általa! Azt nem állítom, hogy könnyűvé válnak, de azt határozottan, hogy könnyebbé 🙂 … Szóval, mi is pontosan az a bizonyos arany háromszög és hol található?

Biztos megfigyelted, hogy a Pilatesnek speciális szakzsargonnal rendelkezik (az órára elsőként látogató és a Pilatesről még hírből sem halló vendégek az 1. órájukon szokták is mondani, hogy úgy érezték magukat, mint az ufók – mintha más nyelven beszéltünk volna 🙂 … de aztán gyorsan belerázódnak és rövid időn belül büszkén “beszélik” is ezt a “nyelvet”). Ezek a Pilates kulcsfogalmak. Az egyik legizgalmasabb kulcsfogalom: a kritikus összeköttetések. És ez nem valami föld alatti mozgalom kémhálózata, hanem a testeden belül, annak egyes részei között fellelhető és aktiválható összeköttetések, amelyeket ha felfedezel Magadban, mi több, aktiválni is képes leszel őket, a Pilates mozgásrendszert máris magasabb szintre emelted a saját testeden belül.

Az egyik legfontosabb ilyen “kritikus összeköttetése” a testednek az a 3 medencehorgony, amely segít pl. a hanyatt fekvésben végzett gyakorlatok esetén a lábaid súlyának megtartásában, megtámasztásában, anélkül, hogy a derekad igénybe venné. Segít abban is, hogy a hasizmaid bekanalazásával megfelelő igazításban tudd tartani a mellkasod, a nyakad és a fejed pl. a Százasnál! Az Arany Háromszöged biztosítja azt, hogy a lábaid egy stabil talapzatból legyenek képesek kiáramlani és megnyúlni a medencédből, miközben gerinccel és fejtetővel az ellentétes irányba nyúlsz (nyúlás-ellenpontozás; egy másik kulcsfogalom :))

 

goldentriangle

 

Akkor most nézzük, hol keresgéld a háromszöged ;)!

Az Arany Háromszöget térbeli alakzatként képzeld el, úgy, mintha egy piramis lenne. Az alapzata a 2 belső combod és a 2 ülőcsontod, a csúcsa a hasizmaidnál a köldököd felé tör.

 

arany_piramis

 

Hát, ez most lehet, hogy kicsit kínaiul hangzik :), de most meg fogjuk keresni, így együtt és rájössz, hogy

a.) Neked is van ilyen :)!
b.) nagyon megérte a kutakodást!

Így érezz rá:

Miért jó Neked, ha megtalálod az Arany Háromszöged?

Mert hirtelen azt fogod érezni, hogy máshonnan tartod a lábaid! Hogy a Százas, az összes háton fekvő gyakorlat, de mondhatom azt is, hogy az összes Pilates gyakorlat könnyebbé válik! Mert jó helyről, egy stabil alapból, alulról támasztod, tartod meg őket :)! Mert hirtelen lesz egy talapzatod, amely lehorgonyoz és ahonnan a végtagjaid könnyedén áramlanak ki …

Gyakorolgasd szorgalmasan és ha ülésben már megy, vidd le magaddal a medence horgonyaid a talajra és kísérletezgess vele :)! És ha sikerélményed van, ne tartsd Magadban! Örülök, ha megosztod velem a tapasztalataid! S ha kérdésed van, azt is tedd fel bátran ;)!

Jó gyakorlást ;)!Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

3 db hozzászólás

 • Czárne Rózsa

  2018-11-29 11:41:17

  Hol lehet ezt megtalálni ?nagyonmegkoszonnem!!

 • Horváth Mihályné

  2017-02-16 22:37:14

  Ez megint csúcs!!!! Köszönet érte!

  Két legyet ütsz egy csapásra, ha nem többet!!

  • Ági

   2017-02-28 13:12:13

   Kedves Emese,

   Örülök, hogy tetszik ;)! Használd egészséggel!

   Szeretettel: Ági