Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A tapasztalatot nem tudod "előállítani". Meg kell szerezned azt."

Albert Camus

Ágipilates 1-percesek: Hogyan érezz rá az Erőközpontodra …?Új videósorozat indul a blogon – ez pedig az Ágipilates 1-percesek! Ezek olyan rövid videó tanítások a Pilates Módszerrel és magukkal a gyakorlatokkal kapcsolatban, amelyek hozzásegítenek Téged Joe bácsi mozgásrendszerének mélyebb megértéséhez – hogy ne “csak csináld”, öntudatlanul, hanem azt is tudd, mit miért és miért pont úgy végzel – ezáltal egy újfajta testtudatosság kialakulásához vezetnek! Jobban “otthon” leszel a saját testedben – és Te leszel az Úr a háznál 😉 … Akkor nézzük is a gyakorlatban, hogyan érezhetsz rá az Erőközpontodra ;)?

 

Az Erőközpont elméletével remekül tisztában vagy, de azért nézzük át még 1x, merthogy ismétlés a tudás anyja ;)!

Mi is az az Erőközpont?

Az a 15-20 cm széles izomfűző, amely a derekadon fut körbe és a szeméremcsontodtól a mellkasod aljáig helyezkedik el. Funkcióját tekintve tartja illetve elölről megtámasztja az ágyéki gerincszakaszt, alulról pedig a medencét.

 

Melyek az EK fő izmai?

Anatómia óra vége 😉 ! Wow! Ennyi izom? És ezek, amikor ezt az egyszerű mozdulatot elvégzed, amit a videóban megmutatok, mind egymással csodás szinkronban kezdenek el dolgozni, ahogy ráérzel a mozdulatra! Mert a tested egy CSODA, ha eddig még nem ébredtél volna tudatára!

Az utolsó, elméleti rész arról szól, hogy milyen szerepet játszik az EK a Pilates gyakorlatok végzésekor, vagyis …

Az Erőközpont funkciói

 1. Elindíthatja a mozdulatot – pl. a Felgördülésnél, vagy a Labdánál, amikor a visszaúton magad alá navigálod a medencéd, pont ezt teszi 🙂
 2. Stabilizálja a medencét – pl. az 1-láb körzésnél, vagy a teljes Oldalláb szériánál
 3. Kontrollálja a mozdulatot – pl. a Dugóhúzónál, amikor elemeled a popsid a talajtól és elkezded visszagörgetni, ellentartva a gravitáció húzóerejének; vagy akár a Vállhídnál a “visszaúton”

 

Akkor most már nincs más hátra, minthogy kipróbáld ezt a roppant egyszerű gyakorlatot és tuti, hogy mindig fogod tudni, milyen érzetet keress Magadban gyakorlás közben, ha szóba jön az Erőközpont ;)!

 

Mostantól folyamatosan érkeznek az Ágipilates Egyperces videók :)! Ha szeretnél Te is értesülni róluk, iratkozz fel a blogértesítőre és frissiben Nálad lesz. Ha pedig hasznosnak találod a tanításaimat, kérlek, oszd meg ismerőseiddel is! Legyen a Pilates – az IGAZI Pilates – mindenkié ;)!

Csodás napot Neked: Ági <3Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

3 db hozzászólás

 • Fülöp Zsuzsanna

  2018-04-11 07:14:28

  Ági!
  Ezeknek nagyon örülnék, mert bár mindennap tornázom, többször is, de nem 3/4 órákat. Bárhol.

 • Dr Prinzné Szabó Erzsébet

  2017-09-28 21:10:40

  Kedves Ági! Én tényleg 2006 óta veled vagyok”lélekben”,sajnos még nem találkozhattam Veled “élöben”,gratulálok a sikereidhez.Jól éreztem én és azóta is jól érzem,hogy Te vagy a legjobb!! 🙂 Nem is tudott még senki rábeszélni,hogy mással Pilátesezzek,mármint másnak a DVD-jére. Én személy szerint már nagyon várok egy új DVD-t Tőled,mert már minden megjelnt DVD-det rongyosra tornásztam.Karácsony-tájára túl nagy kérés lenne?Szeretettel üdvözöllek.Erzsi mama

  • Ági

   2017-10-03 14:26:17

   Kedves Erzsi Mama!

   Nagyon köszönöm a visszajelzésed és hálás vagyok, hogy ilyen régóta olvasol-követsz! Meg persze nagyon büszke is Rád, hogy tornázol a DVD-kre ;)! Hamarosan igazi újdonsággal jelentkezem, viszont nem DVD formátumban, mert az a technológia már eléggé elavult … de ha szeretnéd, megtudakolom, hogy fel tudjuk-e rakni Neked DVD-re.

   Addig is, további jó tornát és remek egészséget kívánok Neked!

   Szeretettel: Ági