Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A legnagyobb teljesítmény nem az, ha soha nem buksz el, hanem az, ha a bukás után újból talpra állsz."

Vince Lombardi

Ágipilates Egypercesek: A felgördülés titkaiÁgipilates Egypercesek sorozatunkban nézzük most az egyik olyan gyakorlatot, amelyik gyakran tör borsot az ember orra alá, még akkor is, ha gyakorlott Pilates-esnek mondhatja önmagát! Ez pedig a Felgördülés …

Azt gondonád, hogy legördülni hanyattfekvésbe, vagy onnan felülni – nem nagy kunszt. Ám az idő előrehaladtával és azzal az (ülő, inaktív) életmóddal, amelyet manapság a legtöbb ember követ, igenis azzá válik! Mi magunk tesszük azzá …

A Pilates egyik “nagy találmánya” a gerincoszlop be-és kigörgetése (sok-sok gyakorlatban találkozhatsz vele, a matracon ilyen pl. a Gurulás hátra, vagy a Fekvőtámasz, a Reformeren a Kígyó / Twist). Ezáltal a csigolyák közti porckorongok puhák és ruganyosak maradnak, a kisízületek szintén megőrzik mozgékonyságukat.

Létfontosságú tested fiatalosságának megőrzéséhez, hogy a gerinced mozgékony maradjon! Ha emlékszel még, mit mondott Joe bácsi – “Csak annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod.” – ezt Te is tudod, érzed …

Ha pedig most épp azt érzed, hogy nem megy, mindig lezuttyansz, vagy nem tudsz felülni anélkül, hogy ne “rántanál” Magadon egyet, nézd meg ezt a rövidke videót, ahol nem csak azt magyarázom el, hogy miért történik ez így, hanem azt is, hogyan tudsz változtatni rajta :)!

 

 

Mert tudod, Pilatesszel a változás gyors és látványos – persze, csakis akkor, ha mindennap csinálod. Nincs kivétel … lehet heti 1x csinálgatni, de ha nem olyan gyors a változás, mint szeretnéd, arról nem a Pilates tehet!

Bízom benne, hogy ez a kis írás és videó hozzásegített, hogy jobban megértsd, mi zajlik a gerincedben és ahhoz is, hogy “megszelidítsd” ezt a gyakorlatot Magadnak :)!

Ha tetszett, maradj velem – s ha Barátaid, Ismerőseid között van olyan, aki számára ez a bejegyzés hasznos lehet, megköszönöm, ha megosztod velük ;)!

Jó gyakorlást!

Szeretettel: ÁgiMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás