Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Az énkép ereje abban van, hogy az emberek hajlamosak felnőni az önmagukról alkotott képük szintjére."

Dr. J.E. Loehr

Egy Pilates eszköz, amelyből minden magyar otthonba kéne legalább egy :) …Augusztus végén járunk – hamarosan beköszönt újra az ősz, s vele együtt a gyerekek visszaülnek az iskolapadba. S mi, felnőtteknek is áttérünk a nyári, jövős-menős üzemmódból egy feszesebb tempóra … ami amellett, hogy valószínűleg több ülést jelent majd, lehet, hogy feszültséggel is többel jár. Márpedig mindkettő befolyással van az ember tartására – és mozgására egyaránt. Hogyan lehetne “kiszedni” a hátadból a feszültséget, mielőtt még nagyon “beenné” magát oda? Van nekünk egy pilates eszközünk – az én egyik személyes kedvencem …

Ez pedig nem más, mint a gerinckorrektor! Joseph Pilates anno valahogy úgy képzelte, hogy ebből és a wunda székből (egyfajta rugós Pilates szék – erősítésre használjuk) egy napon minden szállodai szobában és otthonban lesz majd minimum egy darab :)! Amolyan lakberendezési tárgyként – aminek emellett fontos funkciója is van …

Hogy az mi is? Pont az, amiől a neve szól: korrigálandó az emberek gerincdeformitásait, helyreállítandó a – mind csontszerkezetileg, mind izomzatilag – a tested központi tartópillérének, a gerincednek egyensúlyát.

Ráadásul a gerinckorrektor szuperül “megnyitja” a test elülső felét: a gyakran beszűkült csípő-és vállízületet. A karjaid és a lábaid is – az esetek döntő többségében – előrefelé használod a nap folyamán. (viszonylag ritkán szoktunk hátrafelé sétikálni, vagy a törzsünk síkja mögé hátranyúlni dolgokért :)) Viszont kevés figyelmet szentelünk annak, hogy ez így dolgozó izmokat ellentétes irányba jól megnyújtsuk. Ami oda vezet, hogy ezek az izmok megrövidülhetnek, beköthetnek – beszűkítve ezzel az ízületek mozgástartományát. No, ezen tud segíteni ez a kis csoda-kütyü 🙂 …

De mit is “tud” pontosan a gerinckorrektor? Kérésetekre erről készítettem egy rövid videót – ahol nem csak bemutatom “őt”, de néhány, rajta végzett gyakorlattal is megismerkedhetsz :)!

 

 

Emellett akár a teljes matracsorozatot is el tudod végezni rajta. De tudod mit? Egyszerűen csak ráfeküdni, és megnyújtott gerinccel “lógni” rajta is fantasztikus érzés ;)!

S ha van gyermeked/unokád, szintén jó hasznát vehetitek. A mai iskolások / tinédzserek testtartása messze van az ideálistól – és akkor finoman fejeztem ki magam! Néha azon gondolkodom, ha már 18 éves korukban olyan a tartásuk, amilyen – és úgy viszonyulnak sokan a rendszeres sportaktivitáshoz, ahogy … vajon milyen lesz a hátuk 35 éves korukra??? S a magam előtt látott kép nem éppen bíztató! A mi felelősségünk, hogy Szülőként valami alternatívát mutassunk számukra – amit akár még meg is szerethetnek :)!

Erre is jó a Pilates ;)!

Ha érdekel a gerinckorrektor, bővebb információra van szükséged vele kapcsolatban, avagy szeretnél szert tenni egyre, írj nekem bátran az agi@agipilates.hu mail címre – és ha tetszett ez a cikk, megköszönöm, ha megosztod azokkal az Ismerőseiddel, akiknek szintén hasznára lehet.

Szép napot Neked: Ági

Ui.: Menet közben elkészült az oldal, ahol a gerinckorrektorral kapcsolatban bővebben tudsz tájékozódni – itt találod:
Pilates eszközök – GerinckorrektorMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

13 db hozzászólás

 • huszár ildikó

  2020-09-04 08:57:56

  Szia Ági
  Szeretnék többet tudni a gerinckorrektorról
  Köszi

  • Ági

   2020-09-04 16:13:10

   Szia Ildi,

   Készítettünk hozzá egy külön oldalt 🙂 – itt találod:
   https://www.agipilates.hu/pilates-eszkozok/

   Ezek nagyon jó minőségű stúdió felszerelések – következésképp nem olcsók. Hétköznapi használatra, otthonra meg pláne nem … de már kiötlöttem a megoldást ;)! Majd írok …

   Puszi!

 • Nyárádi Katalin

  2020-09-03 22:51:31

  Jó lenne otthonra is egy ilyen!

 • Ágnes Vargáné Nádasy

  2020-09-03 14:03:56

  Szia Ági! Nagyon szuper! Mennyibe kerül és hogy lehet beszerezni?Vargáné Ági

  • Ági

   2020-09-03 14:55:56

   Szia Ágikám,

   Nagyon sokan érdeklődtetek felőle – ezért írok róla egy külön hírlevelet! Abban benne lesz minden 🙂 … nálam lehet kapni, a gerinckorrektor paramétereit ott fogod találni. Köszönöm türelmed!

   Szép napot Neked: Ági

 • Tóth Andi

  2020-09-02 19:32:23

  Szeretnék szert tenni egy gerinckorrektorra.

  • Ági

   2020-09-03 14:56:45

   Andikám,

   Köszi az érdeklődést – írok róla Nektek egy hírlevelet. Olyan sokan írtatok, hogy nem bírok egyenként válaszolgatni 🙂 … hamarosan kapod az infokat!

   Puszi: Ági

 • Dósa Johanna

  2020-09-02 11:03:00

  Szia Ági!
  Információt szeretnék kérni a gerinc korrektorral kapcsolatban. Honnan-hogyan lehet beszerezni illetve a legfontosabb-mennyibe kerül.
  Válaszod előre is köszönöm.
  További szép napot!
  Johanna

  • Ági

   2020-09-03 14:58:21

   Szia Johanna,

   Most írom a hírlevelet az összes érdeklődőnek. Köszi a türelmed :)!

   Puszi: Ági

 • Lencsés Gizella

  2020-09-02 10:40:59

  Kedves Ági!

  Érdekelne megvásárlásra egy ilyen korrektor. Milyen árban van, és vannak hozzá ajánlott gyakorlatok?

  Üdvözlettel:

  Lencsés Gizella

  • Ági

   2020-09-03 15:04:07

   Kedves Gizella,

   Nagyon köszönöm érdeklődésed! Hamarosan megy a hírlevél a gerinckorrektorról – benne minden, általad kérdezett infoval. Igen, természetesen megvannak azok a gyakorlatok, amelyek a gerinckorrektoron végezhetők :). Erről fogok készíteni videót, amit a Vásárlókkal megosztok.

   Szeretettel: Ági

 • Jutka

  2020-09-02 09:43:38

  Szia Ági, ez a gép nem terheli meg nagyon a nyakat? Hány éves korig lehet ezzel az eszközzel korrigálni a gerincet? Hogy lehet rajta aludni?Mennyibe kerül? Köszönöm a válaszod?
  Jutka

  • Ági

   2020-09-03 15:02:05

   Kedves Jutka,

   Nem – helyesen használva nem terheli a nyakat egyáltalán.
   Akárhány éves korig. Amíg élünk, bármi korrigálható, testünkben, lelkünkben, elménkben :)…
   Aludni? No az az, amit nem lehet rajta. Ez tornaeszköz.
   Az árával kapcsolatban írok egy hírlevelet – több fajta van belőle, fotókkal illusztrálom majd, melyik, mennyibe kerül.

   Köszönöm szíves érdeklődésed!

   Szeretettel: Ági