Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Ha értékes eredményre vársz, akkor három lényeges dologra lesz szükséged: először is kemény munkára, másodszor kitartásra, harmadszor józan paraszti észre."

Thomas A. Edison

Egy Pilates eszköz, amelyből minden magyar otthonba kéne legalább egy :) …Augusztus végén járunk – hamarosan beköszönt újra az ősz, s vele együtt a gyerekek visszaülnek az iskolapadba. S mi, felnőtteknek is áttérünk a nyári, jövős-menős üzemmódból egy feszesebb tempóra … ami amellett, hogy valószínűleg több ülést jelent majd, lehet, hogy feszültséggel is többel jár. Márpedig mindkettő befolyással van az ember tartására – és mozgására egyaránt. Hogyan lehetne “kiszedni” a hátadból a feszültséget, mielőtt még nagyon “beenné” magát oda? Van nekünk egy pilates eszközünk – az én egyik személyes kedvencem …

Ez pedig nem más, mint a gerinckorrektor! Joseph Pilates anno valahogy úgy képzelte, hogy ebből és a wunda székből (egyfajta rugós Pilates szék – erősítésre használjuk) egy napon minden szállodai szobában és otthonban lesz majd minimum egy darab :)! Amolyan lakberendezési tárgyként – aminek emellett fontos funkciója is van …

Hogy az mi is? Pont az, amiől a neve szól: korrigálandó az emberek gerincdeformitásait, helyreállítandó a – mind csontszerkezetileg, mind izomzatilag – a tested központi tartópillérének, a gerincednek egyensúlyát.

Ráadásul a gerinckorrektor szuperül “megnyitja” a test elülső felét: a gyakran beszűkült csípő-és vállízületet. A karjaid és a lábaid is – az esetek döntő többségében – előrefelé használod a nap folyamán. (viszonylag ritkán szoktunk hátrafelé sétikálni, vagy a törzsünk síkja mögé hátranyúlni dolgokért :)) Viszont kevés figyelmet szentelünk annak, hogy ez így dolgozó izmokat ellentétes irányba jól megnyújtsuk. Ami oda vezet, hogy ezek az izmok megrövidülhetnek, beköthetnek – beszűkítve ezzel az ízületek mozgástartományát. No, ezen tud segíteni ez a kis csoda-kütyü 🙂 …

De mit is “tud” pontosan a gerinckorrektor? Kérésetekre erről készítettem egy rövid videót – ahol nem csak bemutatom “őt”, de néhány, rajta végzett gyakorlattal is megismerkedhetsz :)!

 

 

Emellett akár a teljes matracsorozatot is el tudod végezni rajta. De tudod mit? Egyszerűen csak ráfeküdni, és megnyújtott gerinccel “lógni” rajta is fantasztikus érzés ;)!

S ha van gyermeked/unokád, szintén jó hasznát vehetitek. A mai iskolások / tinédzserek testtartása messze van az ideálistól – és akkor finoman fejeztem ki magam! Néha azon gondolkodom, ha már 18 éves korukban olyan a tartásuk, amilyen – és úgy viszonyulnak sokan a rendszeres sportaktivitáshoz, ahogy … vajon milyen lesz a hátuk 35 éves korukra??? S a magam előtt látott kép nem éppen bíztató! A mi felelősségünk, hogy Szülőként valami alternatívát mutassunk számukra – amit akár még meg is szerethetnek :)!

Erre is jó a Pilates ;)!

Ha érdekel a gerinckorrektor, bővebb információra van szükséged vele kapcsolatban, avagy szeretnél szert tenni egyre, írj nekem bátran az agi@agipilates.hu mail címre – és ha tetszett ez a cikk, megköszönöm, ha megosztod azokkal az Ismerőseiddel, akiknek szintén hasznára lehet.

Szép napot Neked: Ági

Ui.: Menet közben elkészült az oldal, ahol a gerinckorrektorral kapcsolatban bővebben tudsz tájékozódni – itt találod:
Pilates eszközök – GerinckorrektorMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

13 db hozzászólás

 • huszár ildikó

  2020-09-04 08:57:56

  Szia Ági
  Szeretnék többet tudni a gerinckorrektorról
  Köszi

  • Ági

   2020-09-04 16:13:10

   Szia Ildi,

   Készítettünk hozzá egy külön oldalt 🙂 – itt találod:
   https://www.agipilates.hu/pilates-eszkozok/

   Ezek nagyon jó minőségű stúdió felszerelések – következésképp nem olcsók. Hétköznapi használatra, otthonra meg pláne nem … de már kiötlöttem a megoldást ;)! Majd írok …

   Puszi!

 • Nyárádi Katalin

  2020-09-03 22:51:31

  Jó lenne otthonra is egy ilyen!

 • Ágnes Vargáné Nádasy

  2020-09-03 14:03:56

  Szia Ági! Nagyon szuper! Mennyibe kerül és hogy lehet beszerezni?Vargáné Ági

  • Ági

   2020-09-03 14:55:56

   Szia Ágikám,

   Nagyon sokan érdeklődtetek felőle – ezért írok róla egy külön hírlevelet! Abban benne lesz minden 🙂 … nálam lehet kapni, a gerinckorrektor paramétereit ott fogod találni. Köszönöm türelmed!

   Szép napot Neked: Ági

 • Tóth Andi

  2020-09-02 19:32:23

  Szeretnék szert tenni egy gerinckorrektorra.

  • Ági

   2020-09-03 14:56:45

   Andikám,

   Köszi az érdeklődést – írok róla Nektek egy hírlevelet. Olyan sokan írtatok, hogy nem bírok egyenként válaszolgatni 🙂 … hamarosan kapod az infokat!

   Puszi: Ági

 • Dósa Johanna

  2020-09-02 11:03:00

  Szia Ági!
  Információt szeretnék kérni a gerinc korrektorral kapcsolatban. Honnan-hogyan lehet beszerezni illetve a legfontosabb-mennyibe kerül.
  Válaszod előre is köszönöm.
  További szép napot!
  Johanna

  • Ági

   2020-09-03 14:58:21

   Szia Johanna,

   Most írom a hírlevelet az összes érdeklődőnek. Köszi a türelmed :)!

   Puszi: Ági

 • Lencsés Gizella

  2020-09-02 10:40:59

  Kedves Ági!

  Érdekelne megvásárlásra egy ilyen korrektor. Milyen árban van, és vannak hozzá ajánlott gyakorlatok?

  Üdvözlettel:

  Lencsés Gizella

  • Ági

   2020-09-03 15:04:07

   Kedves Gizella,

   Nagyon köszönöm érdeklődésed! Hamarosan megy a hírlevél a gerinckorrektorról – benne minden, általad kérdezett infoval. Igen, természetesen megvannak azok a gyakorlatok, amelyek a gerinckorrektoron végezhetők :). Erről fogok készíteni videót, amit a Vásárlókkal megosztok.

   Szeretettel: Ági

 • Jutka

  2020-09-02 09:43:38

  Szia Ági, ez a gép nem terheli meg nagyon a nyakat? Hány éves korig lehet ezzel az eszközzel korrigálni a gerincet? Hogy lehet rajta aludni?Mennyibe kerül? Köszönöm a válaszod?
  Jutka

  • Ági

   2020-09-03 15:02:05

   Kedves Jutka,

   Nem – helyesen használva nem terheli a nyakat egyáltalán.
   Akárhány éves korig. Amíg élünk, bármi korrigálható, testünkben, lelkünkben, elménkben :)…
   Aludni? No az az, amit nem lehet rajta. Ez tornaeszköz.
   Az árával kapcsolatban írok egy hírlevelet – több fajta van belőle, fotókkal illusztrálom majd, melyik, mennyibe kerül.

   Köszönöm szíves érdeklődésed!

   Szeretettel: Ági