Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani. Mígnem jön valaki, aki erről nem tud és megvalósítja."

Albert Einstein

Amit még nem tudtál … 1/5. – Fascia fitnesz, kortalanulFascia, avagy kötőszövet. Írtam-beszéltem róla már “párszor” – sőt, néha az az érzésem, hogy folyamatosan erről beszélek 🙂 – mert nagyon fontos és “akut” téma! S mint ilyen, folyamatosan érkeznek az izgamasabbnál-izgalmasabb, friss és ropogós kutatási eredmények – amelyeket most egy élő, FB videóban foglaltam össze Neked …

… amit aztán felvételről itt és most, a blogban is közzéteszek, hogy Te se maradj le róla, ha esetleg nem tudtál jelen lenni élőben velünk november 1-én a FB-on 😉

 

A fascia-kutatás legfrissebb eredményei

Mert az információ, a tudás hatalom! S nyilván az emberek döntő többsége azért tesz valamit úgy, ahogy, mert bizonyos benne, hogy ez az általa ismert legjobb (leghatékonyabb, legcélravezetőbb stb.) útja-módja a dolgoknak. Igen ám, de mi van, ha mégsem?
No, ezért érdemes lépést tartani a tudománnyal – amit én igyekszem a tőlem telhető maximális mértékben megtenni, hogy aztán megoszthassam Veled a tanultakat, méghozzá a lényeget kiszűrve, egyszerűen, közérthetően 😉 … hogy a hétköznapjaidba beépítve alkalmazhasd is a hallottakat. Mert minden tudás annyit ér, amennyit gyakorlati szinten felhasználnak belőle ….

 

 

Fascia fitness – kortalanul …

Az előadás 3 részből épül fel:

 Az információ forrása az egyik legelismertebb, német fasciakutató, Dr. Robert Schleipp (aki az Oriolus-Med révén szokott Magyarországra látogatni). Tehát, jó tanulást és jó szórakozást! 

 

Jön-jön-jön …!

Mivel a téma hatalmas és szerteágazó, hát összeadtuk az Ágipilates Virtuális Stúdió edzőivel az összes tudásunkat – mindnyájan eléggé belemerültünk a fascia birodalmába – s egy olyan szuper anyagot raktunk össze Neked, hogy amikor végignéztem, az én állam is leesett! Nagyon büszke vagyok az egész Csapatra!

Bizton állíthatom, hogy – ha Számodra is érdekes a téma – olyan tudásra ÉS mozgásanyagra teszel szert általa, hogy a Te fasciád tuti, hogy fiatal marad, akárhány éves is légy! Arról nem is beszélve, hogy többet fogsz tudni a témáról, mint néhány edző és “szakértő” 🙂 …

 

 

 

Az anyag november közepétől válik elérhetővé, megvásárolhatóvá a honlapon! Figyeld az oldalt – érdemes ;)!

S ha úgy érzed, a fenti rögzített előadás bármely Barátod, Ismerősöd számára hasznos infot tartalmaz, nyugodtan oszd meg vele!
Hamarosan pedig érkezik a következő videó, amely a szívedről, annak egészségének megóvásáról szól – Amiről a szíved mesél címmel lesz elérhető hamarosan a blogban ;)!

Szeretettel: ÁgiMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

10 db hozzászólás

 • Deák Judit

  2021-11-19 22:48:29

  Kedves Ági!
  Nagyon tetszett az új szemlélet. A kérdésem az, hogy ha csigolya csúszamlásom van (6 mm-re balra fokozott dőlésű a gerincem) és minimális csipőizületi kopásom, akkor ezzel is lehet szökdelni, futni és a pilátes minden mozgásformáját gyakorolni? Eddig elég erőteljesen sportoltam (epileptikus tréner, kültéri futószönyegen futás, hasizomgép, nehezített hullahopp karikával úszógumi csökkentés, és torna, torna minden mennyiségben), azonban a gerincem miatt farba sugárzó fájdalom alakult ki. Úgy tekintsem ezt, mint a nyakadat, vagy ennél komolyabb a probléma. Mit javasolsz?
  Köszönöm a választ.
  Jutka

  • Ági

   2021-11-25 14:37:04

   Kedves Jutka,

   Ha valami nem úgy áll az ember gerincében, ahogy kéne, akkor az óhatatlanul hatást gyakorol az össze alatta és felette elhelyezkedő csontos és ízületi struktúrára. A kopás azért indult el a csípőízületben, mert a gerincprobléma miatt felborult a terhelés statikája.
   Ennek mindenképp utánamennék – mint ahogy én is “úton” vagyok most a nyakammal kapcsolatban – mert ha erre pakolod rá még a nagymértékű fizikai terhelést, az nem biztos, hogy jó irányba visz!

   Célszerű lenne egy holisztikus szemléletű reumatológushoz elmenned – én találtam egy ilyet. Ha gondolod, írj privátban és szívesen elküldöm a nevét, számát. Úgyhogy számomra most a cranio-sacralis kezelés az irány, persze, a Pilates mellett. De van egy Testszobrászat nevű manuális technika is, amellyel szintén hihetetlen eredmények érhetők el.

   Van az a helyzet, amikor az ember önmaga már nem tud saját magán segíteni, egész egyszerűen azért, mert mondjuk nem tudatos szinten zajló izomreflexek alakítanak ki benne pl. egy bizonyos tartást. A lelki szinten is ható, manuális, blokkoldó technikákban nagyon hiszek …

   Bátorítanálak, hogy ebbe az irányba mozdulj el – s mellé Pilatesezz, sokat-sokat :)! Remélem, sikerült válasszal szolgálnom a kérdésedre.

   Szeretettel: Ági

 • Melichercsik Jánosné

  2021-11-04 13:47:26

  Kedves Ági!
  Köszönöm a hasznos információkat! Ezekre eddig még nem is gondoltam!
  Lehet, hogy ez fog megoldást jelenteni számomra sok év fájdalommal való együttélésre?!
  Utána fogok járni… Sok mindent próbáltam már, sajnos nem sok eredménnyel.

  • Ági

   2021-11-05 10:06:53

   Igen, lehet … az emberi testben minden mindennel (is) összefügg :). S aki kitartóan keres, megtalálja a megoldást! Ehhez kívánok sok sikert és teljes, fájdalommentes létet Neked! (a saját tapasztalataimat pedig továbbra is megosztom, hátha hasznára válhat valakinek)

   Szeretettel: Ági

 • Horváth Mihályné

  2021-11-04 13:15:29

  Ha hiszed, ha nem nem értettem a “hallgatásodat”, annyira nem jellemző Rád! Szívből örülök Neked, hogy leírtad a legújabb kihívásodat, ami Neked új lehetőség, hogy lendületet adjon a koncentráltabb tanításodnak, sok-sok ember megsegítésére. Gondolok itt a fascia témára, ami engem is nagyon érdekel.
  Mindezeken túl segítse gyógyulásodat, a gyógyulva tanulás, mert ez a kettő Nálad összefügg. Szeretettel üdvözöllek:
  Emese

  • Ági

   2021-11-05 10:04:19

   Kedves Emese,

   Nagyon köszönöm! Igen. Mind minden élethelyzetből, ebből is rengeteget lehet tanulni – szűröm is lefelé a tanulságokat, hogy azt magamon átengedve meg tudjam osztani mindazt, ami másnak is hasznára válhat :)!

   Sok puszi: Ági

 • Ilona

  2021-11-04 11:09:02

  Fantasztikus tudasmennyiseg van benned, és az eloadasod összeszedett, érthető mindenki számára. Gratulálok!

  • Ági

   2021-11-05 10:02:16

   Köszönöm. Használd egészséggel! 🙂

 • Ágostházy Mária

  2021-11-04 09:57:01

  Várjuk!

  • Ági

   2021-11-05 10:01:27

   Érkezik :)!