Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mások Rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a Te valóságoddá váljon."

Les Brown

Pilates “mumusok” 5.: a Sellőnyújtás …Személy szerint az egyik kedvenc gyakorlatom! Valószínűleg azért, mert a törzsem oldalirányú hajlékonysága épp elég ahhoz, hogy élvezni is tudjam ;)! Viszont nagyon sok vendég esetén – különösen a férfiaknál – olyan mértékben van “bekötve” a törzs oldalsó izomzata, hogy ez a gyakorlat igazi kihívást jelent … Nézzük, hogy végezd helyesen!

 

Mi a legnagyobb kihívás ebben a gyakorlatban?

A Sellőnyújtás a klasszikus matrac sorozat azon gyakorlata, amely az oldalsó törzsizomzatot hivatott nyújtani – a matracon nincs is más, hasonló jellegű gyakorlat! 

 

 IMG_0127!!!kkk             Sellonyujtas

 

 

 

IMG_0139!!!kkk   IMG_0141!!!kkk

 

 Az igazi kihívást pedig leginkább ez a 2 dolog jelenti:

 

Az ördög a részletekben rejlik!

Mindezen túl, nem mehetek el szó nélkül a leggyakrabban előforduló hibák mellett – és persze szó lesz a kijavításukról is!

  1. A kiinduló helyzet felvételekor a mellkasod pontosan a medencéd felett helyezkedjen el, vagyis ne told ki előre a bordáid! Ez gyakori hiba, amelynek következménye az, hogy a popsid hátul “pucsít”, ettől pedig túlterhelődnek az ágyéki csigolyáid! Így gondolkodj: a legalsó, lengő bordád hozd egy síkba a csípőtöviseddel. A derekad legyen hosszú és a farokcsontodat – képzeletben 🙂 – hosszabbítsd meg a talaj felé! Ha egy fal előtt ülnél, akkor a hátad teljes felületével rásimulna a falra (maximum a derekad tájékán érezhetsz egy “halvány” kis lyukacskát), mi több, mozgás közben is súrolná azt.
  2. A fejed tartsd a gerinced tetején! Gyakran előfordul, hogy előretolják a vendégek a fejüket, ami azért nem annyira jó, mert egész nap ilyen előretolt fejjel létezünk, holott a fülednek a válladdal kéne egy vonalban elhelyezkednie! Told hát hátra a fejed kicsit, hosszabbítsd meg hátul a nyakizmaid és az állad a szegycsontod felé nézzen. (a fejeddel ugyanúgy emelkedj ki a vállövedből, mint ahogy megtetted azt a mellkasoddal a medencédből :))
  3. A hajlítás csakis oldal irányú legyen, ne dőlj bele előrefelé!
  4. A nyújtott karod bicepsze szorosan záródjon rá a füledre és húzd távolra a hónaljárkod a csípődtől, amikor hajolsz!
  5. A bokafogó kezed nem csak dísznek van! Használd! Húzd át a mellkasod a hajlított térded fölé a segítségével! Amikor a másik oldalra hajolsz, a támaszban lévő alkart nyomd le a matracba, az alsó bordáidat pedig húzd el magasra a talajtól! Jujj, de finom ;)!
  6. Ha a térded miatt nem tudod felvenni az ideális kiinduló helyzetet, avagy azt érzed, hogy nagyon húzódik a térded, amikor hajolsz, vegyél fel másik lábtartást (pl. törökülés, vagy egyik lábad kinyújtva … nyugodtan kísérletezz  a gyakorlattal – Pilates is azt tette annak idején …)
  7. A Pilates dobozzal már nem is “idegesítelek”, vagy mégis ;)?! Tartsd a csípőd a csípőddel, a vállad a válladdal szemben, a teljes gyakorlat alatt.

 

Ha mindezekre oda tudsz figyelni ÉS lépésről-lépésre meg is tudod valósítani őket, tökéletes Sellő leszel :)! A Sellőnyújtást – sok egyéb, szuper gyakorlat mellett – a “Pilates 13” DVD “Fitt-hát” blokkjában találod! (s most már azt is tudod, hogyan kivitelezheted szépen)

Kedves egészségedre! Ha hasznosnak érzed ezt a tanítást, iratkozz fel oldalt a blogra, hogy frissiben értesülhess a következőről! S ha másoknak is jót akarsz, oszd meg velük! Köszönöm: Ági

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás