Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A legnagyobb teljesítmény nem az, ha soha nem buksz el, hanem az, ha a bukás után újból talpra állsz."

Vince Lombardi

Home-office = sms-nyak, betonváll … Téged is érint? Ez lesz a gyógyír.Ez a home-office, a maga „látástól-mikulásig” történő képernyő előtt görnyedésével még a viszonylag kiegyensúlyozott, „normál” tartással bíró ember gerincét is hazavágja!

Méghozzá több területen is. Ám most beszéljünk arról, amelyik az egyik leggyakoribb: ez pedig nem más, mint a nyaki gerincszakasz … és az ún. forward head – elől hordott fej – szindróma.

 

A mai, „modern” = ülő (vagyis a mozgatórendszer szempontjából egészségesnek a legkevésbé sem mondható) életmódot folytató ember átlag 7-8 cm-rel „hordja” előrébb a fejét, mint ahol annak anatómiailag – és a gerinc helyes statikája szempontjából – a helye lenne. De miért is jelent ez gondot?

Minél előrébb hordod a fejed, annak „relatív” súlya annál nagyobbá válik. Amikor a gerincnek megvannak a maga helyes görbületei, a fejed a gerincoszlopod tetején ül – a gravitáció húzó ereje nem hat rá. Ám amikor a fej – a rengeteg feszült előre figyelés és annak lehajtása következtében – egyre előrébb „csúszik”, sok minden történik egyszerre:

 

 

 

 

 

És mindez azzal kezdődött, hogy túl sokat ültél a géped előtt, statikus testhelyzetben, előrefelé figyelve – vagy hajtottad le a fejed, miközben az sms-eket és messenger üzeneteket pötyögted.

Aranyszabály a mozgatórendszer – de egyébként a test összes szervrendszere – esetén: a funkció befolyásolja (megváltoztatja) a formát. A negatív irányba megváltozott forma pedig nem engedi a későbbi, funkcionális használatot. És máris csúszol a lefelé menő spirálba …

De mit lehet ez ellen tenni??? Ne keseredj el, mert viszonylag egyszerű eszközökkel egész sokat – hogy ne az ortopéd szakorvosi rendelő legyen a végállomás …

Ha pedig ennél profibb megoldásra vágysz, kukkants be a  „Mozogj szabadon!” Virtuális Mozgásstúdiónkba, ahol egy egész sor remek óra nyújt gyógyírt a nyakadra-válladra-derekadra.

Kedves és profi Csapatunk itt vár Rád!

 

Az órákra itt tudsz bejelentkezni: https://www.agipilates.hu/virtualis-studio/

Ennyi törődést – és egy kis vidámságot – igazán megérdemelsz az egész napos home-office-ban, nem igaz 😉?

Szeretettel várunk: Ági és a „Mozogj szabadon!” Virtuális Stúdió teljes CsapataMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás