Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A legnagyobb teljesítmény nem az, ha soha nem buksz el, hanem az, ha a bukás után újból talpra állsz."

Vince Lombardi

Menopauza: a rém, amitől mindenki tart …… vagy mégsem? 😉 A helyzet az, hogy lassan profi leszek a témában. És bizton állíthatom Neked, hogy – mint oly sok mindennel kapcsolatban – épp itt az ideje a szemlélet-váltásnak. Hogy a menopauzára többé ne “rémségként”, hanem egy új, izgalmas életszakasz eljövetelének előhírnökeként tekinthessünk!

Mert ha tetszik, ha nem; ha akarod, ha hallani sem akarsz róla … ám ha Nőből vagy és elérsz életed egy bizonyos szakaszához, Téged is érinteni fog! Nem is feltétlen korhoz kötném, mert nem mindenkinél ugyanakkor köszönt be.

Hogy éled meg?

S hogy kinek mi az “élménye” vele kapcsolatban? Hogy hogyan fogod megélni ezt az időszakot? Hmm… ez egy meglehetősen összetett kérdés és a gyökere sokkal mélyebbre nyúlik, mint azt gondolnád. Saját, személyes életedben vissza, egészen kislány korodig, amikor megfigyelted a saját Anyukád – öntadatlanul is – hogy hogyan viszonyul a saját nőiségéhez.

Amikor eljött az első menstruációd ideje, s visszagondolsz, hogyan is készítettek fel rá? Mit mondtak vele kapcsolatban? Hogy mostantól a női lét még egy terhét viseled a “nehéz napokon” (vagy esetleg havibaj-ként aposztrofálva)?

S akkor azt még nem is említettem, hogy mit üzen a jelenkor társadalmi közege Számodra a nőiségről, annak megélési lehetőségeiről …

Talán ebből is kiderül, hogy itt sokkal többről van szó, mint: hőhullámról, csontritkulásról, öregedésről stb.

Mert ez az egész – mint oly’ sok területe az életnek – fejben dől el. Tudtad, hogy a japán nőknek pl. nincs is szavuk a hőhullámra? Vajon miért? Ha hiszed, ha nem: mert ők nem szoktak “hőhullámozni” … úgyhogy, most át is adnám a szót magunknak, hisz készült erről egy roppant izgi és tanulságos beszélgetés, amelynek meghívott vendége voltam.

 

Most akkor rém, vagy nem rém? – beszélgetés a Női váltóban …

Erre a beszélgetésre 2021. ápr. 14-én került sor, méghozzá élőben, a FB-on. Az aktualitása pedig vitathatatlan. Úgy érzem, hogy a mi generációnk, a mostani 45+-osok – akik éppen csak ballagnak bele a menopauzába – teljesen másképp gondolkodnak erről a kérdésről, mint amit a média és a társadalmi közeg megpróbál belénk sulykolni! S mivel rengetegen vagyunk (kb. 3 millió Nő), ezért igenis számít a véleményünk – mi több, közvélemény-formáló erővel bír!

Ebben a beszélgetésben teljesen új szempontok alapján közelítjük a változókort és az életközépi változást – kicsit sem válságként :)! Inkább egyfajta megújulási lehetőségként, önmagad újra-definiálásának útjaként … akkor hát jöjjön a beszélgetés ;)!

Jó szórakozást – és szemlélet-váltást, ha ez az új megközelítés szimpatikusabb ;)!

Ha pedig akár egyetértesz, akár más a véleményed – nagyon örülök, ha megosztod velünk! S ha van olyan NŐ a körneyezetedben, aki épp ezzel a “rémmel küzd”, nyugodtan oszd meg vele, mi mit gondolunk! Mert ez az információ felszabadít és visszaadhatja a Női Lét örömét! Mert nem azért élünk, hogy “küzdjünk”, hanem azért, hogy élvezzük az utazást!

Szeretettel: Ági

Ui.: Ha pedig szeretnéd “kiszabadítani” a – korodtól függetlenül – Benned is ott rejtőző Angyalt és szuper formába kerülni a nyárra, ne feledd: a Pilates a legjobb eszköz e célra! Legújabb Angyal-projektünkkel már több, mint 500, hozzád hasonló NŐ érte el a hőn áhított célt ;)! Az Angyal-projektet itt találod: https://www.agipilates.hu/angyal-projekt/Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás