Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Ne oda menj, ahová út vezet. Inkább menj oda, ahová nem vezet semmilyen út - és taposs ösvényt magad után."

Ralph Waldo Emerson

Mellműtét utáni rehabilitáció PilatesszelOktóber a mellrák elleni küzdelem hónapja! Ugye, Te is áttapintod a melleid minden hónapban, a menstruációd követően? És ugye, legalább 1x meglátogatod a nőgyógyászod, rákszűrés céljából – amelynek szintén része a melled vizsgálata?
Mi van, ha a vizsgálat elváltozást, daganatot jelez? Mit tud tenni érted a Pilates a műtét után, a gyógyulási szakaszban? Lehet-e, szabad-e Pilatesezned?

Hallgasd meg Katit, aki a műtét után 1 hónappal, egy módosított programot követve, már velünk tornázott az Ágipilates táborban!

 

 

 

Általános irányelvek a mellműtét utáni tornához:

 A program kivitelezéséhez szükséged lehet egy törölközőre vagy sálra, egy kispárnára és egy székre.

Tartsd szem előtt, hogy a Pilatesben a kevesebb néha több – hangsúly a MINŐSÉGEN!

 

 És egy konkrét Pink Pilates edzés program

Az edzésprogramod 2 részből áll: 1. fele széken ülve, 2. fele a matracon hajtható végre! Jó tornát!!!

 

1. rész – Széken ülve

 

Bemelegítés: 

 Az egész sorozatot még 1x megismételjük!

 

 Fő rész:

 

 2. rész – Matracon

 

Előkészítő gyakorlatok:

 

Fő rész:

 

Természetesen, mielőtt belekezdesz, egyeztess orvosoddal, gyógytornászoddal! Ám egy biztos: a kíméletes mozgás – mellé egy megértő, támogató közösséggel – csak jót tehet … Ha módodban áll, járj le egy terembe tornázni – fenti gyakorlatsor csak egy minta, iránymutatásképp.
Az pedig, hogy tudva tudod, valami hasznosat, jót teszel a testedért, segít a figyelmed is máshová – a célra, ami a teljes felépülés! – összpontosítani – így lelkileg is segíthet!

Ha úgy véled, ez a cikk bárkinek hasznos lehet az ismeretségi körödben, oszd meg! Ha még nem iratkoztál fel az Ágipilates blogra, de a jövőben szívesen kapnál hírt blogbejegyzéseinkről, oldalt iratkozz fel :)!Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

4 db hozzászólás

 • Dr Prinzné Szabó Erzsébet

  2016-11-09 11:28:14

  Kedves Ági ! Fantasztikus ember vagy ! Mindig a legjobbkor dobsz be 1-1 edzésprogramot, mindig éppen időben !!
  A mellműtét utáni edzésprogramod pedig egyenesen szuper. Nagyon jó és empatikus gondolat volt Tőled, hogy tudásodat azokkal is megosztod akik nehéz , nagyon nehéz időket élnek át. Hálás köszönet érte. Én mindenkinek ajánlom a Te blogodat, edzéseidet Veled , kazettáidat – Pilatest. Csodát tesz velünk ez a mozgásforma. !! Köszönet érte !
  Szeretettel gondolok Rád ! Erzsi

  • Ági

   2016-11-09 11:45:52

   Kedves Erzsi,

   Nagyon örülök, hogy a Pilates a Te életednek is szerves részét képezi! Köszönöm, hogy olvasod az írásaimat, tornázol a programjaimra! Megtisztelő, hogy Te is a Csapathoz tartozol :)!

   Szeretettel: Ági

 • Bné Kati

  2016-11-08 14:48:40

  Kedves Ági! Ki tudja,hogy miért pont ma,elmentem egy Pilates órára és 15 perc múlva eljöttem. Térdelni nem tudok ,fáj az egyik lábam én mások előtt hanyatt nem fekszem,mert néhány éve nagy a hasam. ezer éve tornázok ,”jelenleg” 12 éve aquafitnessre járok heti 3 alkalommal.. Csak már unalmas. Szerettem volna változtatni. Nem sikerült. Összeszedem magam és itthon is tornázni fogok,régen is csináltam, sőt futni is jártam. A fenti gyakorlatokat fogom elkezdeni ,de van videód is. további sok sikert üdvözlettel Kati

  • Ági

   2016-11-08 15:56:25

   Kedves Kati,

   Nagyon köszönöm, hogy írtál! És gratulálok, hogy megtetted az 1. lépést a változtatás felé! Az, hogy tettél egy próbát és ez most nem sikerült, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem is fog :)! Igen, kezdj el tornázni otthon – Joe Pilates eredeti könyvében írja azt, hogy ezek a gyakorlatok otthon is remekül végezhetők, sőt ;)!

   Úgyhogy, hajrá, Kati! Itt vannak az edzéstervek, a DVD-k … Pilatesre fel!

   Szeretettel: Ági