Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mások Rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a Te valóságoddá váljon."

Les Brown

Ági szülés utáni fogyás naplója 4. – A Te edzésterved fogyáshoz :)

Azt ígértem, hogy ebben a bejegyzésben a Te edzésterved rakjuk össze az elkövetkező 6 hétre. Íme …

Bocsi, de megint megtárgyalunk 1-2 új fogalmat :)! Az egyik pl. a célpulzus tartományban végzett edzésmunka, ami felett nem lehet “csak úgy” átsiklani, különösen, ha fogyni szeretnél. Az egyik leggyakoribb probléma, amit egy “gyorsan fogyni vágyó” elkövethet – és az esetek zömében meg is teszi – hogy túl intenzív edzést végez. Ennek következtében a pulzusa túlzottan megemelkedik és az izmok oxigén jelenléte nélkül kénytelenek a munkavégzéshez szükséges energiát megtermelni – így viszont zsír egy gramm sem “ég el”, csupán a “cukrot” használjuk fel … De ne szaladjunk a dolgok elébe ennyire! Nézzük az elejétől :):

Ha már régen sportoltál…

 …. ne ugorj fejest egy másfél órás, “teljesen-leizzadok-a-végére” stílusú edzésbe! Ez több okból sem kívánatos: ha régen sportoltál, agyad és idegrendszered úgy “emlékszik”, bírod a terhelést (hiszen régen is bírtad, a legutolsó edzésed – mondjuk úgy 2 évvel ezelőtt is – pont ilyen volt…)! Igen, csak éppen azóta eltelt egy kis idő mozgás nélkül – netán fizikai paramétereidben is némi változás következett be, pl. néhány kilóval “súlyosabb egyéniség” lettél … Úgyhogy az izmaid-ízületeid nem úgy emlékeznek, ahogy Te! A legtöbb sérülés – de legalább is egy kis “menni alig bírok” stílusú izomláz – forrása a hirtelen újra kezdett, fizikai állapotodnak nem megfelelő, szervezetednek és izmaidnak túl nagy terhelést adó edzés! Ezért ezt az edzéstervet úgy építettem fel, hogy FOKOZATOSAN (emlékszel még az előző bejegyzésben a “fokozatosság” elvére?) visszaszoktassa tested a rendszeres mozgásra. A terhelést biztonságosan úgy kapod, hogy az edzés élvezetet jelentsen Számodra és célod is elérd vele! Ám …

Mivel célod a fogyás, ahhoz aerob zónában, kardio edzéseket kell végezned. Azt, hogy a kardio edzésnek milyen fajtái vannak, már megbeszéltük.

Ide tartozik minden olyan mozgás, amely javítja kardiovaszkuláris fittséged, vagyis szív-és keringési rendszered működését, valamint növeli szervezeted oxigén felvevő -és szállító képességét. Kardio edzés során tested sok nagy izma dolgozik egyszerre: az izmoknak így sok tápanyagra van szükségük, amelyet energiává alakítanak, ám ahhoz, hogy ebből valódi zsírégetés legyen, mindig oxigén feleslegben kell végezned a mozgást – vagyis sosem szabad lihegned!!!
Edzésednek közepes intenzitásúnak, és közepes-hosszú időtartamúnak kell lennie!

Igen ám, de Kezdőként, ha már régen mozogtál, le kell fektetnünk alap állóképességed, hogy zsírégetés szempontjából tényleg elég hosszúra tudjuk nyújtani az edzéseid! Az első 6 hetes ciklusod – február 6-tól március 18-ig – erről fog szólni :).

Az alább található 6 hetes edzéstervet a “Bombanő születik!” DVD csomagra és a “Pilates 13” DVD programjaira építettem fel. Ha úútálsz futni, nincs időd elrohanni az uszodába és hét közben egyáltalán semmire nincs időd, ez a program akkor is működni fog Számodra, ha “őket” használod! (Persze, ha Te kimondottan szeretsz 15 cm-es hóban futni, hát hajrá! Legalább nem csak én vagyok ilyen “lökött” :))- a lényeg, hogy kövesd az edzésterv felépítését!

A “Bombanő születik!” DVD csomag három kardio programot tartalmaz. Ezek a ¾ wellness step, a PortDeBras és a Hastánc. Ha kedveled a táncos mozgásformákat, ezen a DVD-n mindent megtalálsz, ami hozzásegít a fogyáshoz :)!

A zsírégető edzéseket zsírégető célpulzus tartományban végezd! Hogy az hol is van? Ha van pulzusmérő órád, pl. POLAR, az beméri. Ha nincs, ezzel a képlettel számolhatod ki:
(220 – életkor) x 0.65 = alsó pulzus határérték

(220 – életkor) x 0.75 = felső pulzus határérték

E között a két érték között kell tartanod a pulzusod edzés közben! Pl. vegyünk egy 40 éves nőt:

(220 – 40) x 0.65 = 117 Bpm (Beat Per Minute, vagyis percenkénti szívverések száma)

(220 – 40) x 0.75 = 135 Bpm

Vagyis edzés közben az ő pulzusszámának 117-135 ütés között kell maradnia, hogy zsírégető legyen az edzése!

Nagyszerű, de edzés közben hogyan tudod ezt ellenőrizni? Ha nincs pulzusmérőd, akkor a pihenőidőben nyaki verőéren mérheted a pulzusod. Ha egy idő után túl macerának érzed, van egy még tutibb módszer, ami segít! Ez a beszéd-teszt: ha edzés közben lihegés nélkül simán tudsz beszélni, akkor elegendő oxigén áll rendelkezésedre, vagyis zónádban vagy.

1. hét;  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: ráhangoló, alapozó edzésprogram

Program:  ¾ wellness step (hétfő, szerda, péntek)

Edzésed felépítése:

 A végén alapos nyújtás, különös tekintettel az alsó végtagok rövidülésre hajlamos izmaira: combhajlítók+feszítők+közelítők, vádli, csípőhorpasz, nagy farizom.

A szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) végezd el a “Pilates 13” DVD “Álompopsi-formás comb” programját és mozdulj ki a Családdal, barátokkal a szabadba (még akkor is, ha farkasordító hideg van)!

 2.  hét; heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: munkazóna időtartamának meghosszabbítása

Program: ¾ wellness step (hétfő, péntek), PortDeBras (szerda)

Edzésed felépítése:

Alapos stretching!

Szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) végezd el a “Pilates 13” DVD „Kockahas-és nádszálderék” programját és hétvégén mozdulj ki a Családdal a szabadba!

3. hét;  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: a munkazóna és a teljes edzés terjedelem további hosszabbítása!

Program:  ¾ wellness step (hétfő, péntek), PortDeBras (szerda)

Edzésed felépítése:

Alapos nyújtás!

Szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) végezd el a “Pilates 13” DVD „Fitt-hát” programját végig és hétvégén mozdulj ki a Családdal, barátokkal a szabadba!

4. hét;  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: munkazóna terjedelmének növelése (hogy egyszer csak elérjük a kívánt, hosszan tartó,  közepes intenzitású, zsírégető hatású edzést).

Program: PortDeBras (hétfő, péntek), ¾ wellness step (szerda)

Edzésed felépítése:

Alapos nyújtás!

Szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) végezd el a “Pilates 13” DVD „Izmos karok és vállak” programját és mozdulj ki a Családdal, barátokkal a szabadba! 

5. hét;  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: egyre közelebb kerülni a második 6 hét edzésprogramjának tervezett edzésterjedelméhez + munkazóna terjedelmének növelése

Program: PortDeBras (hétfő, péntek), ¾ wellness step (szerda)

Edzésed felépítése:

Alapos nyújtás!

Szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) végezd el a “Pilates 13” DVD „Kockahas-és nádszál derék” programját és mozdulj ki a Családdal, barátokkal a szabadba!

6. hét;  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Cél: egyre közelebb kerülni a második 6 hét edzésprogramjának tervezett edzésterjedelméhez + munkazóna terjedelmének növelése (ez már az a hossz, ahol célnál vagyunk :)).

Program: PortDeBras (hétfő, péntek), ¾ wellness step (szerda)

Edzésed felépítése:

Alapos nyújtás!

Szerdán és a + 1 edzésnapon (ami opcionális) próbálkozz meg a “Pilates 13” DVD „Pilates Testreform” című programjával és hétvégén mozdulj ki a Családdal, barátokkal a szabadba!

Használati útmutató az edzéstervhez:

Most már “csak” neki kell állnod! Én is csinálom :)! A 6. hét végén pedig mérünk …

Ui.: Persze, hogy lesz szó a táplálkozásról is a következő bejegyzésekben …

Bátorító gondolatok: TÜRELEM és KITARTÁS nélkülözhetetlen tulajdonságok bármely valamirevaló erőfeszítés végső, sikeres teljesítéséhez.” (Joseph Pilates)Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

31 db hozzászólás

 • Simonfi Ági

  2012-02-28 09:39:51

  Hajnal Ildikó,

  Kedves Ildikó,

  A futás-Pilates kombináció abszolút célravezető és nagyon hatékony! Én is pont így végzem :).

  Ami viszont fontos: ahhoz, hogy az ember lánya fejlődjön – ne csak szinten maradjon, bár manapság az is nagy szó – néha változtatni kell az edzéstervén. Ezért fogjuk itt is 6 hetente megváltoztatni az edzésprogramot – kicsit növelve a terhelést. Fenti edzésterv február 6-tól március 18-ig “él”; utána lesz benne némi változás …

  További jó futást és Pilates-t Neked!

  Ági

 • Hajnal Ildikó

  2012-02-27 16:06:44

  Kedves Ági!

  Nagyon örülök,hogy kidolgoztad a “közemberek” számára ezt a jó kis edzésprogramot! Én már 6 éve (az első kisfiam születése óta) gyakorlom Veled a pilatest, kisebb-nagyobb megszakításokkal (2. terhesség, stb.) Alapjában véve a terhesség és szülés utáni hátfájásomat szerettem volna korrigálni, ám függővé váltam:). Érdekelne a véleményed, azzal kapcsolatban, hogy jelenleg én a pilatest a futással kombinálom, méghozzá úgy, hogy 35-40 perc futás után, végigcsinálom a 2. DVD kardiópilates (szerintem az egyik legsikerültebb programod:)) programját, illetve a pilates 13. karblokkját. Természetesen van olyan alkalom, hogy “csak” futás nélkül a pilates blokkokat végzem el, az is nagyon megmozgat. A kérdésem az lenne, hogy a hatékonyság szempontjából szerinted célravezető-e a futás-pilates kombináció?

  Köszönettel és üdvözlettel:
  Ildi

 • Simonfi Ági

  2012-02-15 17:35:45

  Tomka Bea,

  Kedves Bea,

  Hát persze, hogy emlékszem Rád :)! Te is az aktívabb hozzászólók közé tartoztál …

  Ha muszáj elmenned otthonról ahhoz, hogy hozzájuss az edzéshez, akkor a Curves mellé javaslok még valami kardio edzést, pl. úszás?

  Azért jó lenne, ha heti min. 2 alkalommal lenne időd egy kicsit pilates-ezni is! Tudod, alakformálás és centi lefaragás szempontból az verhetetlen!
  A “Pilates 13” DVD ilyen szempontból nagyon időtakarékos és rendkívül hatékony! Ennyi időt otthon is csak el tudsz csenni …

  Ha már beköszönt a jobb idő, tudom javasolni a nagy családi túrázásokat – legalább hétvégén. Hét közben meg biciklizés? (én faluban lakom, itt mindenki vagy bringázik, vagy gyalogol :))

  Örülök, hogy ismét közöttünk vagy Te is!!!

  SOk sikert és jó egészséget az egész Családnak: Ági

 • Simonfi Ági

  2012-02-15 17:30:37

  Kedves Marcsi,

  Ha tavaly júliusban született a kislányod és a császármetszés helye problémamentesen meggyógyult, akkor most már bármely gyakorlatot végezheted.

  Mikortól? Mostantól :)! Kezdj bele minél előbb!

  SOk sikert: Ági

 • Emese

  2012-02-15 16:24:44

  Osztom Ági emberi psziché rejtelmeinek kiszámíthatatlanságáról szóló megjegyzését, ezért a mosolygós mozgáshoz mindenkinek szeretettel küldöm a következő “mantrát”. Még az sem baj, ha csak “megmosolyogjátok”!

  Minden nap és mindenhonnan,-persze csak ahonnan kell onnan,- a zsír leolvad rólam, s távozik: “angolosan”!

  Csak csatlakozni tudok a többiekhez, s köszönetet mondani a törődésért!

 • Tomka Bea

  2012-02-14 12:30:40

  Kedves Ági!

  Talán emlékszel még rám a Bombanő programból…

  Csatlakozok én is Hozzátok, mert sajnos, ami a Bombanő programban lement, az utóbbi fél évben visszajött. Én voltam persze a ludas, meg az, hogy a gyerekeim egy része (a “nagyok”) kisgimis felvételire készültek, a középsőnél a diszlexiával küzdünk, közben gluténmentes diétát kell tartanom, így soha nem lakok jól – és csak tűntek el bennem ebben a fél évben a gm kekszek, csokik stb. és a tornáról meg leszoktam.

  Nagyon örültem, amikor olvastam a blogodon, hogy újra segítesz nekünk 🙂
  Végignéztem az edzéstervet – és szeretném kérdezni, hogy mit javasolsz akkor, ha heti 2-3 alkalommal Curves-ra megyek. (Most kezdeném, rájöttem, hogy szükségem van arra, hogy elmenjek és ne itthon egyedül kelljen megvívnom a harcot a lustasággal. Időben ezt a legkönnyebb megoldanom, mert bármikor mehetek, nincs időpontokhoz kötve…) Hogy alakítsam ahhoz a többit?

  Kitartást és sok sikert mindenkinek! 🙂

  Bea

 • Pal Marcsi

  2012-02-13 21:37:35

  Tavaly julis vegen szuletett meg kislanyom, es most mar en is tervezem, hogy vissza szerzem regi formamat. Annak idelyen jogaztam es ott sok gyakorlatnal elore szoltak, hogy terhesnok melyik gyakorlatokat ne vegezzek. Gondolom hasonlo gyakorlatok a pilatesnel is vannak.
  A kerdesem az lenne, hogy: lanyom csaszar metszessel szuletett milyen gyakorlatokat vegezhetek es mikortol kezdhetem oket?
  Koszonom a valaszt sokat segitene es tovabbi sok sikert.

 • Ági

  2012-02-13 21:33:33

  Sz. Anita,

  Kedves Anita,

  Húú, mindig csodálattal néztem azokra, akik már kora reggel mozgással indítják a napot! Én ha így akarnék edzeni, biztosan “kinyírnám” magam :)! (reggeli nélkül meg, zéró vércukorszinttel ez veszélyes is lehet – semmiképp nem javaslom, csakis néhány falat kaja után, mert még ájuláshoz is vezethet)

  Szerintem a kulcs: Neked mikor esik jól? És nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy mikor tudod beilleszteni a napodba … Egy alapvetően bagoly bioritmusú ember ne akarjon pacsirta lenni, mert az sok jót nem szül. Ne erőszakold meg Magad! Ha Neked délután megy – hajrá!

  Szerintem egyik sem “jobb” a másiknál, illetve mindegyikre fel lehet hozni pro és kontra érveket – egy biztos: a bármikor jobb, mint a semmikor!

  Úgyhogy majdnem mindegy, csak eddz :)!

  Ági

 • Ági

  2012-02-13 21:27:24

  Sz. Csilla,

  Kedves Csilla,

  Örülök, hogy Te is velünk tartasz :)! Nyugodtan mozogj, sőt, a mozgást az ésszerűség határain belül folytathatod várandósan is! (lásd “PocakPilates” DVD :))

  Az “aranyszabály”- amit én mindig mondok a Vendégeimnek – hogy hallgass a tested visszajelzéseire. Nyilván várandósan nem ugyanaz a cél a mozgással, mint mondjuk amikor fogyni akar az ember! Úgyhogy, csak light-osan 🙂 …

  A táplálkozással kapcsolatban miben nem vagy biztos? Egyél rendszeresen, vitamindúsan és kiegyensúlyozottan – a nasiktól, feles kalóriáktól tartózkodj!

  Remélem, tudtam segíteni! ÍSok sikert Neked:

  Ági

 • Sz. Anita

  2012-02-13 12:36:15

  Kedves Ági!

  Melyik napszakban a legjobb edzeni? Azt mondják, reggel felkelés után. De én éhgyomorra képtelen vagyok nekiállni. Reggeli után (ha van, mert néha arra sincs idő) rohanás dolgozni. (Majdnem teli gyomorral meg nem is lehet.) Az esti edzés is ugyanolyan hatékony mint a reggeli? Mit javasolsz?
  Nagyon szépen köszönöm,
  Anita

 • Sz. Csilla

  2012-02-10 20:42:18

  Kedves Ági és többiek!
  Veletek tartok én is, a mozgás nem árt. A héten már teljesítettem a heti 3 adagot, és nagyon jól esett. Nekem csak egy kérdésem lenne. Mi a férjemmel babát tervezünk. Miben változtatja meg ez a tény a dolgokat mozgás és táplálkozás twrén? Mozogni gondolom lehet,amíg nem fogan meg a babuci, a táplálkozásban már nem vagyok biztos. Nektek mi a véleményetek?

 • Sz. Csilla

  2012-02-10 10:31:05

  Sziasztok

  Bele lendültem én is a dolgokba, főleg sok sok mozgás, mert ülő munkát végzek. Kedves Ági és többiek a kérdésem az lenne, h. a férjemmel mi babát szeretnénk. Lassan indul a “projekt” mennyiben változik a dolog nálam táplálkozás és mozgás tekintetében? Gondolom amíg nem fogan meg a pici mehet a mozgás? A táplálkozást már nem tudom, olvastam már mindent erről a dologról.
  Köszi a válaszokat és kitartást mindenkinek, a heti 2 torna már meg volt. 🙂

 • Dóra

  2012-02-09 08:28:23

  Szia Ági!

  Örömmel csatlakoznék én is a programhoz. Már megvan nekem is a TERV és a mozgásba is belevágnék. Viszont mielőtt elkezdeném (talán egy-két hét csúszással) meg szeretném kérdezni, hogy abban az esetben, ha negyed éve küszködöm a térdemmel, akkor is be tudok-e csatlakozni. Költözés után az új lakás rossz lépcsője nyírta ki a jobb térdem, ami belül a térd oldalán lett megerőltetve. Először bedagadt, most már épp csak egy picit látszik rajta, de gyakran fáj, és utálom, hogy napi szinten kell azzal foglalkoznom, hogy mennyit terhelhetem, hol jobb, hol rosszabb. (lépcsőcsere folyamatban) Leginkább az állást viselem rosszul, és úgy vettem észre a gyaloglás kifejezetten jól esik. Heti kétszer igyekszem eljutni úszni, de a 4 gyerek mellett ez sokszor nehezen kivitelezhető a betegségek miatt. Ja, ortopédus látott, azt mondta, hogy az óvatoskodás meghozza eredményét, fiatal vagyok (34), regenerálódni fogok. De nekem már nagyon hiányzik a mozgás és a plusz 8 kilóm is zavar!
  Örülnék, ha válaszolnál, hogy ezekkel a paraméterekkel belevághatok-e a programba.

  Üdv: Dóra

  • Ági

   2012-02-13 21:22:30

   Kedves Dóra,

   Igen, nyugodtan belevághatsz a programba, természetesen a “józan ész” határai között. A gyaloglás azért esik jól, mert közben ízületi folyadék termelődik, ami “beolajozza” az ízületet, így az “jól érzi” magát.

   A program egyik fő pillérét alkotó Pilates-ben az a legjobb, hogy különösen ízületkímélő mozgásforma – a térdet pedig szinte egyáltalán nem terheli (1-2 gyakorlattól eltekintve, ezeket meg majd módosítva végzed). A legtöbb gyakorlatot alátámasztott testhelyzetben – hanyatt, hason, oldalfekvésben, ülésben – végezzük, amikor is a terhelés a gerincről és az ízületekről a talajra tevődik át. Emellett pedig baromi jól formálja az alakot …

   A táncos programokat – Bombanő születik! DVD csomag – is nyugodtan végezheted, mert úgy lettek összerakva, hogy akár túlsúllyal is kivitelezhetők legyenek. De az úszás, amit végzel, is nagyon jó!

   A térded meg úgyis jelezni fog, mennyi az az annyi neki, ami még jól esik. A Pilates-től fájni nem fog, az biztos.

   Úgyhogy HAJRÁ!

   Ági

   Ui.: A 4 gyerkőchöz gratula :)!

 • Simonfi Ági

  2012-02-08 21:21:52

  Andi,

  Andi, nehogy kihagyjalak! Igen, az elipszis tréner abszolút kardio edzésre való és ha telefonálni tudsz közben, nagyon “jó helyen”, a zónádban edzel.

  Igen a Kedvencekkel együtt nagyon jól alapozol :)!

  Csak így tovább!

  Ági

 • Simonfi Ági

  2012-02-08 21:07:53

  Szevasztok Lányok!

  Jajj, de örülök, hogy ilyen sokan vagyunk 🙂 (hát ha még azt is hozzávesszük, hogy mennyivel sokkal többen vannak a “csak-olvasók”, mint a hozzászólók … ezúton is bátorítalak, hogy nyugodtan írj, ha kérdéseid merülnek fel – nem “harapunk”)!

  Itt vagyok – csak sajna, az időm az esetek zömében nem én osztom (mindig mikor nekikészülök, hogy írjak, felhangzik az “Anyaaa!”, vagy épp Natinak van szüksége valamire …) A válaszaim fordított időrendi sorrendben:

  Szabóné Áginak – a 6. hétre akár mehet is a Pilates Testreform. Ha mégsem, válaszd azt a programot,amely testrészed leginkább “megdolgozásra” szorul …
  És persze, hogy “belepilatesezhetsz” (Jesszus már, ez meg milyen szó lett – mindegy, nyelvújítunk :)) a pihenőnapokon! Nehogy beléd fojtsam már a felbuzgó lelkesedést :)! Csak ne ess túlzásba … azért 1-1 nap pihenő nem árt.

  Betty – és a csokifüggőség. Leszögezem, a csokit én is imádom! Amit Rita írt, az úgy van. Audrey Hepburn – aki legendásan vékony volt – is megette minden ebéd után a maga 1 kocka, nagyon jó minőségű fekete csokiját! Egyébként az is egy jó megoldás lehet, hogy pl. vasárnap egy “bűnözés” napot tartasz, vagyis akkor azt eszel, amit megkívánsz (képzeld, nem fogsz sok mindent megkívánni, vagy ha igen, nem fogsz sokat tudni enni belőle – az emberi psziché rejtelmei 🙂 …)

  Bné Kati – a futásról majd teszek fel külön cikket, hogyan tehető nagyon élvezetessé, ha valaki szereti …

  Inez – esetleg Valentin-napra ötletként adhatnád a “Bombanő születik!” DVD beszerzését 🙂 (persze, a szobabicaj is tökéletes :)).

  Rita – előkerült 2010. Bombanője :)!!! Nagyon örülök Neked! És utólag is, szívből gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!

  HAJRÁ CSAJOK!!!

  Ági

 • Andi

  2012-02-08 19:44:25

  Szabóné Ági,

  Szia Ági!

  Ági Pilates Kedvencek válogatás dvd a neve. Egyszeri, limitált kiadás kb 3-4 hete rendeltem, lehet, hogy már nem kapható ha nem találod. Én nagyon szeretem, remélem te is megtalálod.

  Üdv.: Andi

 • Szabóné Ági

  2012-02-08 19:16:27

  Szia Ági!

  Nekem csak a kezdő Pilates dvd és a Kedvencek van meg. Viszont van elliptikus trénerem, nálam az kiválthatja a kardió edzést? Általában 3-as fokozaton (telefonálni szoktam közben, úgyhogy akkor a épp jó tartományban vagyok szerintem )hajtom 30-40 percet. A Kedvencek dvd-t imádom, 2 hete minden másnap arra tornászom! Így jól alapozok?

  Köszönöm Andi

  Kedves Andi!

  lehet, hogy buta a kérdésem, de nem találom Ági oldalán a Kedvencek DVD-t:) POntosan hogy is keressem? Kedvencek címen, vagy ez nem is DVd? Bocsánat, ha valamit nagyon félreértettem:)

 • N. Csilla

  2012-02-08 18:38:11

  A munkazóna intervallumainak méréséhez jó segítség lehet egy időmérő:
  http://www.beach-fitness.com/tabata/

 • Gulyásné Rita

  2012-02-08 17:21:51

  Szia kedves Ági – és mindenki más is!

  Bombanő ide vagy oda, mostanra sajna visszagyűlt rám pár kiló. Persze nem onnan indulok, mint 2 éve, de ha továbbra is tetszeni akarok a férjemnek, akkor muszáj lesz 4-5 kilót fogynom. Így hát ismét csatlakozom! 🙂
  Köszi az új lendületet!

  Kezdőknek: eleinte persze bénának érzi az ember magát, különösen PortDeBras; de ez elmúlik! És ha van elég ereje a versenyzőnek, Pilatesezhet bátran a kardiok között; azonban eleinte nem biztos, hogy lesz… viszont ettől nem szabad elkeseredni! 🙂 Pillanatnyilag én is eléggé nyeszlett vagyok fizikálisan; de juszt is megcsinálom. 🙂 Hajrá, kitartás mindenkinek!

  Csoki: Dudás Kata szerint napi 1 kis kocka engedélyezett; mert az a lelkednek jót tesz. DE TÖBB NEM! :)))

  Sok sikert valamennyiünknek!

  Rita

 • Szűcs Inez

  2012-02-08 11:34:40

  Mészáros Betty,

  Kedves Betty!
  A legegyszerűbb, ha nem a csoki után nyúlsz, hanem a vizes palackért, vagy egy natúr joghurtért. Inni úgyis rengeteget kell az anyagcsere miatt. Tapasztalatom szerint akkor nyúlok csokiért, ha “unatkozom” és ezt az unalmat a joghurt és a víz elűzi:) (de lehet bármilyen gyümölcs, zöldség, puffasztott rizs/búza stb)
  Üdv: Inez

 • Szűcs Inez

  2012-02-08 11:31:15

  Sziasztok!
  Az én paramétereim: 63,1kg (58kg szeretnék lenni), magasság 165cm, BMI: 23,1 (cél:21,3) a testzsírom pedig valahol 29,7-31,4% között van.
  Nincs 5 perce, hogy befejeztem az első edzésemet. Fura, de nagyon izgultam előtte:) Lehet sokan csúnyán néznek rám, de nekem az volt a legnehezebb, hogy a pulzustartományban maradjak. A beszéd még simán ment és 188-as pulzust mértem a max 147 helyett.Gondolom ez azért van, mert még bőven a 20as éveim közepén vagyok, és mindig próbáltam valamit itthon mozogni. Sajnos a bomba nő születik DVD nincs meg, így egy külföldi férfi kardio edzését választottam 5x3percben ami végig ugrálás és futás. Azt hiszem kitalálok magamnak valamit ami nem ennyire ugra-bugra. Jövő hétvégén megérkezik a szobabicaj, szerintem utána az lesz az én kardio edzőm:) Közben igyekszem mindig nagyokat sétálni naponta.
  Hajrá lányok!:)

 • Andi

  2012-02-08 09:03:47

  Szia Ági!

  Nekem csak a kezdő Pilates dvd és a Kedvencek van meg. Viszont van elliptikus trénerem, nálam az kiválthatja a kardió edzést? Általában 3-as fokozaton (telefonálni szoktam közben, úgyhogy akkor a épp jó tartományban vagyok szerintem 🙂 )hajtom 30-40 percet. A Kedvencek dvd-t imádom, 2 hete minden másnap arra tornászom! Így jól alapozok?

  Köszönöm Andi

 • Bné Kati

  2012-02-08 08:34:17

  Kedves Ági!

  Köszönöm és belevágok,mert ez teljesen más jellegű,mint az aqua fitness amire járok. Szeretek futni csak valahogy elmaradt jó ideje. Igyekszem mindent megcsinálni,ahogy irod.

  szia Kati

 • Szabóné Ági

  2012-02-08 05:07:33

  Íme, a kezdő paramétereim (amit meg tudtam mérni, mert a centiméterrel nem vagyunk jóban, mindig máshol és más értéket sikerül mérnem:)

  Magasság: 174 cm
  Testsúly: 65,5
  Testzsír: 22,2 (mérleg szerint)
  BMI: 21,63

  Nem sokat szeretnék fogyni, a 20 körüli testzsír-százalék a célom, ezen kívül inkább az erősödés, állóképesség növelése, és a hátfájás leküzdése, majd hosszú távon a súlytartás. 10 alkalom után jövök az új eredményekkel:)

  Míg el nem felejtem, bár a fogyásomnak már a vége felé járok, mozgás terén abszolút kezddő vagyok, eddig csak alakformáló tornát csináltam rendszeresen. A Pilatest most kezdtem, a kardio mozgásokból kellemesen elég a kezdő 5X3 perc:)

  Mindenkinek erőt, kitartást kívánok, Ági, Neked pedig nagyon köszönöm, hogy motiválsz és ennyi segítséget adsz nekünk!

 • Szabóné Ági

  2012-02-08 05:04:07

  Íme, a kezdő paramétereim (amit meg tudtam mérni, mert a centiméterrel nem vagyunk jóban, mindig máshol és más értéket sikerül mérnem:)

  Magasság: 174 cm
  Testsúly: 65,5
  Testzsír: 22,2 (mérleg szerint)
  BMI: 21,63

  Nem sokat szeretnék fogyni, a 20 körüli testzsír-százalék a célom, ezen kívül inkább az erősödés, állóképesség növelése, és a hátfájás leküzdése, majd hosszú távon a súlytartás. 10 alkalom után jövök az új eredményekkel:)

 • Németh Andi

  2012-02-07 14:27:33

  Hát akkor… HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!

  Annyira jó, hogy megint van egy közös mozgás!
  Kezd visszatérni a két évvel ezelőtti érzésem – Bombanő születik program-, amit nagyon élveztem!!!!

  Mosolygós mozgást és elveszített kilókat kívánok mindenkinek! 🙂

 • Darvas Edit

  2012-02-07 10:44:41

  Sziasztok!
  Csatlakozom hozzátok 36 évesen, 3 gyerekkel és 10 kiló súlyfelesleggel 🙂 Évekkel ezelőtt rendeltem meg az első ÁgiPilates DVD-met (majd sorra a többit:), ugyanis a terhességek után kellemes kis gerincproblémáim maradtak vissza. A pilates csodákra képes! Néhány alkalom és mintha elvágták volna! Most szeretnék együtt fogyni Veletek, ezért követem az edzéstervet, már van Pilates Átváltozás naplóm, meghatároztam a SMART célom, megfogadom a táplálkozási tanácsokat, olvasgatom a hírleveleket az elméleti hátteret (és beszámolok a mínuszokról, mármint a mínusz kilókról:)… Kihasználom ezt az egyedülálló lehetőséget!
  Köszönöm Neked Ági! Sok-sok kitartást mindenkinek!
  Edit

 • N. Csilla

  2012-02-06 20:24:17

  Sziasztok!

  Én is elismerésemet szeretném kifejezni, ez nagyon alapos lett, köszönöm a szakszerű edzéstervet (is)!

  Azt hiszem, én főként azzal vettem el a saját kedvem, hogy megpróbáltam egyből 1-másfél órát lenyomni, aztán napokig járni is alig tudtam, és inkább már nem vállaltam a következő “tortúrát”.

  Szabóné Ágihoz csatlakozva én is szeretném kérdezni, hogy (újra)kezdők számára a kardiós H-SZ-P közé K-CS-re betehető-e a pilates kezdő program? (A Pilates13-at én egyelőre hagynám.)

  Sok sikert, kitartást és látványos eredményeket, örömteli “átváltozást”, megújulást mindenkinek :))

  N. Csilla

 • Mészáros Betty

  2012-02-06 17:43:44

  Szia Ági!

  Nagyon örültem ennek az edzéstervnek. Hétvégén megcsináltam a Bombanő születik dvd-ről a 3/4 wellness step programot szombaton, a PortDeBras-t vasárnap. Így már ismerős lesz ma, bár néha nagyon bénának érzem magam, főleg a 3/4 wellness stepnél… de igyekszem.
  Jó edzést!

  Ui: A csokifüggőségről való leszokáshoz nincs véletlenül egy tuti tipped???

 • Szabóné Ági

  2012-02-06 15:51:14

  Kedves Ági!

  Minden várakozásomat felülmúlta az edzésterved, még soha nem találkoztam hasonlóan átgondolt, felépített és ami számomra a legfontosabb: közkinccsé is tett programmal!!!! Csak néhány kérdés:):

  A 6. héten a Testreform program fog menni annak, aki mondjuk most kezdi 6-án a Pilates 13-mal való ismerkedést? Vagy addigra megerősödhet az ember annyira:)? Ha mégis túl nehéznek bizonyul, melyik programodat javasolnád helyette? És a hét kimaradó napjain lehet Pilates-ezni “csak úgy” a munka öröméért (kezdő, esetemben max. középhaladó programodra gondolok), vagy mindenképp kell pihenőnapokat is tartani?

  További nagyon jó munkát, én megyek is lassan állapotfelmérni, tervet racionalizálni, és belevágok:)

  Ági