Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Ha értékes eredményre vársz, akkor három lényeges dologra lesz szükséged: először is kemény munkára, másodszor kitartásra, harmadszor józan paraszti észre."

Thomas A. Edison

Pilates senioroknakMit mozogjon az ember lánya, ha már nem “mai gyerek”? Nyilván ez függ attól is, hogy a rendszeres testmozgás mennyire képezte szerves részét az életének az elmúlt évtizedekben avagy mennyire impulzus-jelleggel – netán semennyire sem –  mozgott … Egy fontos dolgot tudnod kell: személyi edzésben a “kor” az úgynevezett “vörös pipák” – vagyis rizikó tényezők – közé tartozik … Bármennyire is felháborító, egy férfi 35 és egy nő 40 felett már vörös pipás – vagyis javasolt az éves rutin felülvizsgálat (teljes vérkép, EKG, vérnyomás-mérés stb.) bármely sport megkezdése előtt. Ezért óva intenélek attól, hogy nagy tavaszi lendülettel “csak úgy” belevesd Magad a testmozgásba, mielőtt tisztába kerülnél az alábbiakkal …

Vagyis, “öregember nem vénember” :)! Kezdj el Pilates-ezni most azonnal, hogy nemsokára azt kérdezgessék Tőled: mit csinálsz Magaddal, hogy az évek múlása ellenére Te egyre fiatalodsz :)?Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

4 db hozzászólás

 • Simonfi Ági

  2011-04-08 12:13:09

  Kedves Edit,

  Nincs a közeledben egy kvalifikált Pilates edző, aki megnézné, hogy helyes tartással végzed-e a Pilates DVD-d gyakorlatait? A 2 alkalom egy héten nem sok, de jóval több, mint a semmi – nem kéne, hogy fájjon a hátad. Viszont ha valami nem jól van “beállítva” a testedben gyakorlás közben, az vezethet fájdalomhoz …

  Kedves Anna,

  Nagyon örülök, hogy ilyen pozitívak a tapasztalataid és ilyen hamar elkezdtél javulni a Pilates segítségével. Ha úgy érzed, van rá energiád, nyugodtan elvégezheted a kezdő programot 2x egy nap – ártani nem fog, az biztos :)! Gratulálok, hogy ilyen szorgalmas vagy!

  Köszönöm, jól vagyok – igen rohamosan nő a pocakom :)! Már a 32. hétben vagyunk. Nem sok van hátra …

  Szép hétvégét!

 • Hiller Anna

  2011-04-07 13:25:41

  Szia Ági!
  57 éves vagyok és vasárnap arra ébredtem, hogy fáj a derekam. A fájdalom ismerős volt és figyelmeztetett, hogy mozgásra fel, mert balhé lesz.:)
  Elővettem a pilates DVD-m és végigcsináltam a kezdőprogramot. Ez bemelegítéssel és nyújtással együtt kb. 35 perc volt. Hétfőn is végigcsináltam és azóta minden nap. És láss csodát, a derékfájás a múlté. Nem hagyom abba, mert az energiáim visszatértek, a fáradékonyságom elmúlt és csodásan érzem újra magam. Szeretnék napi 1 órát tornázni. Lehet úgy, hogy a kezdőt megcsinálom reggel és délután is? Számomra nagyon bejön ez a mozgásforma, viszont a haladóval még várnék……ahhoz még fejlődni kell.:)
  Te hogy érzed magad? Nő már a pocak és benne a pocaklakó?:)
  Üdv
  Anna

 • Edit

  2011-03-23 13:04:53

  Kedves Ági! (Vagy akinek jó ötlete van)
  52-éves leszek az idén.Egész nap 9 órát ülök egy irodában.Öt óra után Anyukámhoz megyek, onnan haza.
  Hét óra körül már nem sok kedvem van mozgni.
  Kaptam egy pilátesz dvd-t, fél óra az egész, de néha még ahoz sincs kedvem.(lusta dög vagyok)
  Azért hetente 2x csinálom, de fáj a derekam.(persze nem attól)Lehet többször kellene?
  Hétvégén főzők, takarítok(fiuk mosnak)és mászkálok a piacokon,vásárokon.
  Gratula a kis jövevény érkezéséhez

  Edit

 • Kárász Erzsi

  2011-03-23 11:37:27

  Szia Ági!
  Az az igazság hogy amióta nyugdíjas lettem 42év után először annak örültem hogy már nem kell óracsörgésre kellnem.Eltelt 5év és mostmár érzem hogy kipihentem magam,voltam egy kis gerálon szénsavasfürdő kezelésen,a térdfájásom is elviselhető és tavaly résztvettem Piláteszen is,és megvan a válogatás DVD-m.
  Végig néztem a gyakorlatokat,hogy választani tudjak.
  A következő hogy elkezdjem gyakorlatban is.Az eredményről majd beszámolok,de előtte még egy kivizsgálásra kell mennem mert 2 Srokém volt.
  Üdv:Kárász Erzsi
  ui.Mikor jön a kis Hercegnő?van még kiscipőm neki!