Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mások Rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a Te valóságoddá váljon."

Les Brown

Sosem fogsz lefogyni, amíg ezzel nem vagy tisztában …Ez a cikk Neked szól, ha életed nagy része a kilókkal folytatott “küzdelem” jegyében zajlik. Ha mindent, de TÉNYLEG MINDENT kipróbáltál már, mégsem sikerült végleges és megnyugtató megoldást találnod a kilóidtól történő megszabadulásra és az ideális állapot FENNTARTÁSÁRA vonatkozóan (ami, valljuk meg őszintén, néha sokkal nehezebb, mint maga a fogyás …)

Akinek nem inge, ne vegye magára … de elolvasni talán akkor is érdemes, mert ebben a cikkben a túlsúly kialakulásának okára keressük a választ és nem arra, hogy hogyan szabadulj meg mielőbb 5-10 kg-tól. Itt most nem “tuti-diéta” típusokról lesz szó, hanem mélyen fekvő okokról. Arról, hogy miért viselkedik úgy a szervezeted, ahogy … Ha ugyanis nem “gazolod ki” az okot, hanem csak a tünetet kezeled, mindig a jojo csapdájában fogsz vergődni!

Nem mozdul a mérleg nyelve – nem és nem. Pedig Te mindent megteszel, ahogy a “nagykönyvben” meg van írva: szolidan étkezel, rendszeresen mozogsz, mégis hónapok óta nincs más, csak stagnálás …

Mit lehet ezzel kezdeni??? És leginkább MIÉRT nem történik már semmi, miért nem indulnak lefelé az életed megkeserítő plusz kilók?

Mivel tényleg utánamentél a témának, pontosan tudod a következő alapvetéseket:

Hol lehet a “hiba”? Gyere, ássunk mélyebbre!

Mit mutat a túlsúly?

A túlsúly mindig csak egy tünet! Induljunk ki abból a 2 – első olvasásra talán “túl vad”-nak tűnő, ám attól még igaz – axiómából, hogy:

1.) Az egyensúlyban lévő, egészséges szervezet önmagától, szinte észrevétlenül áll be az ideális testsúlyra. Az önmagával és a környezetével harmóniában lévő test és elme boldog, egészséges és normál testsúlyú.

2.) Szervezeted egy csodálatos, intelligens, öngyógyító képességgel felruházott precíziós “gépezet”, amely folytonosan az egyensúlyi állapot, a homeosztázis visszaállítására törekszik.

Neked egyetlen feladatod van, ám ez épp elég: hogy önbecsapás nélkül beazonosítsd, hol történt Benned ez az egyensúlyvesztés! Testi? Lelki? Vagy mentális síkon?
Az egyensúlyi állapotot és annak fenntartását legjobban a napi – néha egészségesnek vélt és gondolt, de valójában attól távol álló – táplálékod fenyegeti, de negatív irányba befolyásolja a rendszertelen életvitel, a krónikus stressz, érzékszerveid állandó ingerlése, a lelki trauma csakúgy, mint a negatív gondolatok. Ezek mindegyike MÉRGEZŐ!

S mivel a szervezeted intelligens, megpróbál MEGVÉDENI Téged, méghozzá úgy, hogy elkezdi növelni a zsírszövetet. A zsírszövet nem más, mint a Te védelmi vonalad – az a “lerakat”, ahol a méreganyagok eltárolásra kerülnek, a lehető legtávolabb a létfontosságú szerveidtől, hogy ne veszélyeztessék azok működését!

A nagy mennyiségű zsírszövet (= nagy túlsúly) egyet jelez: a szervezetednek toxikus krízissel kell szembenéznie! (ez így elsőre egy kissé ijesztőnek tűnhet, ám a 2.) pont alatti axióma ad némi reményt :)) A túlsúly a megzavart emésztés és anyagcsere jele! Ezt pedig nem baj, ha komolyan veszed. Azt jelenti, hogy emésztő -és kiválasztó szerveid az évtizedek során annyira eltömődtek, panganak (ilyenkor alapulnak ki pl. az epe- és vesekövek) hogy már nem bírják a további méreganyag terhelést – ezért van szükségük a zsírszövet-lerakatra! Van, aki hosszú éveken keresztül hordozza testében a mérgező salakanyagokat, magán pedig a túlsúlyt, amitől semmilyen fogyókúrával nem tud megszabadulni! De miért is nem?

Hát mert a szervezeted intelligens!!! Azért alakultak ki a zsírpárnák, hogy megvédjenek Téged a mérgező kajától, amelyet nap, mint nap beviszel (és amelyet tápláléknak a legkevésbé sem lehet nevezni!) vagy akár a mérgező, feldolgozatlan gondolataidtól! Esze ágában sincs egy gyors, drasztikus fogyókúrával a véredbe szabadítani a megrekedt toxinokat – ez a szervezeted természetes ellenállása, amiért nagyon hálás lehetsz neki!!!

Ebből egy viszonylag egyszerű következtetés adódik: előbb meg kell tisztítanod tested, emésztőrendszered a méreganyagoktól, hogy a fogyás beinduljon! Ha méregtelenítéssel sikerül “átmosnod” a májad és az epehólyagod, az emésztésért felelős “tűz” pislákolóból újra lángra lobban! Ha sikerül megtisztítanod a szervezeted a felhalmozódott méreganyagoktól, a fogyás tartós és biztonságos lesz :)! Ezt szeretnéd, ugye???

De akkor mit is tégy pontosan?

 

A cikk forrásául Andreas Moritz:  Fogyj természetesen, élj egészségesen! c. könyve szolgált!

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás