Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Csak azok, akik felvállalják annak kockázatát, hogy túl messzire menjenek, jöhetnek rá arra, valójában milyen messzire juthatnak."

T.S. Elliot

Sosem fogsz lefogyni, amíg ezzel nem vagy tisztában ...Ez a cikk Neked szól, ha életed nagy része a kilókkal folytatott "küzdelem" jegyében zajlik. Ha mindent, de TÉNYLEG MINDENT kipróbáltál már, mégsem sikerült végleges és megnyugtató megoldást találnod a kilóidtól történő megszabadulásra és az ideális állapot FENNTARTÁSÁRA vonatkozóan (ami, valljuk meg őszintén, néha sokkal nehezebb, mint maga a fogyás ...)

Akinek nem inge, ne vegye magára ... de elolvasni talán akkor is érdemes, mert ebben a cikkben a túlsúly kialakulásának okára keressük a választ és nem arra, hogy hogyan szabadulj meg mielőbb 5-10 kg-tól. Itt most nem "tuti-diéta" típusokról lesz szó, hanem mélyen fekvő okokról. Arról, hogy miért viselkedik úgy a szervezeted, ahogy ... Ha ugyanis nem "gazolod ki" az okot, hanem csak a tünetet kezeled, mindig a jojo csapdájában fogsz vergődni!

Nem mozdul a mérleg nyelve - nem és nem. Pedig Te mindent megteszel, ahogy a "nagykönyvben" meg van írva: szolidan étkezel, rendszeresen mozogsz, mégis hónapok óta nincs más, csak stagnálás ...

Mit lehet ezzel kezdeni??? És leginkább MIÉRT nem történik már semmi, miért nem indulnak lefelé az életed megkeserítő plusz kilók?

Mivel tényleg utánamentél a témának, pontosan tudod a következő alapvetéseket:

Hol lehet a "hiba"? Gyere, ássunk mélyebbre!

Mit mutat a túlsúly?

A túlsúly mindig csak egy tünet! Induljunk ki abból a 2 - első olvasásra talán "túl vad"-nak tűnő, ám attól még igaz - axiómából, hogy:

1.) Az egyensúlyban lévő, egészséges szervezet önmagától, szinte észrevétlenül áll be az ideális testsúlyra. Az önmagával és a környezetével harmóniában lévő test és elme boldog, egészséges és normál testsúlyú.

2.) Szervezeted egy csodálatos, intelligens, öngyógyító képességgel felruházott precíziós "gépezet", amely folytonosan az egyensúlyi állapot, a homeosztázis visszaállítására törekszik.

Neked egyetlen feladatod van, ám ez épp elég: hogy önbecsapás nélkül beazonosítsd, hol történt Benned ez az egyensúlyvesztés! Testi? Lelki? Vagy mentális síkon?
Az egyensúlyi állapotot és annak fenntartását legjobban a napi - néha egészségesnek vélt és gondolt, de valójában attól távol álló - táplálékod fenyegeti, de negatív irányba befolyásolja a rendszertelen életvitel, a krónikus stressz, érzékszerveid állandó ingerlése, a lelki trauma csakúgy, mint a negatív gondolatok. Ezek mindegyike MÉRGEZŐ!

S mivel a szervezeted intelligens, megpróbál MEGVÉDENI Téged, méghozzá úgy, hogy elkezdi növelni a zsírszövetet. A zsírszövet nem más, mint a Te védelmi vonalad - az a "lerakat", ahol a méreganyagok eltárolásra kerülnek, a lehető legtávolabb a létfontosságú szerveidtől, hogy ne veszélyeztessék azok működését!

A nagy mennyiségű zsírszövet (= nagy túlsúly) egyet jelez: a szervezetednek toxikus krízissel kell szembenéznie! (ez így elsőre egy kissé ijesztőnek tűnhet, ám a 2.) pont alatti axióma ad némi reményt :)) A túlsúly a megzavart emésztés és anyagcsere jele! Ezt pedig nem baj, ha komolyan veszed. Azt jelenti, hogy emésztő -és kiválasztó szerveid az évtizedek során annyira eltömődtek, panganak (ilyenkor alapulnak ki pl. az epe- és vesekövek) hogy már nem bírják a további méreganyag terhelést - ezért van szükségük a zsírszövet-lerakatra! Van, aki hosszú éveken keresztül hordozza testében a mérgező salakanyagokat, magán pedig a túlsúlyt, amitől semmilyen fogyókúrával nem tud megszabadulni! De miért is nem?

Hát mert a szervezeted intelligens!!! Azért alakultak ki a zsírpárnák, hogy megvédjenek Téged a mérgező kajától, amelyet nap, mint nap beviszel (és amelyet tápláléknak a legkevésbé sem lehet nevezni!) vagy akár a mérgező, feldolgozatlan gondolataidtól! Esze ágában sincs egy gyors, drasztikus fogyókúrával a véredbe szabadítani a megrekedt toxinokat - ez a szervezeted természetes ellenállása, amiért nagyon hálás lehetsz neki!!!

Ebből egy viszonylag egyszerű következtetés adódik: előbb meg kell tisztítanod tested, emésztőrendszered a méreganyagoktól, hogy a fogyás beinduljon! Ha méregtelenítéssel sikerül "átmosnod" a májad és az epehólyagod, az emésztésért felelős "tűz" pislákolóból újra lángra lobban! Ha sikerül megtisztítanod a szervezeted a felhalmozódott méreganyagoktól, a fogyás tartós és biztonságos lesz :)! Ezt szeretnéd, ugye???

De akkor mit is tégy pontosan?

 

A cikk forrásául Andreas Moritz:  Fogyj természetesen, élj egészségesen! c. könyve szolgált!

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás