Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Mások Rólad alkotott véleménye nem kell, hogy a Te valóságoddá váljon."

Les Brown

Római kalandjaim 2. – Dr. Bruce Lipton és Gregg Braden erről beszélt még …Vannak az ember életében olyan napok, amelyeket soha nem felejt el és olyan események, amelyek örök életére meghatározóak. Amelyeket megélve a világ már nem ugyanaz a hely többé. És Te sem vagy ugyanaz … amikor valami olyat élsz át, amely alapvetően változtatja meg a szemléleted. A világról – s benne Önmagadról. Ez a római 2 nap számomra pont ilyen …

 

Dr Bruce Lipton és Gregg Braden Rómában – összefoglaló 2.

 

Az élő találkozás Dr. Bruce Liptonnal és Gregg Bradennel felemelő volt. Nem csak a hihetetlen nagy tudásuk lenyűgöző, de az az alázat, szerénység és tanítási vágy, amellyel ezt – minél egyszerűbb és érthetőbb formában – át szeretnék adni az emberiségnek. 

Hisz ők is érzik, tudják – tudásuknak és rengeteg tapasztalatuknak köszönhetően sokkal világosabban, mint mondjuk mi, hétköznapi emberek – hogy mi múlik ezen. A világ – ha megnézed a jelenlegi környezeti, társadalmi, politikai, gazdasági folyamatokat, az emberi kapcsolatokat, vagy inkább azok válságát – nem jó irányba halad …

A központi dogma, amit az emberek 95%-a magáévá tett, mi több, ezek mentén éli az életét, szó szerint autoimmun pusztításba fordítja az emberiséget. Ennek egyik legeklatánsabb példája az, ahogy és amilyen mértékben a környezetünket pusztítjuk – nem véve tudomást róla, hogy az ember is szerves része e környezetnek!!! Vagyis ha a környezeted károsítod, azzal önmagad ellen fordultál!

A mai modern, a digitális világ és a technológiai fejlődés bűvkörében élő, azt szinte rabszolgaként szolgáló “digitális bennszülött” úgy tekint magára, mintha az őt körülvevő természeti környezettől teljesen elszeparálva, mi több, a természet erői és törvényei fölött állna. Egész egyszerűen nem vagyunk hajlandóak tudomást venni arról, hogy ezek a törvények ránk is vonatkoznak!

Tudjuk, hogy van mágnesesség, meg elektromosság – de megkérdőjelezzük, hogy a saját mágneses mezőnk befolyásolhatja, hogy érezzük magunkat a bőrünkben?! Hát hogyan …??? Mit gondolunk mi magunkról?

Egy új, gondolkodó emberi Csoport – akiket Dr. Lipton “cultural creatives”-nek hív 🙂 – van felemelkedőben és egy újfajta tudatosság van kialakulóban! E Csoport tagjaira jellemző, hogy kérdéseket – méghozzá a “dobozon kívüli” kérdéseket – tesznek fel és addig mennek, amíg meg nem találják rá a választ! (Bruce Lipton szerint: “A válaszok a dobozon kívül vannak. A dobozban a problémák vannak”) Akik hiszik, mert érzik, hogy az életet lehet másképp is élni, mint ahogy a mai “civilizált” társadalmak teszik … sőt, csakis így érdemes! Mert azt látjuk, hogy a mostani út – az emberiség 6. tömeges kihalása felé vezet minket!

S mivel a tudás hatalom, én ott, a konferencián ülve megfogadtam: rajtam nem fog múlni! A saját eszközeimmel, amennyire tudok, hozzájárulok ahhoz, hogy ez a tudás minél több emberhez eljusson. Mert most ez izgat igazán! S azt gondolom, hogy nagyon fontos – a hitelesség szempontjából is – hogy az ember felvállalja, ha éppen változik … azért ne aggódj, nem maradsz Pilates nélkül sem ;)! 

De tudod, edzőként rengeteg emberrel kerülök kapcsolatba és látom a kihívásaikat, nehézségeiket! Amelyeknek a gyökere a gondolkodásmódjukban rejlik. Abban, hogy soha meg sem kérdőjeleznek bizonyos “készen kapott” gondolatokat …(ez így van – és kész! De MIÉRT???) Hogy bedőlünk annak, amit a “tudósok” tanítanak – pl. hogy a génjeid határozzák meg az életed. Vagy hogy a világ a versenyre alapulva kell, hogy működjön … Csakhogy a tudomány fejlődik! Olyan új és nagyon friss tudományos felfedezésekről beszélek Neked ebben a vidóban, amelyek alapjaiban rengethetik meg a szemléletmódod – ha hagyod ;)!

Mert erről sem az iskolai tankönyvekben, sem az orvosoktól nem fogsz hallani! Mondjuk azt, hogy ezt meghallgatva tájékozottabb leszel, mint jónéhány egészségügyi szakember :)! 

Hallgasd nyitott elmével – jó szórakozást hozzá! 

 

 

S hogy mik a videó tanulságai?

Mert számomra a lényeg – és az út, amelyen most járok pont ilyen – hogy minél inkább felfedezzem, megismerjem önmagam ÉS visszaállítsam a természettel való harmóniámat. Ez a befelé folytatott utazás hihetetlenül izgalmas és érdekes – és szerintem soha nem ér véget ;)!

S ha eléred azt a tudatossági szintet, ahol ismered, megérted, elfogadod – mi több, szeretni (!) is tudod Önmagad annak az embernek, aki vagy, innentől a rendszeres testmozgás/Pilates nem is kérdés többé 😉 …

 

Ha Téged is lelkesít, amiről ebben a videóban beszélek, iratkozz fel a blogértesítőre az oldalon, mert biztosan lesz folytatás ;)!
S ha szeretnéd, hogy ez a változás minél előbb bekövetkezzen az emberiség életében, oszd meg ezt az írást, küldd el a linkjét Barátaidnak, Ismerőseidnek! Tudod, a “kritikus tömeg” … Előre is hálás köszönetem!

És azért is, hogy meghallgattál! Ha pedig lennének gondolataid, érzéseid, amiket a hallottakat követően szívesen megosztanál velem/velünk, ne fogd vissza magad ;)!

Meseszép napot Neked, szeretettel: Ági 

Ui.: E témában az 1. bejegyzésem itt találod!

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás