Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"Ne oda menj, ahová út vezet. Inkább menj oda, ahová nem vezet semmilyen út - és taposs ösvényt magad után."

Ralph Waldo Emerson

Tavaszi Test-ébresztő Kihívás 2. nap – Hamvas barack popsi :)Kinek a lovasoké tetszik, kinek a fitnesz bajnoké 🙂 … egy biztos: a sajátja a legkevésbé! A has mellett a test kritikus tájéka – különösen a Nők számára – a popsi. Hogy milyen a szép popsi – kinek mi tetszik, az nagyon egyéni! S tudod: az ízléssel vitatkozni nem lehet :)! Ám a farizmoknak funkció szempontjából is igen fontos feladatuk van a testedben – ez jóval egzaktabb, mint a “mikor szép a popsi?” kérdés … A mai programodban: fókuszban a farizom!

A farizmok egyik fő feladata, hogy hátulról támaszt adjanak a medencédnek, ezáltal “jó helyen” tartva azt. Szemben a tónusos és ezért sok nyújtásra szoruló csípőhajlító izmokkal (ld. az 1. nap Programja), a farizmok fázisos izmok, amelyek gyengülésre hajlamosak, épp ezért sokat kell foglalkoznod az erősítésükkel.  A mai “Hamvas barack” Popsi programodban pont ezt tesszük 😉 …

 

“Hamvas barack” Popsi Program

 

 

Egy érdekes adalék: a nagy farizom a csípőhajlító izmok antagonistája, vagyis ellentétesen működő izma. Ami azt jelenti, hogy amikor a csípő nyújtására koncentrálsz, a far megfeszül, amikor a nagy farizmot erősíted, akkor pedig a csípő nyúlik. Vagyis “ők” (is) együtt, párban dolgoznak, csak épp ellentétes előjellel. Ha ilyen szemmel csinálod végig ezt és az 1. nap programját, ez egy érdekes eszmélés lesz a testedben ;)! Egy újabb lépés előre a testtudatosság útján 😉 …

Ha tetszik a Kihívás programja, érzed a testedben jótékony hatását és tudsz valakit, aki számára ugyancsak segíthetnének ezek a Pilates gyakorlatok, megköszönöm, ha megosztod vele/veük ezt a blog bejegyzést ;)!

A Kihívás Programjához – amely “hivatalosan” március 13-án indult el – egész márciusban lehet csatlakozni, sőt, később is ;)! 

A feliratkozást követően minden vállalkozó kedvű “Testébresztő” megkapja mind a 21 videót, későbbi feliratkozás esetén is!

A mait kedves egészségedre! Nyugodtan oszd meg tapasztalataid, kérdéseid itt a blogban  – nagyon örülök minden visszajelzésnek!

Puszi: Ági

 Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás