Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A tapasztalatot nem tudod "előállítani". Meg kell szerezned azt."

Albert Camus

Úton a mélyebb megértés felé: pilates-i építőkockák :) …Íme, egy újabb videótanítás “gyöngyszem” 🙂 … Egy olyan, amitől hirtelen átláthatóbb, könnyebben érthető lesz a Pilates mozgásrendszer és a “hogyan könnyíthetők/módosíthatók a gyakorlatok?” kérdése. Mert ha az “építőkockák gyártásának” logikáját elsajátítod, bármely gyakorlatra alkalmazni is képes leszel az itt tanultakat! S hirtelen minden olyan egyszerűvé válik 😉 …

Veled is előfordul néha, hogy egyik- másik Pilates gyakorlat kifog rajtad? Minden izommunkád és a létező összes legjobb szándékod sem elegendő ahhoz, hogy a gyakorlat végső, Joe bácsi által megálmodott, ún. “ideális” formáját abszolváld?

Ne aggódj, hisz a rendszerben az a legjobb, hogy bármely gyakorlatnak meg tudjuk találni azt az egyszerűsített, “építőkockázott” formáját, amely Számodra pont megfelelő lesz, amellyel fejlődsz (és nem túlterheled Magad), hogy egy napon az ideális is gyönyörűen és tökéletesen menjen – és amely sikerélménnyel ajándékoz meg :)! Ez a videó tanítás erről szól:

 

 

Az építőkocka tehát nem más, mint egy olyan, egyszerűsített formája az adott gyakorlatnak, amely megőrzi a gyakorlat eredeti célját (ez nagyon fontos).

Az Építőkockák előállításának főbb módozatai:

  1.  Használod a kezed, hogy segíts magadon a gyakorlat közben – pl. Felgördülés
  2.  Lerövidíted a teherkart, mondjuk úgy, hogy behajlítod a térded – pl. Százas
  3.  A tested középpontjához közel tartod – nem engeded le olyan messzire – a nyújtott végtagjaidat, vagyis distalistól proximalis (távolitól a közeli) felé dolgozol – pl. Páros Lábnyújtás
  4. Csökkented a ROM-ot, vagyis az ízületi mozgásterjedelmet – lásd 1-láb körzés

 

Ez egyszerű, nem igaz ;)? Úgyhogy most adok Neked egy kis gondolkodni valót – “Házi Feladat” 🙂 … ha van kedved, a bejegyzés alá írd be, melyik módot alkalmaznád és mi lenne az Építőkockád az alábbi gyakorlatoknál? (van, ahol többet is lehet :))

Ennyi elég lesz, azt hiszem … érdeklődéssel várom válaszaid :)!

S ha hasznosnak tartottad ezt a bejegyzést, iratkozz fel a blogra – ha még nem tetted – és küldd el a linket azon Ismerőseidnek, Barátaidnak, akik szintén szeretnének mélyebbre merülni a Pilates-i tudás feneketlen kútjába ;)! Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szeretettel: ÁgiMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

0 db hozzászólás