Kiemelt ajánlat
Kiemelt infó

Neked is összementek a nadrágjaid tavasz óta? Akkor próbáld ki ezeket a 15 napos edzésterveket, amelyek segítségével formálhatod a hasad és a popsid! Így nyugodtabb szívvel nézhetsz a Karácsony elébe is ;) ...

1lab_nyujtas_600

 

Érdekel az edzésterv »

Az edző válaszol

Írj nekem bátran, ha bármi kérdésed van, a válasz hamarosan ott landol a levelesládádban! A leveled – és az én válaszom – NEM kerül fel automatikusan a rovatba, csakis akkor, ha hozzájárulsz!

"A legnagyobb teljesítmény nem az, ha soha nem buksz el, hanem az, ha a bukás után újból talpra állsz."

Vince Lombardi

Úton egy új egyensúly felé …Mondják, az ember azt kapja, amit ad. Ezt Florence Shinn még szemléletesebben fogalmazza meg: “Az élet olyan, mint a bumeráng: gondolatainkat, tetteinket, szavainkat meglepő pontossággal előbb-utóbb visszakapjuk.” S hogy miért is írom mindezt? A mai napon érdekes, felemelő beszélgetéseket folytattam. 20-perces “Őrangyal konzultációkat”, a most zajló 30-napos Ágipilates Bikiniforma Kihívás “Angyali figyelemmel” Programjának Résztvevőivel. Az egyik beszélgetés különösen megérintett és inspirációt adott számomra. Így született meg ez a blog bejegyzés 🙂 …

Régen írtam a blogba. És igen, ezért kicsit “furdal a lelkiismeretem”. Mert szeretném, ha azok, akik bizalmat szavaztak/szavaznak nekem – köztük Te is, aki épp e sorokat olvasod – továbbra is hasznos anyagokat, tartalmakat kapnának tőlem folyamatosan. Mert szeretek adni … s mert sokat gondolok Rátok.

 

2018_05_12-(3)w

 

Csakhogy engem most nem a testi sík foglalkoztat és nem elsősorban a Pilates. Ezért nagyon köszönöm Timinek – kedves Beszélgetőpartneremnek – hogy bátorított, osszam meg nyugodtan azt, ami bennem van. Mert itt a kapcsolat a fontos – “mert Te vagy az Ági, s minket érdekel, Te mit gondolsz” – hisz Pilatest nagyon sokan tanítanak … S mert lehet, hogy valaki máson pont ez segít most. Érdekes az élet … hisz a “konzultáció” sokkal inkább beszélgetéssé alakult át, amely egy teljesen más minőség! Olyan, amelyben én is rengeteget kaptam – nem csak adtam :)! (s hogy ennek mi a jelentősége, az majd a bejegyzés vége felé derül ki)
És ezért nagyon hálás vagyok!

Amikor Timi – a búcsúzás előtt – megkérdezte, hogy “És te hogy vagy?”- az nagyon jól esett. Mert én még mindig a lelkem gyógyítgatom – az Édesanyám elvesztésén nem lehet csak úgy pikk-pakk “túl lenni”. És nem is akarok … Ezért írtam, hogy engem a testin túlmenően most leginkább a lelki-mentális sík foglalkoztat! Két megközelítésből is: egyrészt, hogy én magam hogyan tudom lecsendesíteni és meggyógyítani a sajátom (nemrégiben egy Dr. Buda László-féle szomatodráma elvonuláson vettem részt, amely igen intenzív, érdekes élmény volt – egyfajta gyógyító kommunikáció a belső világoddal), másfelől az is roppant módon foglalkoztat, hogy egy ember mentális hangoltsága, az elméjében szinte “robotpilóta” üzemmódban futó programok, ott megjelenő gondolatok hogyan befolyásolják az Ő lelki világát – és hatnak a TESTÉRE is!

Mivel a tested nem más, mint gondolataid-érzelmeid fizikai síkra történő kivetülése, “szegényke” nem tud mást tenni, mint leképezi kifelé, ami belül van!!! És ez nagyon durva! Mert ezek a folyamatok a mély tudatalattiban zajlanak – a test pedig a matéria világában fejezi ki mindezt – csakhogy ennek a legtöbb ember nincs is tudatában …

Mint ahogy annak sem, hogyan tudjuk szabotálni, adott esetben pusztítani saját magunkat … Dr. Buda László többször is utal rá a könyveiben (Mit üzen a tested?, Mit üzen a lelked?), hogy a mai ember gyakran teljesen elidegenedett a saját testétől! Úgy tekint rá, mint egy autóra, amit karban kell tartani és ha “elromlik”, rögtön ideges lesz, rohan a “szervízbe” (=orvoshoz), hisz ami elromlott, azt mihamarabb meg kell javítani … mert “akadályoz” a normál életvitelben, a munkában, a céljaink elérésében, a rohanásban … néha még mérgesek is vagyunk rá (“Nem hiszem el, hogy pont most bírok influenzás lenni, pedig ….. -t terveztem! Remélem, hamar meggyógyulok!!!”) Pedig ha a test üzen, arra MINDEN ESETBEN érdemes odafigyelni!!! Mert annak oka van – s ha figyelmen kívül hagyod, akkor következménye is … (Joseph Pilates ezt így mondta: Az a test, amellyel rosszul bánnak, nem felejti el a múltbeli nemtörődömséget, végül teljes figyelmet követel.”)

 

2018_05_12-(15)w

 

A zavar bennünk azért van, mert nem beszéljük a testünk nyelvét. No meg gyakran a lelkünkét sem … mert nem szánjuk rá az időt, hogy meghalljuk, lefordítsuk, megértsük a saját testi-lelki jelzéseinket … ebbe a rohanó, hajszolt világba ez “nem fér bele”! Hányszor voltál már úgy pl. hogy fogyni szerettél volna néhány kilót, jól visszanyested a kalória beviteled és nem értetted, miért is nem mennek a kilók lefelé … de vajon hallottad-e, amit a tested “sikított” közben … vagy ha hallottad is, odafigyeltél-e rá, érdekelt-e …? Vagy mondjuk 2 hete túlórázol, mert “muszáj”, miközben már aludni sem tudsz a stressztől! Ez vajon így OK?

Mert Pilatesezhetsz – vagy sportolhatsz bármit – napi szinten, eheted az egészséges ételeket, ha “mérgezőek” a gondolataid-érzelmeid, ha nem szereted a tested ÉS saját Magad, a tested mégsem fogja tudni megőrizni az egészségét hosszú távon! Ezt lehet nem elhinni, figyelmen kívül hagyni, avagy tagadni … ez attól még pont így van.

Szóval, engem most ez foglalkoztat igazán. S valahogy úgy voltam vele, hátha ez Téged nem érdekel … de Timi megadta a kezdő löketet, hogy azért egy próbát megér. Mert mi van, ha mégis …? Hátha Te is ugyanabban a cipőben jársz, mint én.

Úgy érzem, úton vagyok. Egy új egyensúly, egy merőben más gondolatvilág, egy új életminőség felé …
45 éves vagyok. Akár az életközépi válságra is foghatnám – de ne nevezzük annak. Inkább egy sokkal tudatosabb életre való törekvésnek. Édesanyám távozásával először ért el a tudatomig és fogtam fel igazán, hogy az élet véges. Az enyém is. S hogy az én felelősségem, mit pakolok, avagy mit engedek bele. És mennyit. A döntés az én kezemben – mint ahogy a Tiédben is, a saját életeddel kapcsolatban!

S ennek kapcsán egy csomó felszabadító élményben van részem mostanában … pl. rájöttem, hogy:

Próbáld csak ki: a holnapi napodon ne kapkodj össze-vissza! Fókuszálj egy feladatra és azt addig végezd, amíg készen nem vagy vele :)! A jól elvégzett munka sikerélménye és az elméd nyugalma lesz a jutalmad 😉 … és lőn csoda! Sokkal hamarabb végzel is a feladataiddal.

Én imádok adni. Szeretettel, szívből. Mert fixa ideám, hogy felelősséggel tartozom mindazokért, akiknek az életére hatással lehetek – akár a Pilates, akár egyéb tapasztalataim révén. 2006. óta teszem ezt blogbejegyzések, hírlevelek formájában is. Imádom megosztani a tudásom-tapasztalatom. Rögtön továbbadni mindazt, ami nekem működött, nekem segített – hátha Neked is fog. Viszont soha nem kértem, illetve ha adni akartak, vonakodva fogadtam … egész egyszerűen így lettem kondicionálva.

Csakhogy ha nem vagy képes elfogadni, nem zárod az áramkört, ráadásul MEGFOSZTOD A MÁSIKAT ATTÓL AZ ÉLMÉNYTŐL, HOGY Ő ADHASSON! Ez elvezethet a belefáradáshoz, kiégéshez … míg ha elfogadsz és zárod az áramkört, az “áram” – az Isteni energia – csak átfolyik rajtad, nem magadból adod. S mivel az Isteni energia végtelen és korlátlanul áll rendelkezésre, ez Téged is feltölt, nem pedig leszív :)! Úgyhogy, ha eddig Te is ezzel küzdöttél volna, fogadj el jó szívvel :)! S megjelennek a csodák az életedben :)!

Én ezt tapasztaltam meg ma reggel, amikor Timivel beszélgettem :)! Kaptam és most már tudatosan, jó szívvel el is fogadtam. Ennek az eredményét olvasod Te most! Hálásan köszönöm az inspirációt, amellyel visszataláltam a saját blogomhoz, a saját hangomhoz, a saját Olvasóimhoz! Mert nem, nem tűntem el … s ha nem bánod, továbbra is megosztom Veled a gondolataimat, érzéseimet – hátha Neked is most pont ez segít 😉 … (biztos, hogy Pilates témákban is jelentkezem nemsokára :)!)

Nagyon köszönöm, hogy végigolvastál! S ha úgy érzed, hasznodra vált, légy Te is a blogom olvasója – és oszd meg másokkal is :)!

Szeretettel és Neked csodaszép napot kívánva: ÁgiMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép
*

6 db hozzászólás

 • JULIA

  2018-06-06 10:51:46

  GONDOLOK RATOK NAGY SZERETETTEL”!
  EGY N89 EVES BARATNETOK, JULIA

 • Gere Judit

  2018-06-06 10:47:10

  KÖSZÖNÖM, ÁGI !

 • Fazekasné Popper Zsuzsanna

  2018-06-06 09:06:06

  Szia Ági!

  Nahát! Egyidősek vagyunk! 🙂 Nagyon tetszett az írásod, mert én is pont “most” értem el erre a szintre és jó olyan emberekkel találkozni, beszélgetni, levelet váltani, akik ugyanígy éreznek, mint én. Végre én is rá ébredtem, hogy nem mindig arra kell figyelni, hogy másoknak megfeleljek, miközben megfeszülök! Manapság már leginkább magamra figyelek és tényleg könnyebben oldom meg a feladataimat, több időm van azokra a dolgokra, amiket fontosnak tartok, több energiát, szeretetet és figyelmet tudok szentelni a szeretteimnek. Persze ez sok éves munkálkodás eredménye (45 év! 🙂 ), és közben én is elvesztettem valakit, az édesapámat! Az Ő féléves küzdelme a rákkal, nagyon sok kérdést felvetett bennem és megkaptam a válaszokat is!…………….Január óta sokkal jobban figyelek a testem jelzéseire is, és azóta 10kg-ot fogytam, továbbra is sportolok és 18 évesnek érzem magam! Egyre több pozitív energiát kapok mosolyok és nagy ölelések formájában! 🙂 Múlt héten az utcán sétáltam és egy idegen 3 év körüli kislány szaladt oda hozzám és átölelte a lábaimat! Nagyon édes volt, mintha egy kis angyal ölelt volna meg minden ok nélkül, csak hogy adhasson! Nagyon jó élmény volt! Remélem, hogy ez annak köszönhető, hogy most már az én kisugárzásom is szeretettel teli és vonzó mások számára. Kívánom, hogy neked is sikerüljön mielőbb feldolgozni az édesanyád elvesztését és a konzekvenciákat levonva tanulni és építkezni tudj ebből a “tapasztalásból” is! Persze attól még nagyon fog hiányozni, de bízom benne, hogy valahol, valamikor még találkozni fogunk velük! 🙂

  További sok sikert kívánok! Nagy ölelééééés!

  Zsuzsa

 • Judit

  2018-06-06 09:03:25

  Nagy ölelést küldök neked Ági.

 • Molyszi

  2018-06-06 07:43:26

  köszönöm! 🙂 Várom a folytatást!

 • szaszazsu

  2018-06-01 18:44:21

  Kedves Ági!

  58 évesen – a Tiédhez nagyon habitussal – minden szavaddal egyet értek! És koszonom, hogy újra napvilágra hozod, megerosíted bennem is ezt a rendkívuli életvezetési módot!
  Neked is csodaszép napot kívánok szeretettel!

  Zsuzsa